Västerviksback näste man att lånas ut till HA

De allsvenska lagen fortsätter att inte förneka sig. Efter att Vimmerbytrion Karlsson, Eriksen och Ackered gjort klart med varsin allsvensk klubb, uppgav tidningen Barometern i går att Nybro-stjärnan Rickard Palmberg lämnar klubben och blir lagkamrat med Jakob Karlsson i Södertälje.

 

Men det kanske inte stannar där…

Näste spelare i ett av ettans topplag att lira allsvenskt blir Västerviks hårdföre back Petter Lindberg. Till att börja med testas han av AIK, som är i akut behov av backar, i två matcher. Lånet gäller kommande två matcher mot Asplöven och Södertälje, vilket innebär att Lindberg inte kommer medverka för VIK i onsdagens derbymatch mot Vimmerby.
27-årige Lindberg, som faktiskt har en allsvensk säsong i bagaget (med Hammarby säsongen 2007-2008) värvades från Nyköping till den här säsongen men är fostrad i Luleå.
AIK tränas ju som bekant numer av f.d. Forshaga-tränaren Peter Nordström, vilket ju säkert inte är till gagn för lagen i vår serie, då han har bra koll på spelarna här.

 

I går läckte det också ut att Västerviks succécenter Dan Pettersson, 22, är under luppen hos åtminstone två allsvenska klubbar. 198 centimeter långe Pettersson, som värvades från Olofström i somras, har hittills gjort 23 poäng på 19 matcher och genomgående varit en av HockeyEttans allra bästa centrar. I den interna poängligan i Västervik överträffas han bara av poängmaskinen Joacim Hedblad (24 pinnar). Enligt uppgift ska dock inte något konkret förslag ha erbjudits ännu. Även Dan Pettersson har provat på allsvenskt spel tidigare, under några matcher i moderklubben Mora för ett par säsonger sedan.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: VH fan

Nu laddar vi för derbyt på onsdag, vi vill se fullt ös från läktaren, hoppas alla ställer upp för VH nu så segersviten mot VIK håller i sig minst 1000 Pers i hallen

2014-11-28 @ 18:39:11
Postat av: H

Såg att både Södertälje och Kallinge släppt spelare med både allsvenska och SHL- meriter. Vore spännande att se någon av dem som förstärkning till VH!

2014-11-30 @ 10:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0