Vimmerby värvar vass brödraduo

Den ene har ett 40-tal junior- och ungdomslandskamper med Finland samt 70 poäng på 88 matcher i HockeyEttan på kontot. Den andre vann nyligen JSM-guld med Djurgården. I dag blev bröderna Jesper Kokkonen, 22 år, och Robin Kokkonen, 20 år, klara för Vimmerby Hockey.

 

– Storebror Jesper är jag väl bekant med sedan lång tid tillbaka. Han är fysisk, skridskostark, har ett riktigt bra skott och är van vid att göra många poäng, berättar Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp.
– Jespers säsong i Hammarby 2013-2014 var formidabel med 47 poäng (29+18) på 39 matcher. Poängmässigt gick det lite sämre i Huddinge den gångna säsongen, men vi är väl medvetna om anledningarna och är helt på det klara med hur Jespers spetskompetenser ska användas och vidareutvecklas hos oss.

 

Jesper själv är taggad inför den kommande säsongen med Vimmerby:
– Det ska bli skitkul. Jag har haft en väldigt bra dialog med klubben. De är glasklara med vilken roll de vill ge mig och det kommer passa mig perfekt. Kul också att jag känner en del killar i laget sedan tidigare.
– Dessutom ser Vimmerbys satsning, med lagbygget och det som är på väg in, riktigt intressant ut. Vi spelare kommer i alla fall inte kunna skylla på det, utan det är helt upp till oss att få ihop det hela, säger Jesper Kokkonen.

 

Fysiskt är lillebror Robin Kokkonen en total motsats till sin store storebror. Jämfört med Jespers 187 centimeter och 95 kilo skiljer det en dryg decimeter och lite mer än 20 kilo.
– Vi har haft koll på Robin en tid och jag såg honom också på plats under JSM-slutspelet förrförra helgen. Han är en helt orädd energispelare med grym fart under skridskorna och som har stor utvecklingspotential. Robin är också en pådrivare och fick mycket förtroende i både boxplay och powerplay i Sveriges bästa J20-lag, så självklart kommer han bli en rejäl tillgång för oss, säger Daniel.

 

Robins egna tankar om påskriften och om sin nya klubb:
– För min del väntar den första hela seniorsäsongen och jag tror att Vimmerby är en bra miljö att utvecklas i. De har visat tidigare att de är bra på att utveckla yngre spelare.
– Valet av Vimmerby föll sig naturligt. Dels ville jag komma iväg från Stockholm och får nu möjlighet att spela i ett riktigt bra lag och i en bättre serie. Sedan vägde klubbens intresse för mig tungt, liksom det faktum att även brorsan kommer spela där. Det känns lite som vår säsong tillsammans och jag tror att vi kan hjälpa varandra en hel del.

 

I och med värvningarna av bröderna Kokkonen har Vimmerby Hockey nu 15 spelare kontrakterade för den kommande säsongen. Åtta spelare ytterligare ska in innan truppen stängs.
– Vi är i förhandling med flera spelare och har massor med trådar ute. Jag vill inte säga för mycket, men det ser väldigt intressant ut.
– Kraven som vi har på de resterande spelarna som nu ska in är att de på ett eller annat sätt tillför spetskompetens till truppen. Vi vill att i stort sett samtliga av dem ska vara av den kalibern att de ska kunna kliva in och visa vägen i någon av våra två ledande linor, avslutar Daniel Stolt.

 

Klara kontraktsförlängningar:
Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström, Jacob Isaksson, Marcus Evertsson, Andreas Rundgren och Tobias Jonsson

 

Klara nyförvärv:
Alexander Andersson, Haninge (b)
Hampus Harlestam, Hammarby (c)
Oscar Josefsson, Nässjö (f), try out
Linus Lundin, Hammarby (mv)
Jesper Kokkonen, Huddinge (fw)
Robin Kokkonen, Djurgården J20 (fw)

 

.


Tobbe Jonsson klar för ännu en säsong

I dag blev det klart att en av Vimmerby Hockeys nyckelspelare, den allsvenskt meriterade backen Tobias Jonsson, förlänger kontraktet.
Efter juniortiden i HV71 och den allsvenska säsongen i Oskarshamn återvände Jonsson till Vimmerby 2012 och kommer nu göra sin fjärde raka säsong med moderklubben.

