Oroväckande mycket talar för ny VH-seger

Då var det dags igen. Efter de fyra inledande segrarna mot Tranås, Västervik, Vita Hästen och Skövde väntar i eftermiddag en på papperet lite lättare match. Förrädiskt värre och stor varningsflagga hissad, med andra ord.

 

Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin pratar mycket om att spelarna aldrig får glömma VARFÖR man har lyckats vinna de fyra första matcherna. Inställning och ödmjukhet! Med rätt attityd till uppgiften är VH oerhört starkt. Om man å andra sidan tullar på den där 100 procentiga fokuseringen, ja då kan det lika gärna bli förlust mot vilket lag som helst i serien. Jämfört med i fjol känns de troliga bottenlagen aningen starkare och man behöver inte sjunka många procent innan det kan straffa sig brutalt.

 

Själv har jag tippat Grästorp som lite av en outsider den här säsongen. Och förutom genomklappningen senast (0-5 hemma mot Mjölby), tycker jag nog att de har visat tillräckligt för att jag kan fortsätta se dem som det. Laget har slagit Kumla borta och hållit hyfsat jämna steg med både Skövde och Mariestad i de övriga två matcherna. Visst ser backsidan ganska tunn ut och målvakt Marcus Evertssons 88 % i räddningsprocent (jämför med vår egen Calle Brattenbergs dryga 95 %) skrämmer väl inte slag på någon, men offensivt ser GIK desto mer intressant ut. Före säsongen talades det mycket om hemvändande Carl-Johan Svensson och Jonas Lönn (och visst har de producerat och visat klass) men det är 20-årige Jakob Wulcan som har klivit fram mest och gjort fem av Grästorps tolv mål. Inte svårt när man får spela bredvid Carl-Johan Svensson och Roman Bilek i förstakedjan, tänker du? Fast det är inte riktigt sant, då Wulcan har vandrat runt en hel del i formationerna i matcherna.

 

Vimmerbys förhållande till Grästorp är aningen speciellt. Våren 2010 var det de som slog ut oss i kvalet till division 1. Som straff för det snöt vi deras tränare, Anders Spaak, som under sina tre år i Vimmerby tog laget från division 2 till Allettan. Dessutom har Vimmerby varit obevekliga på isen i matcherna mot Grästorp – idel segrar och med snittresultatet 7-2. Eller vad sägs om tabellraden mot Grästorp under de två säsonger som vi nu har mötts i division 1?

Vimmerby     6        6   0   0        43-12        18 p

 

Senast vi mötte Grästorp borta blev det seger med hela 10-1 (1-0, 3-0, 6-1). Målen kom då i klungor – tre stycken inom loppet av tre minuter i den andra perioden och fyra stycken inom loppet av fyra minuter i den tredje perioden.

 

Allting talar verkligen för att VHs segerrad ikväll förlängs till fem matcher. Och det är just det som oroar mig.

 

Det spelas ytterligare ett par hyperintressanta matcher i Västergötland i eftermiddag, då Mariestad tar emot Västervik och Skövde gästas av Vita Hästen. Ska också bli spännande att se om Tranås har tänkt hoppa igång snart? Lurig bortamatch mot Kumla i dag (nedsläpp först kl 18.30). Den sista matchen i omgången spelas mellan Mjölby och Forshaga.

 

Sitter i valet och kvalet om man ska packa bilen och dra till Grästorp. Om så blir fallet kommer det liveuppdateringar på twitter, @RundbergMicael

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0