Tungt skadedrabbat Kumla mot VH i morgon

Många, inte minst jag själv, såg Kumla som ett givet bottenlag innan säsongen drog igång. Visst, vi är bara fem omgångar in i serien och Kumla har hittills mött de fyra lag som ligger sist i serien samt Mjölby, men jag hade nog ändå inte trott att de skulle stå på åtta poäng och ligga femma i tabellen.

 

Men det har blandats och getts friskt. Segrar mot Västervik och Tranås samsas med förluster mot Mjölby och Grästorp. Så här har det sett ut (Kumlas siffror först): Västervik (h) 4-1, Mjölby (b) 5-7, Grästorp (h) 3-5, Forshaga (b) 5-4, Tranås (h) 4-3 e str.

 

I morgon är det dock ett rejält tilltufsat Kumla som gästar Vimmerby. Laget saknar inte mindre än fyra av sina bästa backar (Robert Bergh, David Lindgren, Erik Piscator och Henrik Warman). Lägg därtill att meriterade inlånade backen Carl Odelius (i Mariestad de tio senaste säsongerna) måste återvända till Töreboda. Det gör att Kumla kommer till Vimmerby med blott fyra ordinarie backar, lånet Victor Sandin från Örebros J20 samt den egna produkten Gabriel Wilhelmsson, född 1995.

 

Som om det inte var nog med det, så tvingas forwardsförvärvet från Mora, Färjestadsfostrade Viktor Lennartsson, redan nu kasta in handduken för den här säsongen. En svår axelskada gör att han måste lägga sig på operationsbordet och han tar nu istället sikte på nästa säsong.

 

Duktige målvakten Tim Harrysson är också osäker på spel. Tim fick kliva av förra matchen och ersattes då av 20-åringen Marcus Born (Kumla-produkt som spelade juniorhockey i USA i fjol). Tim Harrysson kommer dock testa i morgon och lär stå om han känner sig okej.

 

Pratade nyss med Kumlas ytterst sympatiske tränare, Fredrik Johnsson (som gör sin första säsong som ytterst ansvarig för ett seniorlag) och han var trots allt vid gott mod:

 

”Man kan väl lugnt säga att vår säsong hittills har varit både upp och ned. Vi började väldigt bra på försäsongen och vann fyra av fem matcher. Även första seriematchen (segern mot Västervik) var väl okej, men sedan började problemen i framför allt försvarsspelet. Matcherna mot Mjölby och Grästorp var verkligen inte bra och samtidigt åkte vi på skador på två av våra tongivande backar.

 

Efter de två matcherna bytte vi fokus och la mer arbete på försvarsspelet. Jag tycker att det gav resultat, men nu har vi åkt på ytterligare två tunga backskador. Med tanke på hur mycket vi har fått trixa med laget, ringa in spelare på lån och vaska om i formationerna, så tycker jag ändå att vi har gjort det bra. Om vi hade sluppit alla skador är jag säker på att vi hade haft 4-5 poäng ytterligare.

 

I och med att jag var borta från a-lagshockeyn i fjol (ansvarade för Mariestads J18) så har jag ingen vidare koll på Vimmerby. Jag vet att de har en stark centeruppsättning och spelar med högt pucktempo.

 

Men vi har absolut inte gett upp på förhand. Även om de är tungt med alla skador, så går vi alltid för vinst. Det står 0-0 från början och inställningen är en av våra styrkor. Sådana här matcher är oerhört utvecklande för våra killar och vi kommer kämpa till sista svettdroppen”.

 

Håll ett extra öga på Kumlas 19-åring Max Lalander i morgon. 9 pinnar (7+2) på fem matcher. Totalt under fjolårets 40 matcher gjorde han 17 poäng (9+8). 19-åringen har tagit ett jättekliv i utvecklingen.

 

Ja, jag vet att det hårdarbetande och division 1-fokuserade förbundet har massor med saker att ta hänsyn till. Men jag tycker ändå att det är oerhört trist att man har lyckats se till att Vimmerby och Västervik spelar sina hemmamatcher samtidigt under i stort sett hela säsongen. Jag vet att det är ganska många som gärna skulle vilja följa båda lagen lite närmare.

 

Vissa får kolla Kumla. Andra cruisar coast to coast. Johan Jönsson, förmodligen den spelare som toppar ”Göra-störst-avtryck-i-föreningen-kontra-tid-man-har-varit-i-Vimmerby-Hockey”-ligan har idag gett sig ut på en synnerligen skön och ganska osannolik resa. Tillsammans med stjärnbloggarkollegan på hockeysverige.se, Robert Pettersson, är det initialt flyg från Göteborg till San Fransisco som gäller. Sedan börjar det. Med bil ska de ta sig tvärs igenom hela USA, där slutdestinationen är New York, och hockeydokumetera allt som händer under de fyra-fem veckor som det kommer ta. Oj, vad man ser fram emot att följa detta. Du gör det via Hockeysveriges speciella ”En jävla resa”-sida, men håll också koll på Johan Jönssons twitter, @levererarn

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0