Ackered lånas ut från Hästen ... till Haninge

För en och en halv månad sedan värvade allsvenska Vita Hästen backen Carl Ackered från Vimmerby (strax efter att radarpartnern i det första backparet, Jesper Eriksen, lämnat för Mora). Redan efter ett par träningar var tränare Czarnecki väldigt tydlig med att han inte tyckte att Ackered höll måttet. Och Czarneckis åsikt har också visat sig tydligt i laguttagningarna.
– Anledningen till att vi värvade Ackered var att vi hade en begränsad budget och att vi behövde en back, förklarade Vita Hästens vd Fredrik Jensen när jag för TRE (!!!) dagar sedan ifrågasatte värvningen. Då tyckte Jensen fortfarande att Ackered var en spelare för Hästen.

Sedan Calle värvades till Norrköpings-klubben har han fått YTTERST begränsat med speltid. Ja, i de flesta matcher ingen alls. Han har i bästa fall satts som sjunde- eller åttondeback, men då har man istället valt att köra runt på tre backpar.
I dag blev det så klart. Carl Ackered lånas ut två matcher från Vita Hästen … till Haninge i den östra Fortsättningsserien?!?! Inte till Vimmerby i Allettan - laget med backbrist och därifrån man snöt honom för några veckor sedan, alltså.

När jag så här, tre dagar senare, frågar Jensen om anledningen till att man helt plötsligt släpper Ackered till Haninge, låter det så här:
– Det går väldigt fort i hockey. Jag har inte fått ett endaste samtal från Vimmerby om att de skulle vilja ha tillbaka Ackered. I morse hörde däremot Haninge av sig och ställde frågan, så då körde vi på det. Carl behöver speltid.
Så du tror inte att han hade fått det i Vimmerby?
– Jo, det hade han säkert.
Men med tanke på allt som har varit, så slog det dig aldrig att höra efter med Vimmerby?
– Det är ju inte vår uppgift att placera spelare i Vimmerby.
Så du låter hellre dina spelare spela i HockeyEttan östra vår än i Allettan Södra?
– Nu gäller ju utlåningen bara två matcher.
Och sedan är han tillbaka i Hästen?
– Det vet man inte.
Nej, för den officiella förklaringen till utlåningen i dag är ju att det helt plötsligt är hård konkurens på backsidan. Helt tvärtom jämfört med när du värvade Acekred för några veckor sedan, då det var backbrist.
– Som sagt. Det går fort i hockey.
Så Micke Johansson (assisterande tränare i Vita Hästen, vars son är assisterande kapten i Haninge) har inget med detta att göra.
– Jo, Micke har bra kontakt med Haninge, skrattar Jensen.

 

Och så tillhör det ju slutklämmen att summera. Visst, jag förstår argumentet att Vimmerby inte har hört av sig, vilket i sig kan ses som tjänstefel, men samtidigt känns det ganska långsökt att ett klubb borde försäkra sih var och varannan dag: ”Öh, ni värvade en back av oss för några veckor sedan, ni vill inte låta oss få tillbaka honom nu?)".
Å andra sidan är det ett ännu större tjänstefel om en sportchef hellre sätter en back, som man har kontrakt med över nästa säsong och ser som en framtidsspelare, i ett lag i den östra Fortsättningsserien än i den södra Allettan. Skit samma om det bara handlar om två matcher, vilket det på sikt självklart inte kommer göra.

Inte tusan skulle ett lag i Allettan låna ut en av sina spelare till Valdemarsvik om man visste att Boro eller Tyringe stod där och tog emot honom med öppna armar.
Nåväl. Man kan tycka vad man vill om den här soppan, men nu har vi i alla fall fått redovisat för oss vad som har sagts och gjorts, så slipper vi spekulera mer. Huvudsaken är ändå att alla vet att det inte på något sätt kommer påverka uppladdningen inför morgondagens superderby mot Västervik.
Där har VH exakt det lag som förväntat. Tillika samma lag som slog Tingsryd hemma i lördags.


