VH tryoutar forwardstalang från tvåan

Vimmerby Hockey fortsätter att bygga laget inför nästa säsong. I dag signade man ett try out-kontrakt med vasse Nässjö-forwarden Oscar Josefsson.
– En väldigt ambitiös och intressant lokal spelare. En allround rightforward med bra skott, säger Andreas Malmunger i VH:s sportgrupp.

Oscar Josefsson är fostrad i IK Oskarshamn, där han gjorde en allsvensk match redan som 18-åring. I fjol hade han en framgångsrik säsong i Moras J20-lag i SuperElit, innan han till den gångna säsongen, lite överraskande, hamnade i Nässjö i division 2 (30 poäng på 26 matcher).

– Jag fick en lärlingsplats som elektriker i Nässjö och ville göra klart min utbildning, det var väl huvudanledningen. Jag har trivts jättebra i Nässjö, har utvecklats och fått spela mycket. Dessutom var nivån i den här tvåan klart bättre än vad jag trodde på förhand. Men nu är det dags att gå vidare i min karriär och ge hockeyn 100 procent, säger Oscar Josefsson.
– Att få en chans med Vimmerby Hockey i ettan känns jäkligt inspirerande och jag ska göra allt jag kan för att ta den. Jag strävar uppåt och VH känns som ett perfekt alternativ för mig.

– Vi har enbart fått goda vitsord om Oscar. Han är en offensiv och rivig forward, som alltid jobbar hårt för laget. Hans utvecklingskurva pekar uppåt och jag både tror och hoppas att han kan ta ytterligare kliv här hos oss, säger Andreas Malmunger i Vimmerby Hockeys sportgrupp.
– Självklart är förhoppningen från båda parter att Oscar omgående kommer bekräfta den kapacitet vi tror att han har, så att vi kan förvändla try out-kontraktet till ett permanent kontrakt.

Klara kontraktsförlängningar:
Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström, Jacob Isaksson och Marcus Evertsson.

Klara nyförvärv:
Alexander Andersson, Haninge (b)
Hampus Harlestam, Hammarby (c)
Oscar Josefsson, Nässjö (f), try out


.


Spetscenter från Hammarby klar i dag!

I dag landade Vimmerby Hockey ett mycket spännande nyförvärv. Det handlar om en av den östra HockeyEttans bästa centrar, 22-årige Hampus Harlestam från Hammarby.

– Jag tror att Hampus kommer bli en stor attraktion i Vimmerby ishall kommande säsong. Han är en vindsnabb, teknisk och hårt jobbande center, som vi har fått idel goda referenser på från dem vi har pratat med, säger Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp.
– Framför allt är han en väldigt seriös kille, som vill spela med oss, vill utvecklas och har höga ambitioner med sin hockey. Exakt sådana karaktärer vi vill hitta.

Hampus Harlestam själv ser fram emot flytten till Vimmerby.
– Klubben har ett väldigt bra rykte, är seriös och jag ser fram emot att vara en del av den satsning VH nu gör.
– Så länge man fortfarande är ung så måste man tänka på sin utveckling. Jag har tagit nya steg varje säsong och jag känner att Vimmerby är helt rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas i, säger Harlestam.

Harlestam, fostrad i Lidingö och som under karriären även har representerat AIK:s J20, vann Hammarbys interna skytteliga både i grundserien och i vårserien. Totalt placerade han sig som nia i den östra HockeyEttans skytteliga med sina 26 poäng (11+15) på 22 matcher. Sammanlagt, vårserien inkluderad, blev det 39 poäng (15+24) på 36 matcher för Hampus den gångna säsongen.
Hampus Harlestam flyttar ner till Vimmerby efter sommaren, nån vecka innan den gemensamma träningen drar igång.

 

.

