En värvning helt i linje med VH:s filosofi

Glädjande nyheter denna onsdag:

  • Unge men ytterst välmeriterade Sebastian Nilsson återvänder hem till Vimmerby.
  • Målvakten Robin Andersson förlänger kontraktet.

 

Sebastian Nilsson, ja. En kalasvärvning om du frågar mig. Storväxt, tuff, orädd, bra på rören, skjuter som en häst sparkar och dessutom en VH-fostrad hemvändare. Med andra ord en spelartyp som är en dröm att få in i truppen, välmeriterad trots sin ungdom och dessutom med ett stort hjärta för klubben. Framför allt går den helt i linje med ambitionerna att kunna erbjuda utflugna VH-spelare en sportslig utveckling på hög nivå i moderklubben.

 

2009 flyttade Sebastian till Växjö för att gå på hockeygymnasiet. Redan som 18-åring, då Vimmerby Hockey fortfarande harvade i division 2, fick han göra debut med Växjö Lakers i Allsvenskan. Hans elitseriedebut kom året därpå (säsongen 2011/12). Den gångna säsongen spelade Sebastian med Modos J20-lag.

Nu är det alltså dags för den första rena seniorsäsongen och jag tror att en bra division 1-serie är perfekt för Sebastian, som självklart siktar högre upp i seriesystemet så småningom.

 

Nu återstår inte många platser innan dörrarna slår igen om Vimmerby Hockeys trupp. Ytterligare en back samt en eller två forwards ska in.
Egentligen är forwardssidan redan fylld, men sportchef Jaensson verkar sitta på ett par trumfkort.
”Vi har några riktigt bra krokar ute, som vi verkligen inte vill släppa. Om det löser sig med den/dessa, så får vi helt enkelt göra plats i truppen”, sa han hemlighetsfullt när jag pratade med honom tidigare i dag.

 

På papperet ser Vimmerbys trupp klassen bättre ut än vad fjolårets gjorde vid den här tidpunkten. Därmed inte sagt att det självklart kommer gå mycket bättre eller lättare. Men förutsättningarna för det håller i alla fall på att skapas.

 

Visste du förresten att Sebastian Nilsson och polaren Anton Falk vann titeln ”Bästa UF-företag” under SM i Ung Företagsamhet härom året. Produkten som deras företag SWEknob firade triumf med? En knopp som fästs längst ut på hockeyklubban för att få ökat grepp och för att skona handskarna.
Redan då var Sebbe en vinnare!

 

Då var det snart dags att se den kommande 0-2-matchen på Friends.

 

.


Kommentarer
Postat av: modigs?

hur blir det med modigs?

2013-05-22 @ 20:43:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0