Tung förlust och blytung skada på Jim Nordh

Vimmerby styrde och ställde ganska bra i kväll. Men vad hjälpte det? Efter en jämn och tillknäppt förstaperiod hände sedan allt i den andra. Efter 25.16 åkte Dean Moore ut för puck out. Mindre än två minuter senare åkte Jesper Söderholm ut för puck out. Strax därefter låg 1-0 i kassen bakom Marcus Evertsson.

Men bara några minuter därefter tändes hoppet för Vimmerby. Troja drog på sig två utvisningar i snabb följd och Vimmerby fick chansen i spel fem mot tre efter 32.28. De närmaste minuterna skulle dock inte gå till historien som några av Vimmerbys bästa. För halvminuten senare trippade Jesper Danielsson, i spel fem mot tre, en motståndare. Galet onödigt! Mindre än två minuter därefter hade VH:s gyllene läge i underläge 0-1 förvandlats till rullgardinen ner och ställningen 0-3 – två kliniska skott, och egentligen Trojas enda övriga chanser i den andra perioden, senare.

I den tredje perioden tryckte VH på men närmare än Sebastian Nilssons reducering till 3-1 kom man inte. Två stolpträffar ger ju tyvärr ingen utdelning i målprotokollet.
– I den tredje perioden tycker jag ändå att vi får upp våra tänkta skyttar i bra positioner, men det hjälpte inte. Kanske vi skulle ha lagt ännu mer pukar på mål. Deras målvakt är duktig men jag tyckte ändå att han släppte en hel del märkliga returer, menar VH-tränaren Tomas Sandlin.

Ett mål på 37 skott. Sett till matchbild och chanser borde det självklart ha varit ett antal till. Men så är det ibland. Måste återkomma till målskytten Sebastian Nilsson. Överlägset bäst i Vimmerby i dag. Inställning, fysik, vilja, energi och speed. Mycket bra! Även Markus Palmberg var riktigt vass och längs där bak gjorde Marcus Evertsson ännu en bra insats, även om Trojas tredje mål kanske inte såg helt otagbart ut.

Som om det inte vore nog med elände från kvällen. Redan i den första perioden fick viktige VH-forwarden Jim Nordh ledas av isen med svåra smärtor. Jim togs direkt till sjukhuset i Västervik, där han röntgades i kväll. Precis levererade rapporter berättar dessvärre om två brutna revben. Pust…. Ska det aldrig ta slut?

Nåväl. Pantern härnäst. Poäng borta mot dem kanske inte är att kalkylera med. Men sedan? Kristianstad tar vi väl hemma, Västervik borta har vi ju goa vibbar från och Skövde hemma i sista omgången borde väl inte vara någon omöjlighet? Tingsryd borta är så kalrt tufft.
I och med kvällens hemmasegrar för Västervik mot Tranås och för Skövde mot Kristianstad, så lever ju verkligen kampen om den femte och sista play off-platsen.

Att Pantern, trots raset i tredje perioden mot Tingsryd i kväll (tappade 3-0-ledning till 4-3-förlust), kommer ta direktplatsen till Kvalserien är väl högst troligt. Västervik och Troja kommer säkert, med tanke på sin inspelade poängskörd (även om jag tycker att Västervik är klasser bättre än Troja) knipa två play off-platser. Tingsryd har ju rasslat i gång ordentligt och seriefyran lär nog minst behålla den platsen i serien. Kvar finns då alltså Kristianstad (12 p), samt Skövde, Tranås och Vimmerby (9 poäng vardera), som fajtas om den sista play off-platsen. Vår stora fördel är ju att våra kära vänner i grannkommunen, The Big Red Mean Machine från öster, gärna tar med sig oss till play off och därför gärna ser oss som segrare i derbyt, eftersom de själva då redan kommer vara klara.

Oavsett - vilken underbar rysare vi har att se fram emot...!


Just det. Får många frågor om huruvida det kommer att landa in några nyförvärv innan transferfönstret stänger senare i veckan. Tomas Sandlin:
- Som tränare vill jag självklart ha så bra lag som möjligt, men jag får nog bolla den frågan vidare till Fredric Jaensson. Jag har väl ett par killar som jag ska kolla med, annars vet jag inte så mycket, säger han.

 

.


Kommentarer
Postat av: christian

Borde man inte ha tagit timeout efter dom tre snabba målen och börjat om istället för att vänta tills det bara är 50 sekunder kvar?

2015-01-29 @ 08:54:07
Postat av: Karl

Varför skulle VIK gärna ta med sig Vimmerby till play off?

Svar: Trodde att ironin lös igenom? Sorry, lovar att sluta med sånt.
vhbloggen.blogg.se

2015-01-29 @ 09:35:09
Postat av: Fredrik Strömdahl

Om nu vh får nya spelare, hoppas bara de skriver kontrakt med de till nästa säsong oxå.

2015-01-29 @ 12:39:42
Postat av: Anonym

Fortsätt med ironi:-)

2015-01-29 @ 12:41:30
Postat av: Vikaren

Klart Vimmerby ska med till play off sen att man håller på VIK lite mer spelar väl ingen roll Vimmerby och våra länslag ger ger ju den där x-tra kryddan i hockeyn...

Svar: Och klirr i kassan... :-)
vhbloggen.blogg.se

2015-01-29 @ 18:08:12
Postat av: Janne Englund

Jag vill först säga att det är helt underbart att DU är igång igen med din blogg.Det du skriver om VIK är bra. Det är inte vad många andra inlägg på din blogg tycker om detta, utan det du skriver skapar ett intresse runt ISHOCKEYN som är det viktigaste.Vem vill inte som bor här i norra delen av länet se BÄGGE lagen gå vidare till playoff till ALLSVENSKAN.Tack för mig.

Svar: Kan bara hålla med. :-)
vhbloggen.blogg.se

2015-01-29 @ 20:47:14
Postat av: Västervikare

Hej bloggaren jag läser alltid din blogg kul när någon är så neutral som du,klart att Vimmerby ska till play off kul med derbyn.
Fortsätt att skriva det kan du.

Väsrvikare som gillar hockey.

Svar: Hej Västervikare! Och tack! Hoppas verkligen din önskan slår in ;-)
vhbloggen.blogg.se

2015-01-29 @ 22:10:28
Postat av: Supporter 7

Kommer VH försöka signa Jeff Smith? Hoppas Björn Jonasson kommer igång snart som i fornstora dagar.

2015-01-30 @ 19:01:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0