Så var det dags igen...

Att Vimmerby Hockey inte skulle få behålla den västra HockeyEttans skyttekung, Alexander Holmberg, till nästa säsong stod klart redan i början av december. Då hade han och hans agent gjort klart med en övergång till allsvenska BIK Karlskoga inför säsongen 2015/2016. I går kom dock besekdet att Karlskoga vill ha Holmberg med omedelbar verkan. Redan i eftermiddag lämnar han Vimmerby.
 
- Visst känns det tungt och tråkigt att lämna Vimmerby. Inte minst med tanke på hur det har varit den senaste tiden och med tanke på de övriga spelartapp vi har haft. Jag känner mig lite som en skurk. Samtidigt vill man ju uppåt i karriären, säger Alexander Holmberg.
 
Tanken var att "Holma" skulle ha packat och åkt redan i går, men så blev det inte.
- Jag kunde inte lämna på det sättet, utan jag kommer åka upp till hallen och säga hej då till alla killarna i samband med träningen i dag. Sedan rullar bilen mot Karlskoga.

För Vimmerby är detta självklart ännu ett blytungt tapp - den fjärde spelarleveransen till HockeyAllsvenskan under pågående säsong. Sedan tidigare har lagkapten Jakob Karlsson lämnat för Södertälje och backarna Jesper Eriksen och Carl Ackered återfinns numer i Mora respektive Vita Hästen.

Återkommer senare med ett försök till resonemang kring läget och hur man ska se på de allsvenska lagens fullt legala våldtäkter på lag i HockeyEttan.
 
Hur som helst: Lycka till Alexander!
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Berg

Lycka till Holmberg.
Fantastiskt skridskoåkning. Inte sett liknande på år och dar.

2015-01-06 @ 12:41:16
Postat av: supporter

hoppas inte Vimmerby tar in mer spelare för "allettan" nu bara... spara pengar till nästa säsong... Vimmerby klarar inte så här många tapp, lika bra och spela av denna säsong med de manskap man har... tänk till nu ni som sitter på stålarna

2015-01-06 @ 12:43:58
Postat av: Gren

Orättvist.. Då han är en riktig slacker.. Finns andra som tagit vara på den här chansen bättre än han!

2015-01-06 @ 12:46:33
Postat av: Robin

Stackarn, åka upp och spela i det skithålet till ställe.

2015-01-06 @ 13:27:09
Postat av: Martin

Dags att Dahl kommer igång snart och visar vad han går för!
Tråkigt som fan de här, men det värsta är ändå vetskapen att det inte blir extraslantar i kassan. Hade vi inte fått ihop det här laget, och gjort en sån bra grundserie hade nog inte dessa spelare varit i allsvenskan nu. Även om jag förstår varför det "måste" stå i kontrakten, så känner man sig så blåst och lurad över att inte ens få betalt när man gör ett bra jobb med spelarna.

Vilka lag förutom Tingsryd och Troja kommer vilja göra en helsatsning när man inte vet att man får behålla spelarna?

Kommer alla lag gå lika hårt i grundserien efter det här? Man vill ju inte dra åt sig uppmärksamhet från de större klubbarna.

2015-01-06 @ 13:35:26
Postat av: Minne

Håller helt med suporter. Och skicka tbx amerikanarna med spara pengarna till nästa säsong bara onödigt o ens försöka. Låt j-laget spela av dom sista matcherna

2015-01-06 @ 13:38:10
Postat av: Svenne

Hallå alla duktiga DIv 1 spelare vill ni till allsvenskan ring till Vimmerby Hockey

2015-01-06 @ 13:56:20
Postat av: Anonym

Vimmerby (Allsvensk språngbräda) Hockey!!

2015-01-06 @ 14:11:59
Postat av: Anders

Finns ingen mening att värva nån nu,håll i slantarna och spela med vimmerby grabbarna!

2015-01-06 @ 15:13:36
Postat av: piez

Så dog säsongen..over and out

2015-01-06 @ 15:48:26
Postat av: Makarov

Typiskt Vimmerbysyndrom att det ska sparas. Finns pengar, vilket det borde göra så bör man ju kunna hitta en rimlig ersättare. Lär väl kunna bli ett litet överskott den här säsongen ändå?
Jag menar hur kul blir det att åka runt och få stryk i resterande matcher. Är det nuvarande laget inte värt mer? De som är lojala och stannar bör väl i alla fall få chansen att tävla om en plats ända in till slutet. Och hur kul är det att se?
Och vilka andra Vimmerbygrabbar är det som ska få chansen? De som är med får väl chansen, efter sin förmåga?
Nej, försök värva in ersättare till Holmberg. Man kan tycka att det är förjävligt att de allsvenska klubbarna får urvattna div 1 hur de vill. Det gör även jag.
Men det är tyvärr bara att acceptera läget. Spelarna äger marknaden rakt av. Därför går det att hitta spelare, främst utländska, som kan ansluta på kort varsel. Och som kostar lika mycket som spelarna i VH:s trupp redan gör.
Det går att göra fynd. Agera istället för att lägga er ned och ge upp!