 


"Huddinge" lämnar Haninge - klar för återkomst till VH

Med sitt uppoffrande och fysiska spel blev backbjässen Alexander "Huddinge" Andersson stor publikfavorit i Vimmerby mellan åren 2010 och 2013. Sedan dess har han lirat i Huddinge och Haninge, men i dag ritades ett kontrakt på som innebär att han återvänder till Vimmerby kommande säsong. Sannerligen ett kärt återseende!

– När jag fick förfrågan från Vimmerby var valet ganska enkelt. Jag och tjejen (bördig från Vimmerby) väntar dessutom barn, så allt passade perfekt för en flytt tillbaka nu, säger Alexander.
– Jag har pratat en hel del med VH-kaptenen Emil Wahlberg den senaste tiden och den nysatsning, med bland annat ny organisation, som Vimmerby gör, låter väldigt intressant. Jag är supertaggad för att få komma ”hem” igen. Dessutom är ju suget och pulsen kring hockeyn mycket större söderöver än vad den är här och sådant påverkar också valet.


Sedan Alex lämnade Vimmerby har det blivit två säsonger i den östra HockeyEttan, en i Huddinge och en i moderklubben Haninge, där han även har varit assisterande kapten den gångna säsongen.
– Sedan Vimmerbypubliken såg mig senast får jag väl säga att jag har mognat som spelare. Åtminstone tar jag inte lika mycket utvisningar längre, skrattar Alexander.
– Om man kollar statistiken så har jag ju gått från 150 minuter per säsong, via 80 och 70 till den här säsongens 40 minuter. Jag har nog helt enkelt blivit äldre och klokare, konstaterar han.
I sommar, efter semester och lägenhetsförsäljning, packas flyttlasset och kosan styrs mot Vimmerby.

Daniel Stolt, som jobbar med lagbygget i Vimmerby Hockeys sportgrupp, säger så här om värvningen:
– ”Alex” är en perfekt värvning för oss. Förutom hans utomordentliga egenskaper på isen har han ett stort VH-hjärta och kommer vara mycket viktig vid sidan av.
– Han har ju sin styrka i defensiven men under de senaste säsongerna har han också förbättrat offensiven och där ska vi nog kunna få ut ännu mer, tror Daniel Stolt.

 

.


Dags för J20 att kvala sig till eliten

Nu är det dags att ladda upp inför Vimmerby Hockeys framgångsrika juniorlags kvalserie till J20 Elit. Tre lag (Vimmerby, Tranås och Bäcken), fyra matcher och seriesegraren tar klivet upp.

En match är redan spelad i gruppen. Den spelades i tisdags och slutade med 1-0-seger för Bäcken hemma mot Tranås. Dessa båda lag kommer till Kvalserien från Juniorettan (motsvarande Allettan för seniorer), en serie som Tranås vann och där Bäcken slutade fyra. Vimmerby kvalificerade sig för Kvalserien genom att vinna J20 division 1 vår.

På lördag och på måndag spelar VH sina första två matcher – och båda på hemmaplan. Lördag 14 mars kl 14.00 är det dags för VH-Bäcken och på måndag 16 mars kl 19.00 väntar Tranås hemma. Segrar där och våra killar skaffar sig ett guldläge inför fortsättningen (onsdag, 18 mars, borta mot Tranås och sedan nästa lördag, 21 mars, mot Bäcken).
Till skillnad från i grundserien är det inte tillåtet att använda sig av några överåriga spelare i Kvalseriens matcher.

Vimmerbys J20 tränas av Andreas Malmunger. Så här går hans tankar inför det annalkande kvalet:
– Självklart går vi in för att vinna samtliga matcher. Tranås och Bäcken är två riktigt bra lag som kanske har större bredd än vad vi har, men i våra bästa stunder kan vi slå precis vilket lag som helst.
– Att vi har tagit oss ända till Kvalserien är ett kvitto på att killarna har gjort det riktigt bra, både på träning och i matcher, under året.
Om Vimmerby skulle vinna Kvalserien väntar i så fall spel i J20 Elit nästa säsong, mot motstånd som exempelvis Oskarshamn, Vita Hästen, Troja/Ljungby och Mariestad.
– Det är självklart en jätteomställning om det skulle bli så. Men nu har vi bara fokus på det kommande kvalet, avslutar Malmunger.