Carl Ackered var ganska fåordig när jag fick tag på honom i kväll.
– Det ska bli skönt att få speltid. Jag ska göra allt för att hjälpa Haninge, sa Calle pliktskyldigt.
– Fast nu när jag får höra att det fanns intresse från Vimmerby känns det ju lite surt. Och så derby mot Västervik i morgon, suckar han.
– Vi får väl se hur läget är efter de här två matchernas utlåning. Mitt mål är ju ändå att lira i Allsvenskan på sikt, men jag måste samtidigt skapa mig de bästa förutsättningar för att få göra det. Fast nu tillhör jag Vita Hästen.
Och de bästa förutsättningarna kortsiktigt är inte att spela i den södra Allettan?
– Hmm… nu har jag allt fokus på Haninge. Jag fick reda på det här i morse och har tränat med dem i kväll. Det ska bli kul.

 

.


Kommentarer
Postat av: Anonym

hoppas smörgåspålägget åker ur allsvenskan

2015-01-13 @ 21:45:53
Postat av: Jonas

Väldigt konstigt agerat. Säg att exempelvis Eric Karlsson skulle vilja spela div 2 igen eller att vi skulle låna ut honom till en div 2 klubb. Självklart skulle ju då Boro tillfrågas först eftersom de var klubben han hämtades från. Både som tack förvärven tidigare och också eftersom det var de som drabbades när vi tog honom därifrån. Hästjävlarnas agerande är ju helt obegripligt.

2015-01-14 @ 00:57:03
Postat av: stefan

Jensen verkar vara en arrogant jävel!
Det är precis så man får samarbete med andra klubbar på lång sikt
Ta en eventuell utlåning nästa säsong om hästen vill låna en vh spelare så har han ju inte direkt skapat förtroende

2015-01-14 @ 01:24:51
Postat av: Acke

Jag är tyvärr inte det minst förvånad. Huvudet under armen som vanligt.

2015-01-14 @ 06:43:06
Postat av: Anonym

Då har man ett nytt "hat lag" i allsvenskan.

2015-01-14 @ 08:29:36
Postat av: Håkan

Det Vita Hästen gör känns ju bara löjligt. Visst de har ingen skyldighet att skicka spelare till Vimmerby men det här är ju fånigt i överkant åt det andra hållet. Den där Jensen är ju mycket medveten om Vimmerbys situation och när han själv har varit med att ta spelare från Vimmerby så vore det väl fullständigt självklart att höra sig för med den klubben först av alla när spelaren ska lånas ut. Det finns ju liksom ingen anledning att INTE göra det. Om inte annat för att se till sitt eget rykte som en schysst klubb som andra klubbar och spelare vet att man har en ok attityd. Det finns ju inte heller någon som helst anledning att skicka iväg sin sjunde back till en skitserie när man vet om att han hade fått spela i allettan södra. Det här stinker skit!

2015-01-14 @ 09:04:10
Postat av: Kommisarie Martin Beck.

Det är ju faan jaenssons uppgift o ringa till hästen.

2015-01-14 @ 11:14:35
Postat av: VH fan

Hästen är ett Kalle Anka lag

2015-01-14 @ 12:52:02
Postat av: Anonym

Haha hur kan ni gnälla på Jensen?
Om eran sportchef skulle orka lyfta luren och fråga Jensen skulle det nog inte vara några problem!

2015-01-14 @ 14:38:00
Postat av: Anonym

Ingen som tänkt på att de kanske är Calle som vill hem till Stockholm?

2015-01-14 @ 16:28:34
Postat av: Legolas

Vita Hästen struntar väl i var en inlånad spelare tar vägen? Finns ju inget regelverk kring sådant här, så då får man ju skylla på svenska hockeyförbundet. Moral och laganda är ju som alla vet bristvara idag. Så vem är förvånad?

2015-01-14 @ 18:05:21
Postat av: Vigge

Kan bara hålla tummarna för att någon SHL-klubb värvar Marcus Eriksson i Vita Hästen och sen lånar ut honom till en annan allsvensk klubb.

2015-01-15 @ 12:36:35
Postat av: VH fan

Skicka Sebbe Nilsson så han kör över Jensen ,hoppas Hästen åker ur.

2015-01-15 @ 22:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0