Spaak: "Vi välte dem verkligen rejält"

Självklart var det en nöjd VH-tränare, Anders Spaak, som summerade kvällen 5-2-seger (1-2, 1-0, 0-3) borta mot tabelltvåan Skövde:

 

"I den första och i den tredje perioden gör vi det riktigt bra. I den andra är vi däremot lite illa ute, men samtidigt försvarar vi oss bra och jobbar igenom situationerna.

 

Skövde kom ut hårt de första fem minuterna av matchen. Då körde de rejält och fick även ett mål. Sedan tog vi över och gjorde en bra period. Våra två mål kom helt logiskt.

 

Inledningen av den andra var likadan, som den första. Skövde var riktigt vassa och tyvärr lyckades vi inte riktigt krångla oss ur deras tryck. Trots allt höll vi ihop försvarsspelet och Bratten var riktigt bra i målet. De hade en stor övervikt i skott i den andra perioden och det var helt rättvist. De var bättre än vad vi var då och skottstatistiken speglar den perioden ganska bra.

 

Även i den tredje perioden började Skövde bäst, dock utan att skapa någonting. Allteftersom perioden gick tog vi över och när vi fick 2-3 (Modigs sköt från långt håll, målvakten motade pucken med klubbhandsken men den singlade över honom) tog vi över matchen. Simon Dahl kontrade in 2-4 och 2-5 av Jim Nordh, med sju minuter kvar att spela, var spiken i kistan.

 

I den tredje perioden hade de inte en suck. Vi spelade oerhört moget och försvarade oss ruskigt bra. Skönt att bevisa för oss själva att vi återigen är starkast i den tredje perioden och vinner en jämn match. Det behövde vi, med tanke på hur många uddamålsförluster vi har åkt på under säsongen. Det här var vi värda.

 

Redan i bussen upp till Skövde kände jag att vi hade slagläge. Det här var Skövdes första hemmaförlust den här säsongen, och vi välte dem verkligen rejält.

 

Alla killarna gjorde en riktigt strong insats i kväll. Roligast att se var dock fjärelinen, som kommer allt mer. De jobbar på enormt och kommer bara bli allt bättre.

 

Nu har vi Vita Hästen hemma på söndag. Vi är verkligen heltaggade för at förlänga vår segersvit och jag tror att vi har alla chanser att göra det. Jag hoppas verkligen att Vimmerbyborna ställer upp för oss och att det kan bli 1000 personer på läktarna. Det skulle betyda oerhört mycket.”

 

 

.


Kommentarer
Postat av: VH fan

Mycket starkt av VH att vinna borta mot Skövde, hoppas på full drag mot Hästen och att Ultras hjälper VH till tre poäng mot Hästen, vinner vi på söndag ser det riktigt bra ut.

2012-11-23 @ 23:20:54
Postat av: Supporter

Härligt VH !!!!! Nu måste det bli 1000 personer på Söndag.

2012-11-23 @ 23:22:55
Postat av: Anonym

Nu krossar vi Hästen på Söndag

2012-11-23 @ 23:24:00
Postat av: Göran Strid

Den gode Anders Spaak: "Vi välte dem verkligen rejält".

Jag såg inte matchen, men lägger jag ihop allt vad som sagts och skrivits, så undrar jag om det verkligen är en riktig beskrivning av matchen? Om man "välter dem verkligen rejält", så undrar man om det ens fanns en motståndare värd namnet på andra sidan? Kanske rent av lite segerrus efter matchen och att man fick tre minst sagt lätta mål i tredje...? Och därmed helt glömt bort en total överkörning delar av matchen (enligt de flesta) - inte minst andra perioden?

Hur som helst, grattis till en meriterande seger!

2012-11-24 @ 18:17:56
Postat av: Erik

Göran Strid:

Du måste ju vara en av norra halvklotets mest enögda supportrar.

1) Här dissar du Spaaks uttalande trots att du själv inte har sett matchen.

2) "Total överkörning delar av matchen (enligt de flesta)". Umgås du bara med de spottande fyllona på läktaren? Din egen tränare tyckte ju till och med att Vimmerbys seger var rättvis och att VHs ledning kunde ha varit större än 2-1 efter den första perioden.

3) Om man vinner med 5-2 mot ett lag som har tio segrar på tio hemmamatcher den här säsongen, är det då inte att "välta dem rejält"?

Du blir bara mer och mer pinsam för varje gång du sätter dig vid tangentbordet. Ta pension elelr tagga ner!

2012-11-24 @ 21:58:03
Postat av: Göran Strid

Erik, vem skall tagga ner, tycker du?

2012-11-25 @ 11:19:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0