Niklas Pavel avstängd ytterligare tre matcher

Du kommer ihåg att Niklas Pavel och Borlänges norrman Niklas Unger Nilsen båda fick matchstraff (match) i senaste hemmadrabbningen? Borlängeforwarden for in som trea i en situation där VH:s Andreas Rundgren gruffade med en motståndare, Pavel åkte fram och drog bort honom ur röran, varpå Unger Nilsen bjuder in Niklas Pavel till en fajt genom att kasta handskarna och börja veva med knytnävarna på bästa NHL-manér.

Nu har domen kommit från Disciplinnämnden. Utöver den automatiska avstängningen mot Tranås döms Pavel till ytterligare tre (?!?!?!?) matchers avstängning. Och det mest komiska av allt är att Unger Nilsen får en match lindrigare straff. Pavel anses nämligen ha initierat slagsmålet. Bara det känns ju som ren parodi. Men men... även en domare kan se fel. Men sedan verkar den randige ha förlorat all sans.

Tyvärr var inte matchkameran riktad mot händelsen, för om den hade varit det så hade domare Gustafsson fått stå både med byxor nere och i skamvrån. För så är det, att Disciplinnämnden baserar sitt beslut enbart på domarrapporten. I det här fallet stängs alltså Pavel av lika många matcher som exempelvis Johan Forsberg efter överfallet på Daniel Fernholm.

Ja, jag vet att Forsbergs dom landade på sju matcher, men han kunde köpa sig fri från tre av dessa och var borta från matchsspel i fyra matcher. Signalen som domare och nämnd skickar är alltså att två killar som båda är med på att ta en fajt och viftar mot varandra i 10-15 sekunder ska straffas lika hårt som en fullständigt galen armbågstackling rakt i huvudet, som kunde ha avslutat en motståndares karriär och liv?

Eller som Viktor Allvin konstaterar i kväll: "Fyra av 22 matcher för Pavel, fyra av 55 för dåren i norr".
Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta?
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tycker det är ett rimligt straff. Vi måste få bort osportsligt beteende

2014-11-21 @ 23:12:23
Postat av: Moo

Ja då blir det inte många kvar ute på isen, Anonym.

2014-11-22 @ 08:28:54
Postat av: thomas

Till anonym.
Nu vet jag inte hur du tänker. är det ett rimligt straff för att två stycken som är med på saken gör upp. Är ju hårdare straff än när nån sparkar någon med skridskon :)
Hockey är en kampsport där adrenalinet pumpar. Låt så vara o förstör inte svensk hockey mer än dom redan gjort.

2014-11-22 @ 09:25:29
Postat av: Anonym 2

Mycket tråkigt att en sån lagspelare skall straffas

2014-11-22 @ 12:46:15
Postat av: jj

RÄTT AV DOM

2014-11-22 @ 15:45:49
Postat av: Fredrik Strömdahl

Fattar ni inte jag var ironisk:-)

2014-11-22 @ 18:42:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0