Patrik Karlkvist lånas ut till Hudiksvall

I dag blev det klart att förre Västervikssnajpern, Patrik Karlkvist (drygt 130 poäng under de två senaste säsongerna i VIK), lånas ut från allsvenska Mora (där han har haft svårt att få det att stämma - noll poäng på tio matcher) till Hudiksvall. Inget ont om Hudiksvall, men jag kan inte se att vare sig Mora eller Karlqvist vinner något på att sätta honom i ett förmodat mittenlag i den östra HockeyEttan. Om man vill få igång Patrik hade självklart Västervik varit det naturliga valet - där känner han sig hemma med medspelare, omgivning och tränare. Bara att supa in den atmosfär, som han förknippar med så mycket positivt som spelare, hade lyft hans självförtroende direkt. Startsträckan hade varit minimal.

Men nu är ju Karlkvist en bricka i ett spel, som omfattar ytterligare en spelare. Mora lånar in Hudiksvalls duktige back, Anders Danielsson, och är schyssta tillbaka genom att skeppa Karlkvist åt motsatt håll.
För Patrik Karlkvist är jag dock långt ifrån säker på att det här var det bästa alternativet. Det känns inte som att Hudiksvall i den östra ettan gör att han vare sig på kort eller på lång sikt kommer närmare en betydande roll i allsvenskan - vare sig i Mora eller någon annanstans - även om det initialt bara handlar om två veckors lån.
 
.

Kommentarer
Postat av: balla

Katastrof! Dålig scouting av Mora från första början... O sen låna ut han till Glada Hudik, hån mot oss i Viken! O att låna in spelare från hudik, Mora ik...

2014-10-05 @ 22:13:26
Postat av: Moo

Patrik borde säga hej då till Mora. Den ringa speltid som han fått där borde vara skäl nog för att släppa honom. Livegenskapen försvann väl för ganska länge sedan?

2014-10-06 @ 06:48:44
Postat av: Allsvenskan

Där ser man den stora skillnaden, Karlkvist kung i ettan,bänknötare i allsvenskan.

2014-10-06 @ 08:06:36
Postat av: Jonas

Tror inte att det är så stor skillnad på ettan och allsvenskan. Tror snarare att det är så att spelare som plockas upp från ettan används på fel sätt.
Poängkungar och liknande placeras i en fjärdeline för att spela defensivt och det funkar inte.

2014-10-07 @ 11:51:08
Postat av: Moo

Varför spelas matcherna mot Tranås på fredagar numer? Är det för att deras supportrar inte orkar jobba bakfulla?

2014-10-08 @ 07:10:06
Postat av: Andreas

Klart det är en enorm skillnad på div:1 och allsvenskan.

2014-10-09 @ 09:52:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0