Nu ser vi fram emot superderbyt på onsdag

4-3 mot nästjumbon Forshaga. Men jag kan bara hålla med tränare Tomas Sandlin:
 De här tre poängen var precis lika viktiga och mycket värda som de som vi förhoppningsvis kommer ta på onsdag. Västervik är inne i ett flow likt det vi hade i fjol, men nu är det på tiden att de förlorar.

Du hör, redan fokus på den matchen. Men vi börjar med det som utspelade sig i Vimmerby ishall i går. För det var verkligen med ett nödrop som VH fixade tre nya pinnar. Visserligen en ganska vissen insats av Vimmerby, men Forshaga var ändå inte så pjåkiga. Stundtals brutalt svaga i egen zon men ganska rappa och vassa i anfallszonen.
 Vi gjorde nog vår bästa match den här säsongen, tyckte Forshagas tränare Peter Nordström.

 

Besynnerligt dock av Nordström att skylla förlusten på domaren. Visst, alla var väl överens om att den randige kanske har haft bättre dagar än vad han hade igår, men misstagen var då gott och väl jämnt fördelade. Det mest suspekta domslutet drabbade Vimmerby - och det här hamnar nog på topp tio över vad jag har sett.
Simon Dahl står placerad i eget sarghörn när en Forshagaspelare kommer med fullt spett och flyger rakt in mot bröstet på honom, träffar Dahls klubba och faller ihop. Vad som hände? Jo, en minst sagt häpen Simon Dahl åkte ut två minuter för charging (en spelare som åker på, hoppar på eller otillåtet tacklar en motståndare). Detta efter att domare Magnusson från Tranås inte på något sätt markerade för utvisning när det hände, utan bestämde sig efter att ha tittat till den gästande spelaren på isen. Noterbart är att det var under den utvisningen som Forshaga sedan reducerade till 3-2.
– Hahaha… Ja, den situationen var så enormt usel att jag inte ens orkar kommentera det, skrattar VH-tränaren Tomas Sandlin.
– Vi har ju ytterligare en dråplig situation i matchen, där en av deras killar ramlar över Jakob Karlsson klubba, varpå Jakob åker ut för high sticking. Men, men - domare kan också göra fel och de blir inte bättre av att jag gnäller på dem.
 Vad gäller matchen så tycker jag att vi var bra under den första periodens första halva, sedan började vår omtalade is ställa till det och det tilläts inte mycket till spel. Skönt att nu få börja se fram emot matchen mot Västervik på onsdag.

På något sätt rättvist att det sedan var Simon Dahl som på egen hand fick avgöra matchen i mitten av den sista perioden. Han vandrade genom mittzonen, lurade brallorna av Forshagas back och hängde sedan upp pucken i nättaket. Snyggt och viktigt!

 

582 personer tittade på i går. Det är den sämsta publiksiffran på närmare två år i Vimmerby ishall. 12 december 2012 var det 536 åskådare som såg Vimmerby-Mariestad. Det verkar som att Vimmerby-publiken redan hade tankarna på onsdagens superderby i Västervik – för dit verkar det mobiliseras rejält. En supporterbuss är snart full och mängde med bilar kommer rulla de dryga fem milen österut. Kan vi hoppas på stöd från 300-400 Vimmerbybor?

Temperaturen inför derbyt stiger för varje timme som går. I dag eldar VIK:s lagkapten Joakim Englund på i ett blogginlägg i Västerviks Tidningen (för övrigt en väldigt bra och läsvärd nystartad blogg, som jag tycker du ska följa).
Bland annat ifrågasätter han vad Björn Jonasson, som ”verkar bryta ett ben varje säsong”, drack till frukost när han var liten, ”mjölk eller vatten”? Vidare beskriver han Vimmerbys skyttekung, som ju förra säsongen bröt benet efter att ha åkt på en slewfoot av VIK:s Simon Mitman som ”svag i kroppen och rädd av sig ute på isen”.

Apropå slewfoot-regeln skriver han att den är ”överdriven”.
”Det är inte roligt att åka på en slewfoot och det gör ont men kom igen, det är hockey vi spelar”, menar Västerviks kapten.
Rubiken på blogginlägget är ”Kasta bensin på elden”.
Förhandstugget inför en sådan här derbymatch är tamejtusan nästan lika härligt som själva matchen. Jag bara älskar det!

Englunds blogginlägg hittar du här.

 

Vad ska vi tro om derbyt på onsdag då? Mycket tjafs hit och dit om vem som bäst lyckas lämpa över favoritskapet på den andra.
VIK-fans hävdar att Vimmerby självklart är favorit. Argumenten handlar om allt från högre spelarbudget till att VH har vunnit alla inbördes möten sedan mitten av 1600-talet och att för varje VIK-seger så kommer en förlust allt närmare.
VH-fans hävdar å sin sida att VIK:s suveräna serieinledning, svintajta defensiv (16 insläppta mål på nio matcher), fyra topplinor och framför allt segerhungern gör dem till solklara favoriter.

 

Du kan väl knappast ha missat Johan Forsbergs brutala armbåge i huvudet på Djurgårdens Daniel Fernholm häromdagen? I dag kom domen. Sju matchers avstängning, varav tre omvandlas till böter. Dessutom dras ytterligare en match bort, då han per automatik (Match Penalty) var avstängd senast mot Frölunda. Tre matcher ytterligare alltså. Löjligt! Det är knappast på det sättet man stävjar huvudlösa idiotgrejor. Sedan må Johan Forsberg vara en hur trevlig kille som helst, att det såg värre ut än vad det var, att det inte var meningen, att han inte är en sådan spelare etc - men signalerna som den här domen skickar…?

 

Måste avsluta med att tipsa om en rekordlång artikel på Västervik IK:s hemsida, där er favoritbloggare är intervjuad om än det ena och än det andra inför gratismatchen på onsdag (160 enkronor från Västerviksföretagen passerades idag och i stort sett alla sittplatsbiljetter är redan bokade). Här har du den!

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0