"Bara" en poäng, men stort fall framåt

Ledning med 2-1 mot ett riktigt starkt Pantern med fyra minuter kvar att spela. Förlust med 2-3 tre minuter minuter in i over time. Grym besvikelse över en tappad trepoängare mot serieledaren, men samtidigt glädje över första poängen i Allettan och framför allt över en av de bästa insatserna på flera veckor.

Tränare Sandlins mantra är att prestationen är viktigare än resultatet. Då borde han ha varit nöjd efter kvällens insats. Visserligen var ett starkt Pantern klart bättre i den första perioden. Sedan jämnade VH ut spelet i den andra och i den tredje perioden kändes det som att hemmalaget hade bra koll på läget. Man spelade av matchen på ett bra sätt - fram till den 16:e minuten...

Panterns kvittering kom egentligen ur ingenting, då en.spelare liggandes på isen kunde skicka in pucken precis efter tekning. Visst, Nicklas Strid hade ett par gyllene chanser att avgöra matchen i den tredje perioden, men sett över 60 minuter var nog ändå oavgjort rättvist.

I over time skapade sig Sebastian Nilsson ett kanonläge, men Pantern vände, nätade och vann. Målet föregicks av ytterst tveksamt försvarsspel och av en puck som "flipprande" och "styrde" hit och dit innan den rakades in.

På det hela taget ändå ett stort fall framåt och VH avslöjade ikväll att inte ens topplagen i Allettan går säkra. Nyförvärvet Jacob Spångberg visade att han kommer bli ett rejält tillskott och Calle Brattenberger i målet gjorde återigen en kanonmatch. Beröm även till Eric Karlsson och Alexander Holmberg men framför allt till Andreas Rundgren, som var klart bäst i hemmalaget.
Pantern innehåller klass rakt igenom, men det är svårt att inte beundras av duon Sjögren/Hetta. Även Pamtern har en mycket stark utpost längst bak.

Måste avsluta med att ge domare Magnusson från Tranås både positiv och negativ kritik. Till 99 % en jätte bra insats, men att missa den blind side som VH:s skyttekung Alexander Holmberg åker på är bara för dåligt. En omdömeslös och vårdslös stenhård propp på en helt försvarslös och ovetandes Holmberg, utan möjlighet att ta emot sig. TacklIngen träffade på skuldran/nacken, Holmberg åkte i isen och hjälmen for all världens väg. Åtgärd? Ingen alls! Ingen av domarna hade sett något. Dock ska ett digitalt klipp ha lämnats över till dem efter matchen - mest bara för sakens skull.

Hur illa det är med Holmberg vet vi ännu inte. Han klarade sig från hjärnskakning, men däremot har axeln fått sig en rejäl smäll. Hjärnskakning åkte däremot Rasmus Davidsson på efter att ha åkt på en (schysst) tackling i mittperioden.

Nåväl. Det fanns ändå mycket positivt att ta med sig från den här matchen. För trots att det "bara" blev en poäng, så känns det ändå som att vi helt plötsligt är på banan igen. Kort sammanfattat: en bra insats mot ett lag som har en jättechans att ta sig riktigt långt i resan mot Allsvenskan.

.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har inte följt matchen, men gläds med VH som tydligen gjort en bra insats ...
Däremot måste jag kommentera "hjälmen for all världens väg"!
Om hjälmen sitter med hakremmen enligt reglerna så sitter hjälmen kvar på huvudet, och gör sitt jobb ...
Om däremot hakremmen hänger som en bh, klart som f-n att hjälmen far i väg!
Där måste domarna bli tuffare och följa regelboken, och hjärnskakningarna förhoppningsvis bli färre!!

2015-01-03 @ 21:28:11
Postat av: Kjelle

Kändes som om Erik o Sebbe var på banan mest hela sista perioden. De var mycket bra hela matchen. Dock vill man gärna se mer av andra spelare .
Pantern var ett bra och spelskickligt lag. VH kunde inte stänga matchen i sista.
Är väl lite sent att jaga förstärkningar nu? Lägg ner o stötta truppen som vi har. Känns som sportchefen skulle ha agerat tidigare......

2015-01-03 @ 21:34:03
Postat av: Anton

Ett digitalt klipp skriver du... när kommer de digitala klippen med höjdpunkter från matchen den 27:e???? För hockeyettans bästa borde man väl lägga upp sånt på sin hemsida. Finns det någon anledning till att man inte gör detta? Gör som TAIF-TV, lägg upp allt ;)

Svar: Eftersom den här bloggen är helt fristående från Vimmerby Hockey, så bör du ställa den frågan till klubben. Men så vitt jag vet filmar organisationen runt laget endast i "video coach-syfte" och sådana inspelningar läggs väl sällan ut?
vhbloggen.blogg.se

2015-01-03 @ 21:50:36
Postat av: Martin

Trots poängförlusten, och lite knackigt spel och slarv stundtals verkar självförtroendet och viljan vara på god väg tillbaka. Härligt att se alla ge gärnet! Jag tar bara med mig ett glatt humör efter den här matchen!

2015-01-03 @ 22:02:06
Postat av: Vh fan

Mycket bra insets av VH och tre poang skulls det vara ett stort fall framat

2015-01-03 @ 22:57:31
Postat av: Anton

Ok. Tack för det svaret bloggen

2015-01-03 @ 23:05:48
Postat av: ståplats

Hade Vimmerby spelat så här mot Tranås hade vi vunnit klart. Det finns ett bra spel i VH när man får till det, skulle varit tre poäng mot Pantern

2015-01-04 @ 10:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0