Palmbergs övergång till Vimmerby äntligen klar!

För exakt tre månader sedan presenterades Åker/Strängnäs vasse forward Markus Palmberg som nyförvärv till Vimmerby Hockey. Först i dag blev övergången mellan kubbarna klar. Det innebär att en spelsugen Palmberg nu kan delta i onsdagens hemmamatch mot Grästorp.

Som så ofta har det handlat om pengar. Åkers har menat att Vimmerby ska betala för kostnader som Strängnäs-klubben dragit på sig sedan man värvade Palmberg från Nyköping under förra säsongen (övergångssumma, material etc), medan Vimmerby Hockey har hävdat att detta inte på något sätt är kostnader som har rört dem.

På onsdag (i övermorgon) skulle ärendet ha kommit upp på Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnds möte, men det behövs nu alltså inte. I dag möttes klubbarna på mitten och Åker/Strängnäs har i eftermiddags även bekräftat övergången till förbundet.
– Skönt för alla parter, inte minst för Markus själv. Vi hävdar fortfarande att vi inte på något sätt ska behöva kompensera Åker/Strängnäs för kostnader som de själva har dragit på sig, men nu gör vi så här för att kunna lägga allt bakom oss och istället se framåt, säger Vimmerby Hockeys sportchef Fredric Jaensson.

Tidigare i dag, innan överenskommelsen mellan klubbarna blev klar, pratade jag med Mikael Lundström, sammankallande i SIF:s tävlingsutskott och adjungerad ledamot i tävlingsnämnden:
– Rent praktiskt är det väldigt enkelt. Vi har kollat Markus registrering och där är det inga tvivel – det finns ingen säsongsregistrering i Åker/Strängnäs på honom. Vidare finns det en väntande övergång från Åker till Vimmerby, så inte heller där är det några konstigheter, berättar han.
– Men nu är det ju så att en förutsättning för en övergång är att tre parter ska komma överens. Det finns inte något inskrivet i våra regler som styr över detta, utan nu är ärendet anmält till tävlingsnämnden för att se om vi tillsammans kan hitta en lösning, berättar Micke Lundström.
– Jag fick reda på det här fallet först i lördags, alltså dagen innan match. Så snabbare än att hantera det på onsdag har varit en omöjlighet.
– Vår uppgift är att verka för att spelare på alla nivåer och i alla åldrar blir fria att spela hockey – det är det centrala. Tävlingsnämnden kan dock inte gå in och besluta i frågor där man är oense. Däremot kan vi ha en tydlig uppfattning och allt som oftast hjälper det för att två parter, där det har knutit sig, ska kunna sätta sig ner, diskutera och komma överens. Om det inte skulle lösa sig i alla fall, så kan vi uppmana Vimmerby till att driva en civilrättslig process. Men nu får vi hoppas att det inte kommer gå så långt.

Och det gjorde det ju inte heller. Nu ser vi istället fram emot att få se Markus Palmberg på isen på onsdag kväll.
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0