Sammanfattning mitt i veckan

Tolv poäng för Vimmerby Hockeys förstafemma (Jesper Eriksen 0+4, Alexander Holmberg 2+1, Jakob Karlson 1+1, Markus Palmberg 1+1 och Carl Ackered 0+1) mot Kumla. Du förstår att det var snurr
- Dom är helt sjuka. Såg du sekvensen när de höll på i anfallszon i två-tre minuter, frågar målvakt Brattenberger mig efter matchen?
- Sådana killar hör egentligen inte hemma i ettan, skrattar Kumla-tränaren Gunnar Leidborg berömmande.
Kan bara hålla med om att de stundtals är oerhört bra. Jesper Eriksen, back i förstafemman, har alltså 17 poäng (4+13) på åtta matcher - mest av samtliga spelare i de fyra division 1-serierna. Tvåa och trea sett till samtliga division 1-serier ligger formationspolarna Jakob Karlsson och Alexander Holmberg på 15 poäng vardera (7+8 respektive 6+9).

Fastnade en stund med långtidsskadade trollgubben Björn Jonason efter matchen. Eller ”långtidsskadade”? Gipset är slängt, stiften är utdragna och skenan är borta. Jonason har dagen för comeback klar för sig, nu har han också berättat den för tränare Tomas Sandlin. När han bröt benet för ett år sedan, så höll han sitt eget comebackedatum, som låg långt innan vad läkarna trodde. Han tänker göra det igen.
- Vi snackar om comeback i år, så mycket kan jag säga.
Låter som ljuv musik i mina öron.

Kul att se Calle Brattenberger så enormt taggad och vass i målet. Och oerhört skönt att få hålla nollan.
- Det här var precis vad både jag och laget behövde. Jag har varit i kontakt med en målvaktstränare och slaviskt följt hans råd - tränat hårdare än jag någonsin har gjort och kört ner mig fullständigt. Tydligen hade det verkan, skrattar Calle.

Apropå skadade skyttekungen Björn Jonason, så fick han sig en rejäl åthutning i förra matchen, den borta mot Skövde.  Och det här är faktiskt humor på hög nivå. Verbal och inlevelsefull som han är, så stod han där i båset och skrek åt linjedomaren i en situation, varpå nämnda randiga herre åker fram till båset, spänner ögonen i Jonason och vrålar: ”Och vem fan är du? Busschaffisen?
Sedan vänder han sig direkt mot lagledningen och skriker: ”Be busschaffisen lugna ner sig nu”.

 

Forshaga-Arboga 5-2. Hur gick de till, frågar sig då vän av ordning. Laget som fick stryk med 10-0 av Västervik senast studsade tillbaka rejält. På söndag har vi dem hemma, så nu får det vara färdigstudsat.

 

Jaha ja. När det är Ladies Hockey Night i Vimmerby ishall så utser alltså tjejerna ett officiellt pris (förmedlades i högtalarna i slutminuten) till ”matchens SNYGGASTE spelare”. Då fnissas det och är väldigt kul. Ja, nästan charmigt. Tänk er det omvända, gott folk. Jojo! Men nu är det som det är – och att Jesper Eriksen skulle vinna priset var visst givet redan på förhand. Åtminstone enligt hans lagkamrater…

 

Västervik vann med 4-2, men det var spännande inför den tredje perioden då ställningen obegripligt nog bara var 1-1. Men på två minuter så drog Västervik ifrån till 3-1. Smålänningarna gjorde även 4-1 innan Anders Gunnarsson kunde göra ett reduceringsmål i slutminuterna. Noterbart är att Lindlöven endast sköt 13 skott i matchen.

”Bara” 1+2 av Västerviks Joacim Hedblad mot moderklubben Lindlöven. Han börjar tackla av…


I dag började det frågas om supporterbuss till Västervik borta på onsdag (enkronasmatch och fri entré). Så vi tog helt enkelt tag i det och sonderade intresset. På ett par timmar har ett 20-tal personer anmält sig, så visst ska det bli supporterbuss.


Följande gäller:

Senast måndag kväll måste vi meddela Roffe Solnevik på Nilsbuss hur många som ska med på resan (max 50 och vi måste vara minst 35 för att resan ska bli av). Priset är 100 kronor (lite mer än vad hyra, lön till chaufför och försäkring går på) och betalas i bussen, men om allt går som det ska (inga älgar körs på etc) så har Roffe lovat att lägga den överskjutande summan i en pott till nästa supporterresa.

Samling vid Vimmerby ishall nu på onsdag, 22 oktober, klockan 17.30, sedan går bussen strax därefter. Redan innan infon är ute, så är fem personer anmälda.

Så ös nu på och anmäl dig! Det gör du enklast genom att skriva in namn och antal personer i kommentarsfältet här nedan, på Vimmerby Hockeys facebooksida eller mejlar till [email protected].

Kontinuerlig uppdatering av antal anmälda kommer göras på Vimmerby Hockeys facebook-sida.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0