Hemmastarkt VH tar emot Troja/Ljungby

I kväll fortsätter Vimmerby Hockeys jakt på en plats för fortsatt kval mot Allsvenskan. Ex-allsvenskarna Troja/Ljungby väntar på hemmais.

I grundserien var Troja/Ljungby det näst bästa bortalaget, men i Allettan har man haft det lite svårare. På fyra bortamatcher har man ”bara” lyckats ta full poäng mot Skövde. 0-6 senast mot formstarka Västervik sved rejält. Efter den förlusten, och med tanke på allt som hände (stökigt i hallen i Västervik), var det ett något tilltufsat Troja som ändå lyckades studsa tillbaka något så när mot Tingsryd och fick med sig en poäng i derbyt.

Förutom Vimmerbys osannolika bottennapp i Skövde har laget tagit poäng i samtliga av de fem senast spelade matcherna - segrar mot Tingsryd, Västervik och Tranås samt en poäng mot Pantern. I och med att den senaste matchen mellan kvällens två lag slutade hela 7-1 till Troja, borde väl laget från Ljungby få axla ett tungt favoritskap? Spelbolagen håller helt klart med om detta, men Trojas tränare Pelle Svensson vill tona ner det och hålla tillbaka de förväntningar som omgivningen har på laget, vilka han tycker är orimliga.

– Vi är inte ett allsvenskt lag längre, då hade vi spelat där. Vi är ett division 1-lag med höga ambitioner, men det har alla andra lag också, säger han till tidningen Smålänningen i dag.

– Tranås och Vimmerby är i samma läge som oss och tror också på att de kan vara med och slåss om en av platserna i allsvenskan. Vimmerby är ett bra lag och har vunnit mot Tingsryd och har som enda lag tagit poäng mot Pantern. Är vi inte på topp, vinner vi inte, säger han.

Förutom Pierré Nilsson-Grans och Ted Nilsson, som saknas, kommer Troja till Vimmerby med komplett trupp.

Troja/Ljungby är ett snålt spelande Allettanlag, det visar inte minst lagets målskillnad på de åtta första matcherna, 16 gjorda och 15 insläppta. I seriens skytteliga återfinns endast en spelare bland de 25 första, Mattias Åkesson på 14:e plats med 7 poäng (2+5).
Lite annorlunda såg det ut i grundserien, då Troja var det lag med näst flest gjorda mål, 90 stycken på 22 matcher.
Förutom en stark defensiv har Troja/Ljungby en av ettans absolut bästa målvakter i Johan Nielsen.

Vimmerby har som sagt helt klart visat gryende form på slutet och vändningen från 0-3 till seger 4-3 borta mot Tranås i lördags kan ha varit den viktigaste insatsen den här säsongen. Laget visade moral och bröt framför allt en hemsk bortatrend i Allettan med idel tidigare storförluster.

Vimmerbys lag hemma mot Troja/Ljungby i kväll:

Målvakt:
Marcus Evertsson

Förstafemma:
Niklas Pavel – Dean Moore
Jim Nordh – Jesper Danielsson – Simon Dahl

Andrafemma:

Emil Wahlberg – Jacob Spångberg
Niklas Strid – Niklas Svensson – Markus Palmberg

Tredjefemma:
Tobias Jonsson – Pelle Ström
Björn Jonason – Jeff Smith – Sebastian Nilsson

Fjärdefemma:
Jesper Söderholm – Jacob Isaksson
Rasmus Davidsson – Eric Karlsson – Andreas Rundgren

Extramålvakt:
Calle Brattenberger

Nedsläpp kl 19.00!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0