Mellanår för Mariestad BoIS?

Bloggens genomgång av lagen i division 1 E fortsätter. Ett lag per dag under tio dagar, samtliga bedömda utifrån hur läget är just för tillfället och avbetade i bokstavsordning. I dag är det dags för Mariestad.

 

MARIESTAD BoIS:

 

Rejäl omsättning av klasspelare, genomgånget ekonomiskt stålbad och ett lag som är extremt svårbedömt. Ja, så skulle man väl ungefär kunna sammanfatta Mariestad BoIS.

 

Ja, det är inte mycket som är sig likt i Mariestad BoIS sedan i fjol. Under slutet av förra säsongen blottlades föreningens dåliga ekonomi och till den här säsongen har man fått dra åt svångremmen rejält. Och det syns också på spelartruppen, där det är sannolikt att många av de yngre egna förmågorna från fjolårets duktiga J20-lag, som kommer få chansen.

 

Offensivt har Bois tappat några blytunga pjäser. Trion Rickard Palmberg, Johan Persson och Oscar Holst svarade tillsammans för nästan 40 % av BoIS målproduktion i fjol och producerade även en bra bit över 100 poäng. Lägg därtill att de tre kanske offensivt bästa backarna, Christopher Larsson, Per Johnsson och Joel Backesten också lämnar.

Som om det inte vore nog med det, så återvänder klassmålvakten Jonas Westerlund till moderklubben Forshaga och målvaktssidan ser därmed ytterst beskedlig ut. 18-årige Anton Lauri är ett obeprövat kort och lille Andreas Ollikainen känns som långtifrån den där sjävlklare förstekeepern som kan vinna matcher åt sitt lag.

 

”Som vanligt” kommer sylvassa och rutinerade duon, Eddie Davidsson och Jonas Pontusson, få dra ett tungt lass. Skillnaden mot tidigare är att de den här säsongen nog till och med får räkna med att bära laget på sina axlar.
Värvningen av Mikael Alba är lika bra som överraskande. Vi var nog många som lyfte lite extra på ögonbrynen då Vita Hästen-försvararen valde Mariestad. Även Leroy Eklöw, som väl hade en mindre lyckad säsong i Olofström i fjol, kommer hjälpa till att stärka upp defensiven.

Det ska också bli intresseant att se "snackisen" Erik Olsson (ny från Arvika) samt några av de yngre killarna.

 

Mariestad BoIS är oerhört svårbedömt och efter att ha sett dem prestera ytterst beskedligt i ett par matcher i CCM Reebok Cup i hemmahallen (förlust mot Skövde och mot Kumla) blev då inte jag mycket klokare. Det kan egentligen sluta precis var som helst mellan plats fyra och nio – helt beroende på skadeläge, inledning på serien m.m. Av tradition brukar dock BoIS alltid vara med och slåss om en Allettan-plats och det är den vanan och den rutinen som gör att jag ändå tror att de kommer finnas med där i år också, vilket också är klubbens målsättning. Risken för att det här blir något av ett mellanår i klubbens historia är dock överhängande.

 

Förluster och ännu ej klara kontraktsförläningar, som sticker ut: Jonas Westerlund, mv (Forshaga), Max Qvarnström, f (Nyköping), Oscar Holst, f (Tingsryd), Rickard Palmberg, f (Nybro), Johan Persson, f (Nybro), Joel Backesten, b (Olofström), Christopher Larsson, b (Kumla), Per Johnsson, b (Kil).

Nyförvärv: Erik Olsson, f (Arvika), Tony Söderman, f (Mora J20), Viktor Jörnevik, f (Grästorp), Marcus Green, b (Enköping), Mikael Alba, b (Vita Hästen), Leroy Eklöw, b (Olofström).

 

Truppens status (klara): 2 målvakter, 7 backar, 12 forwards/centrar.

 

Medelålder: 21 år.

Medellängd: 183 cm.

Medelvikt: 82 kg.

 

Betyg hittills:

Målvakter: 2

Backar: 3

Forwards/centrar: 3

Rutin: 2


Totalt: 10

 

Träningsmatcher: Mariestad-Åker/Strängnäs 4-2, Mariestad-Lindlöven 7-1, Mariestad-Enköping 3-2, Halmstad-Mariestad 3-2, Mariestad-Skövde 4-6 (Reebok CCM Cup), Mariestad-Kumla 2-4 (Reebok CCM Cup).

 

I fjol: 4:a i division 1 E, 5:a i Allettan Södra.

 

Tips: 6:a

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Bloggens subjektiva rankning:

 

1. .....................................

2. .....................................

3. .....................................

4. .....................................

5. .....................................

6. Mariestad

7. Grästorp

8. .....................................

9. Kumla

10. Forshaga

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

I morgon kikar vi närmare på Mjölby

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0