Sargat Vimmerby tar emot segerviss nykomling

Det är ett rejält skadeskjutet Vimmerby Hockey som kommer till spel i kvällens hemmamatch mot nykomlingen Arboga. Björn Jonasson är ju skadad sedan tidigare. Jämfört med senast saknas också Emil Wahlberg (personliga förhinder), Alexander Holmberg (nedbäddad i feber) och Jesper Söderholm (ljumskskadad). Jesper var förövrigt hos läkare i Linköping i dag och fick beskedet att han nog får räkna med rehabträning någon vecka innan han kan gå för fullt igen.

Vimmerby kliver in i den fjärde omgången med två segrar och en förlust. Förlusten senast kom ju borta mot Mariestad (3-2). Sex poäng av nio möjliga alltså, men tränare Tomas Sandlin är långt ifrån nöjd:

– Jag kunde ha varit nöjd med tre förluster om vi bara hade gjort bra prestationer. Nu när det har gått lite stå i grejorna, så gäller det att vi fokuserar på det fundamentala och börjar i rätt ände. Fös oss handlar det om fart, intensitet och kraft, men samtidigt spela enkelt.
– Visst kanske det låter konstigt att inte vara nöjd med två segrar och en knapp förlust borta mot ett tippat topplag, men så här i början av serien lägger åtminstone jag märke till detaljer och sviktande prestationer på ett helt annat sätt än om vi vore långt in i serien. Det är ju inte så att varningslamporna blinkar klarrött, men jag gillar att grotta ner mig och hoppas att det vi har snackat om i veckan nu får effekt, säger Tomas Sandlin.


Kvällens motståndare, IFK Arboga, inledde säsongen med två förluster. I söndags kom första segern (mot Lindlöven) och den betydde mycket för laget: 

– Inte bara tre poäng, utan väldigt mycket mer. För glädjen, energin och allt runt omkring var det viktigt. Nu är vi med, säger lagets tränare Andreas Svedberg till Arboga Tidning.
Mot Lindlöven lossnade dessutom målskyttet för lagets storstjärna Fredrik Orrsten. 
– Han har spelat bra och skapat chanser, men inte fått in pucken tidigare. Det kändes kanon att han äntligen fick göra mål.
Arboga har värvat flera välmeriterade spelare med rutin till den här säsongen och tippas allmänt vara ett av de lag som gör upp om en Allettanplats, så Vimmerby kommer med all säkerhet få en svettig afton.
– Jag tror vi har goda chanser att ta poäng, men det kommer såklart bli tufft. Det är en lång bussresa ner, men väl där brukar det vara fullsatt och bra stämning. Jag tror vi åker därifrån med poäng, avslutar Anders Svedberg. 

I och med att så många spelare saknas i Vimmerby, tvingas tränare Tomas Sandlin kasta om en hel del i laget. Jim Nordh och Simon Dahl tar plats bredvid Jakob Karlsson i förstafemman. Jakob Isaksson bildar backpar med Tobias Jonsson i andrafemman, medan tränare Sandlin formerar en tredjefemma för mer defensiva uppdrag.

Här är kvällens lag:

Målvakt:
Calle Brattenberger

Förstafemman:

Carl Ackered - Jesper Eriksen
Jim Nordh - Jakob Karlsson – Simon Dahl

Andrafemman:
Tobias Jonsson – Jacob Isaksson
Sebastian Nilsson - Jesper Danielsson - Markus Palmberg

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Andreas Rundgren - Niklas Svensson – Rasmus Davidsson

Fjärdefemman:
Jesper Karlsson och Anton Carlsson

 

Extramålvakt:

Marcus Evertsson

Nedsläpp i Vimmerby ishall kl 19.00!

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0