Nu kör vi! Dags för säsongens första "riktiga" derby!

Bara tre timmar kvar till nedsläpp. I kväll fylls isladan i Västervik (den med det outtalbara namnet) med uppskattningsvis mellan 1500 och 2000 personer (fri entré dagen till ära). Ungefär tre fjärdedelar av dem kommer att hålla på hemmalaget och kanske en fjärdedel på bortalaget.


Tätt, tufft och grym stämning – precis som vanligt när lagen möts. Till skillnad mot de senaste årens drabbningar, så får VIK dras med favoritskapet i kväll. Laget leder serien i stor stil och har käkat upp motståndarlagen i omgång efter omgång.

De här matcherna gör ju att både puls och anspänning stiger flera nivåer på oss supportrar och hockeyälskare. Men hur är det för VH-tränaren Tomas Sandlin?


– Jag fungerar inte på det sättet att jag laddar upp eller reagerar mer eller mindre inför matcher. Men visst syns det i ögonen på VH-fostrade killar som Jakob Karlsson, Jim Nordh och de övriga att det är något alldeles extra på gång.
– Däremot tycker jag att det ska bli väldigt kul med en publikmatch. Det är ju precis så som hockey ska paketeras. Vi har full fokus på vår egen insats och jag både tror och hoppas att det blir en välspelad och välvårdad match i högt tempo. Det är två bra lag som möts och härlig inramning, så förutsättningarna finns verkligen.

Apropå Jim Nordh, så är han nu kvitt sin magsjuka. Han tränade i går och spelar i kväll. Jim kliver in på sin ordinarie plats i andrakedjan.

 

En fågel viskade i mitt öra att Vimmerby Hockey i dag rodde hem ett tungt sponsorkontrakt med ett rikstäckande företag. Kul! Vi kommer att återkomma till det.

Har läst igenom alla tänkbara förhandsartiklar, från alla möjliga håll, inför kvällens holmgång. Det har ju trash-talkats och gnabbats i massor, precis som det ska. Men oddset på att Västerviks Simon Mitman, som intervjuades i Vimmerby Tidning, skulle vara mest ödmjuk av alla? Skräll!


Ågren, Mitman och Romfors i fjärdekedjan. Ja, ni fattar ju… Grym bredd (och även spets) i Västervik i år!

För er som, Gud förbjude, inte kommer ta er till Västervik i kväll, så är meddelandet tyvärr att Västerviks IK inte har möjlighet att sända matchen på nätet. Man hade ju nyligen inbrott på sitt kansli, där en hel del kamerautrustning stals, och hinner inte få ordning på den nya utrustningen tills i kväll.

 

Västervik har aldrig gjort mer än ett mål mot Vimmerby Hockey i hemmahallen i division 1-sammanhang. Jag ville bara påpeka det…

 

En hälsning från förre VH-backen Alexander Andersson, nu i Haninge, på VH-Ultras facebooksida:

”Är det något man saknar så är det VIK-derbyn! Det bara kokar i kroppen!! Kör över dom!  På läktaren vet jag att ni kör över dom som vanligt! Hare gött!”

 

Och en hälsning från förre VH-forwarden, Markus Modigs, nu i Kallinge-Ronneby:

”Vinn idag @VimmerbyHockey Det handlar inte bara om 3 poäng. Kör över dom!”


Här, på Vimmerby Hockeys hemsida, kan du läsa en förhandsartikel med Vimmerbys målvakt Calle Brattenberger samt VIK-ikonen Emil Georgsson, som bland annat berättar att börjar bli gamla och trött.

Vimmerby Hockey är det lag av samtliga i hela dvision ett, som har gjort flest mål hittills. Ville bara påpeka det också...

  

Vimmerbys lag mot Västervik:

Målvakt:
Calle Brattenberger

 

Förstafemman:
Carl Ackered - Jesper Eriksen
Markus Palmberg - Jakob Karlsson - Alexander Holmberg

Andrafemman:
Tobias Jonsson - Jesper Söderholm
Simon Dahl - Jesper Danielsson - Jim Nordh

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Sebastian Nilsson - Niklas Svensson - Andreas Rundgren

Fjärdeformation:
Jacob Isaksson
Anton Carlsson - Jesper Karlsson - Rasmus Davidsson

Extramålvakt:
Marcus Evertsson

Övriga matcher i omgången:
Tranås-Mariestad
Borlänge-Arboga
Lidlöven-Forshaga
Kumla-Surahammar
Skövde-Grästorp

 

Ska försöka livetwittra lite emellanåt under kvällen. Du följer det på @VHbloggen på www.twitter.com

Jamen, då så. Nu kör vi. Om en dryg timme går bussen!

 

.


Kommentarer
Postat av: sthlm

Vi som inte har möjlighet att se matchen, vore roligt om ni supportar lägger upp lite youtube klipp så man får möjlighet att insupa lite härlig hockey atmosfär. Samtidigt blir det också bra reklam för norra Kalmar län... Kör hårt vh

2014-10-22 @ 17:13:00
Postat av: VH fan

Härligt VH, bästa bortamatchen i år. Krossa VIK är alltid skönt

2014-10-22 @ 22:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0