Det du behöver veta inför kvällens drabbning

Skönt att lägga den turbulenta vecka 46 bakom oss. Två poäng mot Arboga, noll poäng mot Borlänge och vår lagkapten Jakob Karlsson, som kritade på för allsvenska Södertälje SK. Nej, den förra veckan var kanske inte någon av de ljusare i Vimmerby Hockeys historia.

Historia, ja. Det är precis vad den veckan är och därför inget som vi ska ägna någon mer tanke och energi åt. Nu ser vi istället fram emot kvällens stekheta toppdrabbning borta mot Tranås. En supporterbuss är full och det verkar vara väldigt många VH-fans som ska ta bilen norrut. Vimmerby Hockey kan nog räkna med stöd från i alla fall 150 personer.

Tranås är ett av seriens starkaste hemmalag. På åtta spelade hemmamatcher har laget bara åkt på en nollpoängare, 2-6 mot Mariestad för en månad sedan. De två senaste hemmamatcherna har slutat med två stycken 5-3-segrar mot topplagen Västervik och Skövde. Nu är vi varnade!

Vimmerbys supportrar hänvisas i kväll till samma läktare ”som vanligt”. Dock är det huvudentrén som gäller vid ingång, medan entrén som är i direkt anslutning till bortastå utnyttjas för utgång. Bussen kommer stå parkerad precis invid den utgången om det nu skulle vara någon som känner att de har något ärende dit i någon av pauserna.

Tranås AIF saknar fortfarande Aku Pekkarinen och Mikael Brancalion. Däremot spelar lånet från Linköpings J20, 19-årige Johan Claesson.
Tranås tränare Arto Sirviö säger så här till Tranås Tidning inför matchen:
– Det gäller att vi är med från början. Vi måste ta initiativet från start och vi kommer att gå runt på fyra kedjor och sju backar. Vi var inte med från början mot Västervik hemma senast, men det vill vi vara nu. En match pågår i 60 minuter, och det gäller att vi vågar offensivt samtidigt som vi ska balansera defensiven.

TAIF-TV har tagit ett snack med anfallarna Anton Lindström och Anders Skoog för att få deras syn på mötet mellan Tranås och Vimmerby. Du hittar inslaget här.

Du har säkert redan läst att VH-bördige Boro-spelaren Eric Karlsson i går blev klar för Vimmerby för resten av säsongen. Eric är nog en av de största talanger som VH har skeppat iväg under de senaste åren. Eric gjorde a-lagsdebut med VH redan som 15-åring, sedan följde två år med LHC i J18 Allsvenskan samt ett år med IK Oskarshamns J20. Första seniorsäsongen gjorde han 41 poäng på 33 matcher med Gislaved och har i år alltså spelat med Boro/Vetlanda. Tyvärr har flera skador satt käppar i hjulet för Eric under hans karriär och man kan bara gissa vilken nivå 21-åringen hade varit på idag om han hade sluppit dessa. Det ska bli riktigt intressant att nu få se Eric slåss om en plats i ett av ettans topplag - han finns med i truppen redag i dag. Välkommen hem!

Ytterligare en nyhet med anknytning till både Boro/Vetlanda och Vimmerby. VH-backen Jacob Isaksson har ju varit utlånad till Boro under ett antal matcher. NU är det dock klart att han kommer spela enbart med Vimmerby under resten av säsongen.

 

Om du, mot all förmodan, inte tänker åka till Tranås, så kan du ändå se matchen. Utmärkta TAIF-TV sänder live i HD via webben. Här hittar du all information du behöver. Nedsläpp kl 19.00.


I Vimmerbys lag i kväll saknas fortfarande Sebastian Nilsson p.g.a. skada. Dessutom är Niklas Pavel avstängd efter slagsmålet senast mot Borlänge. VH-tränaren Tomas Sandlin kastar om lite i formationerna och mönstrar följande lag i kväll:

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemman:
Carl Ackered - Jesper Eriksen
Björn Jonason - Rasmus Davidsson - Alexander Holmberg

Andrafemman:
Tobias Jonsson – Emil Wahlberg
Simon Dahl - Jesper Danielsson – Jim Nordh

Tredjefemman:
Pelle Ström - Jesper Söderholm
Markus Palmberg - Niklas Svensson - Andreas Rundgren

Fjärdeformation: 

Jacob Isaksson
Jesper Carlsson - Anton Carlsson - Eric Karlsson


Extramålvakt:

Markus Evertsson

 

.


Kommentarer
Postat av: Tranås

Ettans bästa blogg!

2014-11-20 @ 00:11:04
Postat av: jj

Håller med tranås i föra kommentar

2014-11-20 @ 15:03:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0