VH-bloggen blir VIK- och TAIF-bloggen för en dag

I kväll spelas säsongens hittills hetaste match i den västra HockeyEttan - det släpande mötet i den fjärde omgången mellan seriens två obesegrade lag, serietvåan Västervik (9 p) och fyran Tranås (7 p). Två offensiva lag som brukar bjuda på fartfylld och sevärd hockey med mycket heta småländska debykänslor inblandade.
– Det ska bli jättekul. Det är de här matcherna man lever för. Det kommer bli tätt, så det gäller att vi har en bra dag, säger TAIF-backen Albin Torstensson till TAIF-TV inför matchen.
Tranås väntas få med sig ungefär 200 supportrar till Västervik (två supporterbussar är fyllda och ett antal bilar kommer också rulla).
– Det är underbart med så mycket folk i ryggen. Med det stödet ska vi vinna. Vi måste stärka vårt boxplay, annars tycker jag att vi bara ska fortsätta som vi har gjort i spel fem mot fem och i powerplay, menar Torstensson.

 

Som vi såg fram emot att få beskåda Västerviks välmeriterade finske tryoutspelare, Aki Juusela. Men se av det blir det inget – vare sig i kväll eller i matchen mot Skövde på söndag. Anledningen? Ja, jag har faktiskt inte en aning. Tränare Mattias Karlins förklaring i dagens Västerviks Tidning är så luddig att det knappt ens går att läsa mellan raderna:
”Det är ingen optimal situation med Aki. Jag vill gärna se mer av honom, speciellt i matchspel”.
Vänta nu! Vad är det egentligen han säger?
"Jag vill gärna se mer av honom, speciellt i matchspel”.
Det betyder alltså 
att Juusela inte får spela match eftersom Karlin vill se honom spela match först. Snacka om ett fullständigt ogenomträngligt Moment 22, där det givetvis ligger något annat bakom.

 

Karlin påpekar också att det kostar 10 000 kronor att registrera en utländsk spelare. Visst är det så, men när började ansvaret för spelarekonomin att falla på en tränare? Sportgruppen har skeppat hit en finsk (f.d.???) klasspelare, som man då uppenbarligen får in i sin spelarbudget. Karlins roll är att sportsligt säga bu eller bä till honom – inget annat. Men nu säger han alltså att han vill se honom spela match innan han kan få spela match. Nån mer än jag som inte blir riktigt klok på det där?


För visst är det så här: Om Juusela hade övertygat tillräckligt mycket på tränare Karlin, på och bredvid isen, under veckans träningar, så hade han självklart spelat i kväll.
Ett ”bekymmer” är att VIK är i princip skadefritt och kan mönstra i stort sett starkaste lag mot Tranås i kväll. Så vems plats, i ett lag med idel segrar, skulle Juusela då ha tagit? Hur mycket skulle det ha stört stämningen i truppen? Jag tror snarare att det är i detta dilemma som man hittar svaret till varför Juusela inte får spela.

 

Nåväl. Desto roligare att sylvasse f.d. Vimmerbyspelaren Joacim Hedblad är tillbaka i laget efter sina ljumskproblem. Poängmaskinen är ovärderlig för VIK och kliver rakt in i förstafemman tillsammans med succéförvärvet Dan Pettersson och en av ettans bästa centrar, som nu har klivit ut på en kant och börjat producera mål som aldrig förr, Emil Georgsson. Simon Mitman flyttas därmed till tredjelinan.

Två timmar till nedsläpp. Ska vi tro på 1000 pers i hockeyladan i Västervik och seger med 4-2 för hemmalaget (avgörande i tom kasse)?


.


Kommentarer
Postat av: Alle

Ok då. En sådan här dag kan man väl leva med att läsa om Västervik på bloggen. :) :) Dom borde ge dig gratis resa och fri entre för så bra pr :) :)

2014-10-03 @ 18:32:27
Postat av: Moo

Det låter konstigt, som sagt, snacket runt Juusela. Samtidigt vet man ju att vad någon säger och vad som sedan står i tidningen kan vara två ganska olika saker. Det kan vara förmedlingen som det brister i. Men faktum är att spelaren inte spelar ändå. Karlin har fler gånger sagt att han vill ha in minst en forward till. Det verkar rimligt då VIK bara har tolv sådana idag. Så varför inte ta in den spelare som man nu har tagit hit. Att det kostar pengar att registrera en spelare är väl knappast något som någon hittat på de senaste dagarna. Nej, det är något som inte stämmer här. Hoppas vi får veta vad.

VIK har annars ett riktigt bra lag i år. Det bäste på många år, vill jag påstå. Här har Karlin verkligen lyckats. Det här laget spelar som han vill att de ska spela och är verkligen inte lätt att tas med. Definitivt en aspirant till Allettan, som jag ser det.

2014-10-04 @ 07:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0