.


Missa inte hockeyfesten på Brygghuset!

Lördag 18 april, klockan 18.00-01.00, är det dags för stor hockeyfest på Brygghuset i Vimmerby. På scen står sång- och gitarrvirtuosen Per Backstad och biljetten, som även inkluderar mat och dryck (ett glas vin/en öl eller alkoholfritt), blir din för 150 kronor.

Köp biljetten i samband med J20-lagets kvalmatcher till J20 Elit nu på lördag 14 mars, kl 14-16, eller på måndag 19 mars, kl 19-21. Ett annat alternativ är att ringa Mia och boka på 070-258 13 06 senast måndag 30 mars. Observera att det endast är förköp som gäller samt att åldergränsen är 18 år.
 
.

Evertsson förlänger med Vimmerby

Målvakten Marcus Evertsson värvades till Vimmerby Hockey från Grästorp inför den gångna säsongen. I dag skrev han på för en fortsättning även över kommande säsong. "Marcus utveckling har varit fantastisk", säger Andreas Malmunger, ansvarig för sportgruppen.

Det var väl kanske inte många som trodde att Marcus Evertsson på allvar skulle ta upp kampen om förstaspaden med Calle Brattenberger redan under premiärsäsongen i klubben. Men 22-åringen, som har fått större delen av sin hockeyfostran i Björklöven, visade alla tvivlare och blev bara bättre ju längre säsongen led.

– Det känns grymt kul att fortsätta i Vimmerby. Under den här säsongen var varje träning ett krig för att få chansen och det är grunden till de steg jag tycker att jag har tagit, säger Evertsson.
– Att fortsätta i Vimmerby är helt rätt väg för mig för att utvecklas ännu mer. Sedan känns det spännande med ny organisation runt laget. Jag tror att det här kan bli riktigt bra, menar Marcus Evertsson.*

Glada miner också hos Andreas Malmunger, ansvarig för Vimmerby Hockeys sortgrupp.
– Under sin tid i Vimmerby har Marcus utveckling varit fantastisk och det är jag helt övertygad om att den kommer fortsätta att vara.
– Under Allettan visade han verkligen vilken klassmålvakt han är och det var en självklarhet att försöka få till en kontraktsförlängning med honom, säger Malmunger.

Klara för nästa säsong är nu: Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström, Jacob Isaksson och Marcus Evertsson.

.


VH:s viktigaste värvning den här säsongen?

I dag presenterade Vimmerby Hockey det som kanske ska komma visa sig vara föreningens viktigaste nyförvärvden här säsongen. Nu är det nämligen klart att Daniel Stolt, Vimmerbykille som under tre års tid har varit med att bygga om Västerviks IK från ett division 2-lag till ett lag som kvalar till Allsvenskan, kliver in i Vimmerby Hockeys sportgrupp. Och givetvis är det just lagbygget han kommer jobba med här.


För en tid sedan meddelande dock Daniel Stolt att det inte skulle bli någon förlängning med VIK. I dag blev istället klart att han kommande säsong kommer jobba med Vimmerby Hockeys lagbygge.
– Jag har trivts fantastiskt bra och den resa vi har gjort är otrolig, men för min egen del så funkade det inte att kombinera skiftjobb med distansstudier och ett så djupt engagemang i hockeyn. Jag har varit tydlig med det gentemot VIK och det finns absolut inga hard feelings, säger han.


Tillsammans har Västervik IK:s sportchef Tomas Lind och Daniel Stolt byggt det lag som på torsdag inleder Kvalserien till HockeyAllsvenskan med hemmamatch mot Tingsryd – Tomas med mycket hands on-jobb på orten, medan Daniel i mångt och mycket är den som har skött kontakt med spelare och agenter. Men för Daniel, som bor i Vimmerby, slutar resan med VIK nu.


