SHL-meriterad 20-årig forward klar för VH

Vimmerby Hockey gjorde i dag klart med ett riktigt spännande nyförvärv – en vass högerfattad forward med meriter från SHL.


Nicklas Strid är fostrad i Brynäs. I fjol var han kapten och skyttekung i moderklubbens J20 SuperElit-lag men gjorde även tolv matcher med a-laget i SHL samt var utlånad några matcher till allsvenska Almtuna.


Inför den här säsongen värvades Nicklas Strid till Södertälje från Brynäs, men i den mördande konkurrensen om ytterforwardsplatserna i SSK hamnade offensive Strid lite i kläm.
- Nicklas är en riktigt vass offensiv forward. En utpräglad snajper som ska spela i en ledande formation. SSK:s breda trupp gjorde tyvärr att han fick begränsat med speltid där, så därför lånades han ut till Mörrum tidigare den här säsongen, berättar VH:s sportchef Fredric Jaensson.
- Till spelstilen påminner Nicklas en del om vår egen Simon Dahl. Han är utrustad med ett riktigt bra skott, har bra teknik, är kreativ och snabb i fötterna.
- Vad jag förstod på Nicklas så valde han Vimmerby för att förhoppningsvis få spela Allettan och hamna i en miljö där han trodde på bättre utveckling, säger Jaensson.


Nicklas Strid ska inte ses som någon ersättare för Vimmerbys förre kapten, Jakob Karlsson, som gick motsatt väg förra veckan – från Vimmerby till Södertälje.
- Nej, Jakob är center och det ska vi också ha in en senare. Men vi har ingen panik med det, utan väntar in rätt spelare. Sedan får vi ju förhoppningsvis in mycket pengar till vår supporterspelare och då är det ytterligare en spetsforward som vi kommer bereda plats för, berättar Jaensson.


Till att börja med är uppgörelsen med Södertälje avseende Nicklas Strid ett lån. Förhoppningen från Jaenssons sida är dock att man så småningom ska kunna göra klart med honom för resten av säsongen.
I dag är Nicklas hemma i Gävle och packar bilen. Han anländer till Vimmerby i morgon bitti och är spelklar redan till morgondagens hemmamatch mot Skövde.
- Jag har inte laget klart för mig än, men Nicklas kommer självklart att spela, säger VH:s tränare Tomas Sandlin nu i eftermiddag.


.


Kommentarer
Postat av: Anonym

utfyllnad

2014-11-21 @ 21:22:34
Postat av: Anonym

Hört lite med några polare som håller på Brynäs. Dom tror stenhårt på Strid om han får förtroende. FORZA VH!!

2014-11-21 @ 22:48:24
Postat av: Anonym

Lars Karlsson heter jag som skrev utfyllnad

2014-11-21 @ 23:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0