Vimmerby upp i serieledning

Det här var en synnerligen märklig hockeykväll. Det här var kvällen då den västra HockeyEttan drog ihop sig rejält. Det var också kvällen då ALLA de fyra topplagen förlorade poäng. Och det här var dessutom kvällen då halva Vimmerby bev strömlöst - precis när jag skulle lägga ut det här inlägget.

Nåväl...

Hockeymässigt var det värst för de tidigare serieledarna Västervik. Efter halva matchen borta mot Arboga hade man ledningen med 4-0. 16 sekunder innan slutsignalen ljöd hade dock IFK avgjort, gjort ett mål i mittperioden, 4-0 i den sista perioden, och vann med 5-4

 

Vimmerby, som inför den här omgången låg tvåa, fixade efter stor möda två pinnar borta mot Grästorp (återigen Alexander Holmberg som vann matchen åt oss).

 

För serietrean Skövde gick det inte ett dugg bättre. Hemmalaget Tranås ledde med 4-0 redan efter sju minuter och SIK var sedan inte nära att komma ifatt. Visserligen slutade matchen 5-3, men det här var ändå en bedrövlig tillställning för gästerna.

Seriefyran Kumla hade en nattsvart dag i Dalarna. Borlänge vann med 2-0.

Kontentant av detta: Tranås passerade Kumla och gick upp på fjärde plats. Men framför allt så passerade Vimmerby Västervik och leder nu serien.

På lördag tar vi emot tabellsexan Mariestad, som nu bara är fem poäng från fjärdeplatsen i serien, vilket i så fall innebär en Allettanplats. En oerhört viktig match för båda lagen.
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0