Inte bra, men ändå inte förnedring!

6-1-förlust borta mot Skövde i går. Förnedring! Eller?

Nej, riktigt så illa var det faktiskt inte. Skövde vann visserligen fullständigt rättvist och det Vimmerby som körde över Tranås i fredag stod i många delar inte att känna igen.

Vi försöker ändå hitta ett par positiva saker från i går:
  • Moralen. Trots att Vimmerby just hade gjort en av säsongens sämre perioder och låg under med 4-1, så gick man verkligen för det i den tredje perioden. Under de 7-8 första minuterna skapade laget flera högoktaniga chanser och det var inte så fruktansvärt långt ifrån att man trots allt hade lyckades göra match av det.
  • Alexander Holmberg. Har kommit tillbaka efter en period av förkylning och influensa och ser nu bättre ut än någonsin. Rapp, intelligent och ett ständigt orosmoment för motståndarförsvaren. Helt korrekt utnämnd till Vimmerbys bäste spelare i går.
  • Den första perioden. Första tio minuterna var väldigt tillknäppta, men därefter tog Vimmerby över. Jesper Eriksens 1-0 efter 14.45 kom då ganska logiskt och att Skövde, genom två pp-mål, hade vänt till 2-1 drygt tre minuter senare kändes väldigt märkligt.

Men sedan fanns det bitar som inte var fullt så bra:
  • Disciplinen. Okej, sex utvisningar kanske inte är mycket att gnälla om (även om Skövde bara hade två och den sista av dessa kom med elva sekunder kvar). Men att fyra av sex utvisningar tas i anfalls- eller mittzon (tre av dem helt onödiga) och en dessutom i numerärt överläge - nej, det håller inte. Eftersom det här snarare är en trend än en engångsföreteelse, så måste tränare Sandlin och hans spelare på något sätt få ordning på det. Fyra av Skövdes sex mål kom för övrigt i numerärt överläge.
  • Försvarsspelet. Observera att jag inte skriver "backarna", utan just "försvarsspelet". Detta är något som måste praktiseras över hela banan och innefatta alla spelare på isen. Vimmerby känns inte komfortabla i egen zon. Laget har problem med att enkelt ta ut pucken, blir oroväckande ofta av med den och är väldigt känsligt för hård press. Lite märkligt med tanke på att laget i övrigt är så pass puckskickligt och skridskostarkt. I går vet jag inte heller hur många tre-mot-tvåor och två-mot-ettor vi åkte på? Även i boxplay såg det stabbigt ut.

Nåväl. Det vore ju synd om det inte fanns att jobba på. Och vi KOMMER att bli allt bättre... Inte minst i och med f.d. Djurgårds- och Huddingebacken Jesper Söderholms återkomst efter sin ljumsskada (förväntas vara spelklar denna vecka). Och inte minst i och med Björn Jonasons förväntade återkomst efter sitt armbrott och handledsskada. Jonason har nu kastat gipset, inlett rehabträningen och kör dagligen hårda extrapass isfys med tränare Sandlin.

Nu lägger vi Skövde-matchen åt sidan och konstaterar att säsongens resultatmässiga bottennapp är gjort. Skönt det!
På onsdag väntar Kumla och vikten av att ta poäng kan man inte vara tillräckligt noga med att påpeka. En tredjedel av grundserien är redan spelad och kampen om platserna till Allettan ser ut att bli precis hur tuff som helst. I dag skiljer det bara sex poäng mellan tvåan Skövde (15 p) och nian Surahammar (9 p). Mitt i getingboet ligger Kumla på sin sjundeplats med elva inspelade poäng, så det här är ingen motståndare som vi bara kliver in och plockar tre poäng av. Laget vann igår med 3-2 mot Lindlöven och dessförinnan förlorade man "bara" med 3-1 borta mot seriesuveränen Västervik.

Västervik, ja. Med stor aptit käkar laget upp den ene motståndaren efter den andre. I går var det stackars Forshagas tur att läggas upp på tallriken. 10-0 slutade matchen och de som såg den menar att siffrorna borde ha varit det dubbla med normal utdelning. Det slående i Västervik är lagbygget, där samtliga formationer presterar. I går saknades både Emil Georgsson (sjuk) och Petter Lindberg (utlånad till IK Oskarshamn i Allsvenskan). Men vad gjorde det? Suveräne Jocke Hedblad stod för tre mål och två assists.
Mest imponerande dock: Bara tolv insläppta mål på sju omgångar. Detta alltså av ett lag som innan seriestart fick defensiven utdömd av i stort sett alla förståsigpåare.
Motsvarande siffra för Vimmerby är 27 mål. Där har ni skillnaden än så länge! Och nästa vecka är det dags för säsongens första derby!

Avslutningsvis kort om den södra HockeyEttan, där favorittippade Kallinge/Ronneby IF har haft en förvånansvärt tung seriestart. Ny förlust i går (2-3 borta mot Pantern) och efter sju omgångar har KRIF "bara" knipit tre fullpoångare. Med sina elva poäng är man nu fem pinnar efter Troja/Ljungby och Pantern på tredje och fjärde plats. Härnäst väntar Varberg och Dalen för KRIF - sex poäng där är ett måste och kanske också egentligen en självklarhet.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Berg

Hem med Modigs:arna!

2014-10-13 @ 16:16:25
Postat av: Moo

Jag kände nog en viss skepsis angående VIK inför den här säsongen. Men aj så fel jag hade. Årets VIK-lag är det bästa på många år. Värvarna med Lind i spetsen har verkligen visat att de vet vad de sysslar med. Karlin måste vara hur lycklig som helst över att ha en trupp som faktiskt spelar som han vill att de ska spela.

Det är lätt att få favoriter i det här laget. Många har också nämnts och rosats för sina insatser. En som det kanske inte har pratats så mycket om än ska jag nämna nu: Jesper Andersson. Jag gillar verkligen den backen. Spelintelligent och stabil med väldigt få misstag. En kanonvärvning.

2014-10-13 @ 16:44:04
Postat av: Moo

Menar förstås Jens, inte Jesper, Andersson.

2014-10-14 @ 13:33:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0