2015-01-06 @ 15:53:33
Postat av: lasse

Man blir lite less, men det är bara att önska Holma lycka till. Nu kör vi med det vi har.Vi tappar en och får in en så läget är väl lika då.

2015-01-06 @ 15:55:05
Postat av: Moo

Den här åderlåtningen av div I-klubbar mitt under brinnande säsong är inte rimlig. Det måste till en vettig reglering av möjligheten att plocka upp spelare från lägre divisioner. Kanske borde man inte få värva på det viset alls under pågående säsong. De allsvenska lagen kan väl värva från varandra och utifrån. Eller också måste div I-klubbarna ge kontraktskrivningarna ett annat innehåll.

2015-01-06 @ 16:09:18
Postat av: LS

Hur eller hur så ska det inte va gratis! Klart som fan att dom allsvenska klubbarna måste pröjsa en slant om dom vill ha någon spelare från Div 1 mitt under en säsongen!

2015-01-06 @ 16:36:38
Postat av: Anonym

Jag skulle vilja kalla det gruppvåldtäkt.

2015-01-06 @ 16:36:56
Postat av: Darwin

Det är likt en naturlag oundvikligt att det blir såhär. Hela systemet bygger på att de som lyckas bra i div 1 ges chansen till spel högre upp. I år är det Vimmerbys tur att få känna på det som exempelvis Mariestad drabbats av ofta. Små städer med bra hockeykultur kommer alltid vara plantskolor om inte nån sjukt rik ägare kan ta över och ekonomiskt "dopa" klubben en längre tid, men det är inte att föredra utan gilla läget. Vimmerby är en bra klubb för unga lovande talanger.

2015-01-06 @ 16:50:14
Postat av: Roger M

Det kanske är dags att föreningen rannsakar sig själva lite. Den här "svikarmentaliteten" uppstår bara om man inte trivs riktigt och banden till gruppen är svagare än sin egna individuella intressen. Troja, Tingsryd, Kristianstad, Pantern m.fl har alla spelare som lätt skulle ta en plats i ett lag i HA men de har inte tappat en enda vad jag vet. Jag tror inte att deras kontrakt ser annorlunda ut heller. Till nästa säsong borde det vara lätt att ändra i kontrakten så att man inte tillåts lämna mitt under säsongen. Vill man inte gå med på detta får man väl spela i någon annan klubb. Det kanske är så andra föreningar gjort.
Grundproblemet kvarstår dock - är man beredd att svika laget mitt under säsongen måste det bero på något annat än den egna karriären. Den chansen kommer alltid tillbaka inför kommande säsong om man är tillräckligt bra

Svar: Både Tingsryd och Troja har ju själva berättat att de erbjuder sina spelare sådana löner att de friskriver sig från allsvenska klausulen. Finns lite andra ekonomiska muskler i föreningar med minst dubbelt så hög spelarbudget.
vhbloggen.blogg.se

2015-01-06 @ 16:55:42
Postat av: christian

Vem är nästa man att lämna laget?
Inte så roligt för varken dom som är kvar i laget eller för sponsorer/ supportrar när dörren är öppen och det bara är att gå vidare till annan klubb när som helst under säsongen och det inte händer något speciellt på värvningsfronten när spelare försvinner. Andra klubbar verkar ju få tag i spelare snabbt.
Men vi får väl glädjas med dom som lyckas ta klivet upp.

2015-01-06 @ 17:16:01
Postat av: Jo visst

"Vimmerby är en bra klubb för unga lovande talanger"? Nu är det ju inte precis Vimmerby som tagit fram dessa talanger. Tre av de flyktade spelarna var invärvade spelare, av vilka två bara spelade några månader för klubben. Det enda som Vimmerby varit "bra" på när det gäller dessa, är att kontrakten varit skrivna på ett för spelarna gynnsamt sätt.

Svar: Så chansen för Alexander Holmberg att nå Allsvenskan hade varit lika bra om han hade lirat i exempelvis Forshaga, SK Lejon, eller Grästorp (inget ont i övrigt om dessa) i två säsonger? Oskar till Karlskoga inför den här säsongen (egen produkt), Macke Modigs kontrakt med Almtuna i våras (egen produkt), Jakob till Södertälje i år (egen produkt) och tre ytterligare spelare som har lotsats genom VH:s organisation till HA. Dessutom Hultström i Leksand, Thörngren i HV71, tio egna produkter i dagens A-lag (topplag i division 1) samt ett gäng "egna" spelare ytterligare runt om i olika klubbar på respektabel nivå. Och du tycker inte att Vimmerby är en bra klubb för unga lovande talanger? Höga krav!
vhbloggen.blogg.se

2015-01-06 @ 17:19:41
Postat av: Tretjak

Troja, Tingsryd, Kristianstad mfl kanske har en mer tydlig målsättning och satsning att man ska uppåt i seriesystemet? Redan med de spelare i laget som försvunnit så hade VH varit underdogs mot nämnda lag just för att de satsat på att gå upp. Men det finns en risk med det och det är att ekonomin går åt skogen. Liknande lag som varit i div 1 och satsat och haft ekonomisk storlek att lyckas skulle kunna vara Karlskrona och Vita Hästen och skillnaden mellan dem och VH känns ganska stor i hur man uttalat sig kring målsättning och satsning?