När det blev klart att Daniel Stolt skulle lämna VIK, twittrade lagets stjärncenter, store profil och tillika assisterande kapten, Emil Georgsson, så här: ”Att Daniel Stolt lämnar VIK är en stor förlust. En stor bidragande orsak till årets fina resultat. Ett tomrum svårt att fylla!”
I det här fallet blev den enes olycka den andres lycka, för i dag blev det alltså klart att Stolt med omedelbar verkan kliver in i Vimmerby Hockeys nya sportgrupp för att där jobba med den kommande säsongens lagbygge.
– Jag hade tänkt lägga hockeyn helt åt sidan, men VH har presenterat ett upplägg som gör det möjligt för mig att kombinera jobbet med lagbygget med mitt ordinarie arbete och med studierna, berättar Daniel.


Stolt har tidigare, innan tiden i Västervik, varit engagerad i Vimmerby Hockeys sportgrupp och är väl bekant med klubben, så inkörssträckan är minimal.
– I huvudet är jag så klart redan igång, nu börjar det mer handfasta jobbet. Klubben har ju redan förlängt med ett antal viktiga spelare, så grunden är god.
– Jag hoppas på ytterligare några förlängningar, men sedan är min förhoppning så klart att vi även ska förstärka truppen rejält. Jag har några namn i bakhuvudet och tänker kasta ut en hel del krokar till agenter i mitt upparbetade kontaktnät. En annan högprioriterad post är ny tränare, men där vet jag att man har lite olika namn på förslag, säger Daniel Stolt.
– I Vimmerby kommer spelare som har ambitioner med sin hockey att spela. Killar som vill utvecklas och som vill göra det just hos oss. Jag kommer vara väldigt noga med just karaktären hos spelaren, säger Daniel Stolt.


Andreas Malmunger, ansvarig för sportgruppen, är så klart väldigt nöjd med att det har löst sig med Stolt.
– Daniel är ett suveränt tillskott till vår organisation. Under åren har han samlat på sig kompetens och ett kontaktnät, som inte många sportchefer och ansvariga för lagbyggen i HockeyEttan slår. Om ens någon?
– Dessutom bor ju Danne i Vimmerby och har ett stort hjärta för klubben. Det är också viktigt i den roll som han kommer få hos oss, menar Andreas Malmunger.

 

.


Backduo förlänger med Vimmerby Hockey

Pelle Ström och Jacob Isaksson. Där har du spelare nummer fem och sex att förlänga sina kontrakt med division 1-laget Vimmerby Hockey.

– Vi är så klart jätteglada att det har löst sig med Pelle och Jalle. Det är två unga, egna produkter som har etablerat sig i a-laget och som vi hoppas mycket på. Jag tror att båda kommer ta ytterligare steg till nästa säsong, säger Andreas Malmunger i Vimmerby Hockeys sportgrupp.

Klara för nästa säsong är:
Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström och Jacob Isaksson.

 

.


Try out-spelare och kontraktsförlängningar

Vimmerby Hockey planerar att knyta upp några spelare på try out-kontrakt till hösten. Den nya sportgruppen har redan berättat om en klar try out-spelare, som dock måste avsluta säsongen och nuvarande kontrakt innan han kan offentliggöras. Man har också haft möte med en mycket intressant spelare och man sägs vilja kontraktera ytterligare en. Två av spelarna ska vara ytterforwards och den tredje center.

- Det här handlar om unga, välskolade, utvecklingsbara och extremt ambitösa killar, som VILL spela i och utvecklas med Vimmerby Hockey. Självklart ska man inte räkna med att de kommer ta plats i en första- eller andrafemma direkt, men på sikt finns det stor potential i alla tre, säger en person med insyn i verksamheten.
Inom någon vecka hoppas man kunna presentera det första namnet.

Och apropå att presentera namn, så lär det nog bli klart med ytterligare ett par kontraktsförlängningar under dagen. Men mer om det senare...
 
.

RSS 2.0