Ersättare på ingång för utlånade Jakob

I fjol tackade han nej till ett kontraktsförslag från Karlskrona HK. I år har han varit utlånad till IK Oskarshamn några matcher och nu väntar ännu en utlåning till Allsvenskan för Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson.

I går blev det nämligen klart att han kommer göra två matcher med Södertälje SK den här veckan (onsdag borta mot Timrå och lördag hemma mot Rögle), då de lider centerbrist i sitt lag för närvarande. Det innebär att Jakob inte spelar med Vimmerby i bortamatchen mot Arboga på onsdag.

 

Under dagen har det ena ryktet efter det andra florerat i olika medier och bland fans. Många har redan sett Jakob som förlorad.
– Nej då, så är det verkligen inte. Janne Karlsson (Södertäljes tränare) ringde mig i förra veckan och frågade om de fick låna Jakob till de här båda matcherna. Han lovade försöka lösa en bra ersättare till oss till matchen mot Arboga, och då tyckte jag att det var en juste deal för alla parter.
– Angående ryktena om att SSK skulle ha erbjudit Jakob kontrakt, så har jag tagit upp det med både Janne och Per Nygårds (general manager i Södertälje) idag och det stämmer inte på något sätt.
– Dealen som vi har kommit överens om är en utlåning i två matcher och ingenting annat. Sedan kan man självklart aldrig sia om framtiden och vad som händer. Samtidigt - kan vi hjälpa spelare att komma högre upp i seriesystemet så är vi bara glada, säger Jaensson.

 

Angående eventuell ersättningsspelare från Södertälje till Vimmerbys match mot Arboga på onsdag, så vet Jaensson inte så mycket mer ännu.
– De skulle ta upp det vid sin träning i kväll. Men eftersom de lider brist på centrar just nu så kommer det i så fall bli en ytterforward. I och med att vi har det ganska gott ställt på forwardssidan, så ska det ju vara en spelare som tillför spets i vårt lag för att vara aktuellt.

 

Till SSK:s hemsida, säger lagets tränare Janne Karlsson så här:

- Det känns bra att få pröva på Jakob i vårt lag eftersom jag vill ha ut Robban Carlsson på en kant så att han ska kunna bidra med mer fysik och släppa loss lite grann. Jakob är en gedigen tvåvägscenter som varit bra i division 1 i många år. Jag testade honom bland annat i fjol och ville då skriva kontrakt med honom för resten av säsongen men han stannade kvar i Vimmerby då han trodde de skulle ha en bra chans att ta steget upp. Jag vet att han gott och väl räcker till i HockeyAllsvenskan och meningen är att vi spelar honom i två matcher för att ta ett beslut efter det. Det är en bra kille med mycket vilja i sig.

 

.


Kommentarer
Postat av: gg

Sänds Arboga marchem på näte

Svar: Nej, tror tyvärr inte det. Det blir till att följa på stats.swehockey.se istället.
vhbloggen.blogg.se

2014-11-12 @ 11:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0