"Våra ledande spelare måste vara bättre"

Tre nya poäng in å kontot igår och med stor sannolikhet fortsatt serieledning även efter dagens matcher, som kompletterar den här omgången.

 

7-2 mot tippade topplaget Mariestad är stora siffror. Och det var väl också ungefär så stor skillnad som det var mellan lagen sett till spelet. Ett heltaggat Vimmerby kom ut i högt tempo och formligen körde över Bois i den första perioden. 3-0 i mål och 15-3 i skott. I den andra perioden lyfte Bois mycket puckar mot mål, Vimmerby snurrade och i den tredje spelades bara matchen av.
– Innan matchen tryckte vi verkligen på hur viktig inledningen var. Vi vet av erfarenhet att Vimmerby alltid inleder starkt på hemmais, men trots det var vi helt borta i den första perioden. När det sedan står 3-0 redan efter åtta minuter, ja då är det självklart oerhört tufft att kunna få med sig poäng, kommenterar Bois-tränaren karl Helmersson.

18-årige målvakten Robin Wallin (ersatte sjuke Andreas Ollikainen i målet) fick välförtjänt pris som bäste spelare i Mariestad. Han kan på inte något sätt lastas för förlusten.
– Robin fick ingen lätt match och framför allt måste ju en målvakt få hjälp av försvaret. Det fanns där inte i dag, menar Helmersson, som också är kritisk till några av sina spelares uppträdande på isen.
– Våra ledande spelare måste vara bättre. Det håller inte att man far ut och in i utvisningsbåset helt i onödan, säger han.

Det sistnämnda får nog ses som en tydlig passning till i första hand lagets kapten och skyttekung Jonas Pontusson, som måste ha varit duktigt överhettad i den första perioden. Med den kapacitet och det ansvar som Pontusson har måste han helt enkelt skita i att dra på sig två sådana helt huvudlösa utvisningar som han gjorde i den första perioden. Framför allt kunde det ha blivit betydligt värre om ett par andra försök till proppar också hade lyckats.
Till Pontussons försvar ska dock sägas att han i de två sista perioderna tillhörde lagets bättre spelare och agerade då med en betydligt större dos klokhet.
– Han är vår kapten. Det där är inte riktigt bra, svarar Helmersson kort när jag specifikt frågar om Jonas Pontusson.

 

– Vi visste att det skulle bli en tuff match mot Vimmerby. Det är ett bra lag som är giftigt i powerplay, rejält fartfyllt och spelar med ett högt pucktempo. Samtidigt klarar de av att spela fysiskt.
– Vi ska tillåta oss att vara besvikna nu men redan på onsdag mot Surahammar ska vi vara uppe på banan igen.

Synd att säga att Vimmerby Hockey har prickat in sina lördagsmatcher speciellt bra. I går hade i stort sett samtliga fotbollsklubbar runt om (Vimmerby, Södra Vi, Djursdala och Gullringen) sina avslutningsfester. Med tanke på det så är 723 personer ändå en fullt acceptabel siffra.
Nästa gång det är lördagsmatch, hemma mot Skövde den 22 november, körs Novemberkåsan i Vimmerbyskogarna. Då väntas mellan 20.000 och 30.000 personers finnas ute i terrängen. Förhoppningsvis väljer ändå en del att se hockeyn, då den startar vid klockan 15.00, medan kåsans eftermiddagssträcka (den andra av totoalt tre) inleds kl 17.00.Intressant omgång

Tänker inte fastna vid gårdagens domarinsats. Men 58 utvisningsminuter (bara tvåminutare) i en i grunden relativt snäll match kändes helt galet.

Ytterst intressant omgång i eftermiddag, då bland annat femman Kumla tar emot fyran TYranås. TAIF-seger där och de fyra första lagen har öppnat upp en liten lucka. Övriga matcher i eftermiddag: Västervik-Borlänge, Surahammar-Grästorp och Forshaga-Skövde.

3.30 på tvåan för Grästorp borta mot Surahammar. Efter våra matcher i de tidigare omgångarna mot dessa båda lag, så är det taget!

Fick just besked om att Västervik-Borlänge ska sändas på nätet. Kanske ett bra alternativ om du inte tar dig dit eller inte har något bättre för dig. Kolla VIK:s hemsida för mer information under eftermiddagen. Nedsläpp kl 16.00.


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0