"Truppen känns vassare än i fjol"

Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin är mycket nöjd med värvningen av Markus Palmberg, som alltså blev klar i dag.

 

- Markus är en mycket bra skridskoåkare och har stor arbetskapacitet. Men samtidigt har han bra spelsinne, hyfsade handleder och är riktigt poängfarlig. Jag är jätteglad att han bestämde sig för Vimmerby Hockey.

- Sammantaget har vi fått exakt de spelare som vi ville ha. Inför värvningsarbetet var vi väldigt tydliga med att sätta profiler på de spelare vi ville ha in och det har slagit in till 100 procent, säger Tomas Sandlin.

 

Den 1 augusti samlas hela gänget i Vimmerby för att dra igång den gemensamma träningen. Innan dess ska truppen dock kompletteras med ytterligare en back.
- Vi ligger riktigt bra till på spelarfronten. Sedan vi lyckades knyta backduon från Nybro samt målvakt Evertsson till oss har det bara rullat på. Vad gäller den sista backplatsen så skulle jag inte bli förvånad om vi kommer att kunna presentera ett namn redan nästa vecka.

- Profilen på den killen är en allround back men med lite övervägande defensiva kvaliteter. Vi har sökt en spelare som vi vet levererar i precis vartenda byte.

 

- Sammantaget tycker jag att truppen känns vassare än i fjol, framför allt om vi ser till power play, där vi var lite trubbiga den gångna säsongen, menar Sandlin.

 Samtidigt är det en kraftigt bantad trupp, sett till antal spelare.

- Visa av fjolåret, då vi hade en näst intill osannolik otur med skador, har vi sett till att spara lite pengar till kommande eventuella värvningar. Det känns riktigt skönt, avslutar VH-tränaren.

 

.


Poängstarke Palmberg siste forward in i VH:s trupp

Markus Palmberg, skridskostark forward senast i Nyköping och Åker/Strängnäs. Där har du näst siste spelare in i Vimmerby Hockeys trupp. Palmberg gjorde idag klart med ett ettårskontrakt med Vimmerby Hockey. I och med påskriften från den poängstarke Ore-fostrade 24-åringen (166 poäng på 158 division 1-matcher) är nu VH:s forwardsbesättning komplett.

 

VH:s trupp i dag (ska kompletteras med en back:

 

Målvakter:

Calle Brattenberger

Marcus Evertsson (ny från Grästorp)

 

Backar:

Emil Wahlberg

Pelle Ström

Tobias Jonsson

Jakob Isaksson
Carl Ackered (ny från Nybro)
Jesper Eriksen (ny från Nybro)

 

Centrar:

Jakob Karlsson

Rasmus Davidsson

Jesper Danielsson (ny från Almtuna)

Niklas Svensson (ny från Helsingborg)

 

Ytterforwards:

Björn Jonason

Simon Dahl

Alexander Holmberg

Andreas Rundgren

Sebastian Nilsson

Jim Nordh

Jesper Karlsson

Markus Palmberg (ny från Åker/Strängnäs)
 
 
.

Modigs klar för Allsvenskan - men först för KRIF

Att Vimmerbys poängmaskin Markus Modigs inte skulle spela i Vimmerby kommande säsong kom ju inte direkt som någon överraskning. Han gjorde tidigt klart med att allsvenskan var huvudmålet och mellan raderna har han varit lika klar med att Vimmerby inte har legat speciellt högt upp på prioriteringslistan.

 

I dag blev Mackes nya klubb klar. Kontrakt är skrivet med allsvenska Almtuna (där han var på try-out i våras), men från Almtuna kommer han att lånas ut till Kallinge-Ronneby IF i söderettan och det är där han kommer finnas fram till åtminstone 31 januari.
- Målet för mig har ju hela tiden varit allsvenskan, men att inleda säsongen i KRIF blir perfekt. Det viktiga för mig är att få spela mycket.

 

De senaste två veckorna har rykten annars gått om att Vimmerby Hockey och Markus Modigs skulle ha återupptagit kontakten med varandra och att Macke trots allt var på gång att skriva kontrakt med moderklubben.
- Äh, jag vet inte. Jag har försökt att nå dem, men utan framgång. Jag tycker inte på något sätt illa om Vimmerby. Att jag valde lösningen med Almtuna och KRIF berodde mest på att jag har fått gott intryck av båda klubbarna. Almtuna (som har ett samarbetsavtal med KRIF) har dessutom sytt ihop den här dealen riktigt bra, säger Markus.

 

Mackes förhoppning är såklart att spela i Allsvenskan så fort som möjligt efter 31 januari, men det kan alltså ändå bli så att han kommer få möta moderklubben Vimmerby i Allettan framåt jul.
- Det skulle kännas väldigt konstigt – och lite jobbigt. Jag är förberedd på att många Vimmerbybor, som inte känner till hur det här har gått till, inte kommer förstå detta alls. Men mina känslor för VH är självklart lika starka oavsett om jag spelar i någon annan klubb.


- Nu tycker jag ändå att jag har kompromissat färdigt. I två säsonger har jag satt Vimmerby Hockey i första rummet. Nu var det dags att tänka på mig själv, säger Markus, som packar bilen och flyttar till Uppsala redan nu på måndag.
- Jag kommer köra försäsongen med Almtuna och sedan inleda säsongen med KRIF. Så mycket är klart. Sedan får vi se, men målet är ju som sagt allsvenskan, avslutar han.

 

.


RSS 2.0