2015-01-06 @ 17:22:45
Postat av: Martin

Är jag helt ute och cyklar när jag säger att vimmerby säkert kan få ner lönen 5-10000/månad genom denna klausul?
Känns ju som att Troja, Tingsryd mfl har en betydligt bättre börs att hålla kvar spelare med än lilla vimmerby som helt drivs av ideella krafter.

2015-01-06 @ 17:44:12
Postat av: Anders

kanske läge för övriga truppen att ta tag i det på isen, istället för att tycka synd om sig själva, för mycket gamnackar.

2015-01-06 @ 17:49:27
Postat av: tjena

Snabba Cash om VH hyr ut hallen till migrationsverket för asylsökande så kan stålarna ramla in fort. 350 kr per dag och asylsökande. Om 200 asylsökande kvarteras in i hallen blir det 70000 kr per dag. Ta ut 50 % i vinst som många andra gör som driver asylboenden. Så 35000 kr i ren vinst per dag. Från mitten av februari till juni ca 120 dagar ger 4200000 kr. Väldigt ironiskt inlägg :)

2015-01-06 @ 18:38:58
Postat av: Till Roger M

Du Roger. Många av dem lagen du nämner har dessutom inte skrivit sådana klausuler i spelarnas kontrakt. Detta är såklart en kostnadsfråga att dem har råd med det och inte Vimmerby. Så där av anledning att Vimmerby drabbas och inte exempelvis Troja eller Tingsryd :)

2015-01-06 @ 20:18:27
Postat av: Fredrik Strömdahl

Lycka till Holmberg

2015-01-06 @ 22:04:18
Postat av: Magnus

Våldtäkt på spelare, Kanske dags för klubben att INTE gå med på att skriva OUT klausuler i spelarnas kontrakt, där,ligger problemet. Skyll er själva VH

2015-01-06 @ 22:34:58
Postat av: Semester

Sanning att Freddan är på semester??

2015-01-06 @ 22:37:44
Postat av: roffe

Jag önskar Holmberg lycka till.
Man jag tycker det är jäkligt lustigt agerande av Karlskoga,dom ligger tvåa slår Malmö har fullt lag allvarligt var går han in. Skulle vara intressant med en kommentar ifrån deras sportchef hur dom tänker.

2015-01-06 @ 23:09:46
Postat av: nisse

trött snart tappar ni min hundring per match när lirarna försvinner hur många flera än jag tänker så om bara en tredjedel tänker lika blir 700 till 400 hundra och vi är på Forshaga och Grästorps nivå. inte en orimlig tanke eller hur. hoppas Jeff smith är kanon vilket jag tror han är. ses på stå på lördag forsa vh in me pucken.

2015-01-06 @ 23:36:25
Postat av: nisse

just det glömnde en sak lycka till holmberg i karlskoga

2015-01-06 @ 23:38:02
Postat av: thomas

Magnus.
Kanske dags att du hostar upp lite pengar till småklubbarna då så att dom har råd att inte klausuler i kontrakten.
Inget fel på klubben eller spelarna, utan det är nåt i systemet som inte stämmer.
Som ung hockeyspelare och få möjlihheten att spela i sveriges näst högsta liga, då skulle inte jag heller ha tvekat.
Även jag har lessnat på att vi tappa så många viktiga spelare, men samtidigt måste man tyvärr inse att detta är verkliheten i hockeysverige.

2015-01-07 @ 00:48:49
Postat av: Jonas

Roffe, din research är inte 100%, om du läser på deras hemsida så saknar dom spelare, just därför dom väljer att signa honom redan iår.

2015-01-07 @ 07:31:01
Postat av: roffe

Jonas jag undrar var dom skadorna var,j-laget kanske . Dom spelade med fyra fulla femmor igår iallafall.

2015-01-07 @ 08:39:22
Postat av: Jonas

Men herregud Roffe, andledningen till att dom spelade med 4 fulla femmor igår var att det fanns andra lån med i matchen, bla Juliuz Persson.

En av dom deras ledande spelare är skadad & kommer vara borta en längre tid, Kristofer Näslund.. BIK har själva gått ut med informationen om detta.

2015-01-07 @ 08:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0