Ikväll: Se VH:s framtid kvala till J20 division 1

I kväll smäller det i Vimmerby ishall. Tredje matchen i kvalserien till division 1 för J20. Nedsläpp klockan 19.00. Vimmerby på ena sidan, Karlskrona på den andra. Missa inte den här enormt viktiga matchen.

 

Karlskrona och Vimmerby slutade tvåa respektive trea i J20 div 2. Lagen har dock visat klass i inledningen av kvalserien och båda har vunnit mot Mörrums GoIS/Olofströms IK, som slutade sjua i division 1. Mörrum/OIK kan nog därmed ses som borta ur striden om seriesegern – en plats som innebär avancemang.

 

Ni är säkert många som känner till historien kring VH:s unga och talangfulla J20-lag (bara en spelare som har fyllt 20 år). Efter flera års uppehåll startade föreningen till denna säsong upp J20-verksamheten igen. Och visst märktes det under inledningen av säsongen att det både haltade, svajade och saknades lite självförtroende. Det var också lite si och så med träningsfliten och även uppslutningen av spelare i laget hade väl en del övrigt att önska.

 

Men ju längre säsongen har gått, desto mer seriöst har det blivit och i dag består Vimmerbys J20-lag av ett drygt 20-tal högmotiverade killar, som har lyft sig enormt mycket jämfört med hur det såg ut för ett halvår sedan.

Det förstår man inte minst när man jämför resultaten i säsongens tidigare matcher mot kvällens gäster, Karlskrona HK. När lagen möttes i den allra första omgången av division 2, den 6 oktober, vann KHK med förkrossande 10-2, efter att ha gjort 6-1 i den sista perioden.
När lagen sedan möttes i den 16:e omgången, den 2 februari, spelade VH ut Blekingelaget totalt och vann med 9-3 (utan några överåriga utespelare). Kan vi få be om en repris i kväll?


Vimmerbys lag består av flera spelare med rutin från såväl träning som spel med a-laget (Rasmus Davisson, Jesper Karlsson, Robin Ståhl m fl). Här finns garanterat också flera killar som kommer utgöra stommen i Vimmerby Hockeys framtida a-lag. Förutom skadade forwarden Alexander Fransson, kommer VH till spel med ordinarie lag. Kika lite extra på seriens överlägsne poängkung, Jesper Karlsson (44 pinnar på 14 matcher, jämfört med tvåan, Milos Pusac i Gislaved, som gjorde 30 poäng på 16 matcher). Skridskostarke Anton Proos har också växlat upp under slutet av säsongen och gjorde tre av Vimmerbys sex mål senast mot Mörrum/Olofström.

 

Karlskrona då? Jo, det finns en hel del profiler även där. IK Oskarshamns finsk/brittiske J20-keeper, Jon Baston, (tidigare i Karlskrona, där han även har gjort några matcher i a-laget, är nu tillbaka i klubben) kommer sannolikt vakta kassen i kväll och det är ett tungt tillskott. Ännu ”tyngre” är det att 19-årige backen Filip Mingotti (44 allsvenska matcher med Karlskrona och även utlånad till Nybro den här säsongen) kliver in i J20-laget i kväll.
Håll också ögonen på några vassa forwardars – 18-årige Andreas Dimitirous (nr 10), Martin Trempenau (nr 47) och passningsgeniet André Håkansson (nr 49).

 

  • Noterbart 1: I kvalet, till skillnad från i serien, tillåts inte några överåriga spelare.
  • Noterbart 2: Både Vimmerby och Karlskrona avslutade seriespelet i division 2 bedrövligt. VH föll mot Gislaved med 11-7 och mot nästjumbon Åseda med 8-4. Ännu värre var det för Karlskrona, som fullständigt föll igenom och bommade seriesegern på grund av fyra raka förluster på de fyra sista matcherna (Vimmerby 3-9, bottengängen Åseda och Kalmar 0-3 respektive 2-3, samt Gislaved 4-5).

 

Spelschema och tabell, J20 Kvalserie C till div 1:

 

6 mars

19:00

Karlskrona-Mörrum/Olofström

5-3

(1-0, 1-2, 3-1)

9 mars

14:00

Mörrum/Olofström-Vimmerby

3-6

(0-1, 1-2, 3-3)

11 mars

19:00

Vimmerby-Karlskrona

   

13 mars

19:00

Karlskrona-Vimmerby

   

16 mars

14:00

Vimmerby-Mörrum

   

18 mars

19:00

Mörrum/Olofström-Karlskrona

   

 

1

Vimmerby HC

1

1

0

0

6-3

+3

3

2

Karlskrona HK

1

1

0

0

5-3

+2

3

3

Mörrums GoIS/OIK

2

0

0

2

6-11

-5

0

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0