 

– Trots att Tobbe ”bara” är 24 år står han för mycket av rutinen och stabiliteten i vårt lag. En mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge. Dessutom tror jag att han fortfarande har sina bästa hockeyår framför sig, säger Andreas Malmunger i Vimmerby Hockeys sportgrupp.
– För första gången på flera år är Tobbe nu helt frisk under försäsongen och han tränar hårdare än någonsin. Han avslutade förra säsongen strålande och jag både hoppas och tror att han kommer inleda den här säsongen där han avslutade den förra.

 

För Tobias själv var det inte helt givet med en förlängning med moderklubben:
– Sportsligt har Vimmerby hela tiden varit mitt förstaval. Ett tag var jag dock inne på att börja plugga i Jönköping, så då var HC Dalen lite på tapeten. Jag bestämde mig dock för distansstudier och det känns riktigt skönt nu.
– Vimmerby känns väldigt spännande till kommande säsong. Jag tror att hela föreningen får den kickstart, med ny organisation och nytt blod in, som den behöver,
– Det är trist att det blev en halvt misslyckad säsong i fjol, men samtidigt kan jag säga att vi är många som är mer taggade än någonsin, avslutar Tobias Jonsson.

Vimmerby har nu 13 spelare kontrakterade inför säsongen 2015/2016.

 

Klara kontraktsförlängningar:
Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström, Jacob Isaksson, Marcus Evertsson, Andreas Rundgren och Tobias Jonsson

 

Klara nyförvärv:
Alexander Andersson, Haninge (b)
Hampus Harlestam, Hammarby (c)
Oscar Josefsson, Nässjö (f), try out
Linus Lundin, Hammarby (mv)


.


VH värvar målvakt från Hammarby

Sedan tidigare är fjolårets succékeeper Marcus Evertsson klar för en förlängning med Vimmerby Hockey. I dag blev kommande säsongs målvaktsbesättning komplett, då Hammarbys 22-årige jättelöfte Linus Lundin skrev på kontraktet.

 

Fostrad i Flemingsberg drog han 2011 till USA. Efter två år i Springfield Jr. Pics i EJHL fick han chansen att spela till sig ett kontrakt med AHL-laget Springfield Falcons (farmarlag till NHL-laget Columbus Blue Jackets).

 

– Vi sajnade ett tvåvägskontrakt. Jag fick spela några träningsmatcher, var på bänken i AHL vid ett par tillfällen och slutförde sedan säsongen i St. Charles Chills i CHL, berättar Linus.
– De tre åren i USA var oerhört utvecklande – både för mig som människa och som hockeymålvakt. Jag hade lagom fyllt 19 år när jag kom dit. Att leva i ett annat land, tvingas ta hand om sig själv och utveckla språket – det är verkligen givande för en tonåring, säger Lundin.

 

Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp säger så här om klubbens senaste nyförvärv:
– Linus är en klassmålvakt som jag tror kommer överraska Vimmerbypubliken. Vi har scoutat honom extremt noggrant och har bara fått till oss massor av lovord – både från med- och motspelare samt från tränare.
– Lundin var suveränt bra i Hammarby den gångna säsongen. Han är en modern målvakt, som lever mycket på sin storlek (190 cm och 90 kg) och sina reflexer. Dessutom är han väldigt snabb i sidled, berättar Daniel Stolt.

 

Linus Lundin om flytten till Vimmerby:
– Jag var nere i Vimmerby nu i påskhelgen – kollade den mysiga staden och träffade lite folk. Jag har bara fått bra intryck och brinner verkligen för att vara en del av en satsande klubb, därför känns Vimmerby rätt för mig. Jag ser det som en härlig utmaning.

 

----------

 

Klara kontraktsförlängningar:
Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström, Jacob Isaksson, Marcus Evertsson och Andreas Rundgren.

 

Klara nyförvärv:
Alexander Andersson, Haninge (b)
Hampus Harlestam, Hammarby (c)
Oscar Josefsson, Nässjö (f), try out
Linus Lundin, Hammarby (mv)

 

.


RSS 2.0