Och så var säsongen igång...

I fjol blev jag dissad av VIK-fans för att jag tippade Västervik för långt ner i tabellen (ingen koll och långt ifrån objektiv). I år blir jag dissad av VIK-fans för att jag tippar dem för högt (vill lägga press på Västervik och ta bort pressen från Vimmerby). Aldrig blir det rätt…

 

Premiäromgången i ettan (D- och F-serierna) spelades i går och några resultat får en att lyfta lite på ögonbrynen. Halmstads 7-4 hemma mot topptippade Mörrum exempelvis. Mörrums nyförvärv från franska Dijon, Grums-fostrade Henric Andersén, presenterade sig genom att göra tre mål i sin första match (på hela förra säsongen i Frankrike gjorde han fyra). Även Halmstads stjärnförvärv, Patrik Bergström (ny från Asplöven), lyckades fixa till ett hat trick.

 

Fick ett sms från en mycket god vän, tillika spelare i ett motståndarlag, i går eftermiddag: ”Vilken skenmanöver den där tabellen är. Inte ens ditt ödmjukaste JAG kan placera VH som fyra. Ser inte att något lag ska kunna hota Vimmerby om 2:a-platsen över 27 omgångar”.
Jag hoppas verkligen att han har rätt och att jag är ute och cyklar.

 

Stark Nybro-seger över Tingsryd borta. Och självklart var det Johan Persson som avgjorde med sitt 2-1-mål endast åtta sekunder före full tid. Nyförvärvet från Mariestad kommer göra enormt mycket nytta för Vikings.

 

Och apropå vår seriekollega Mariestad. I går bröt backen Leroy Eklöw (som hämtades från Olofström till den här säsongen) sitt kontrakt med BoIS, då klubben inte har lyckats lösa något jobb åt honom. Ny klubbadress är inte klar.

 

Och så har förbundet gjort det igen. I går morse nåddes vi av informationen (i ett ytterst illa formulerat brev, undertecknat av alla potentater på Hockeyförbundet) att division 1-klubbarna inte skulle få filma och sända sina matcher via Internet. Detta eftersom man inte hade diskuterat saken med den som förbundet ansåg var förhandlingspart, HockeyEttan. Efter en sällan upplevd chock-raseri-attack från klubbarna och från HockeyEttan tog dock förbundet sitt ”förnuft” till fånga under eftermiddagen. I brev nummer två stod bland annat att läsa:

Efter samtal mellan representant från Svenska Ishockeyförbundet och HockeyEttans ordförande har muntlig överenskommelse träffats. Överenskommelsen innebär bland annat att klubbarna i division 1 per omgående får tillbaka den tillfälliga rätten att streama sina matcher på Internet”.

Är man konspiratoriskt lagd om man misstänker att detta kan vara en markering efter fjolårets tjafs om domarlönerna och bildandet av HockeyEttan?

 

.


Kommentarer
Postat av: stefan

Lite lika Svenska och Vik är aldrig nöjda!

2013-09-12 @ 13:37:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0