VH vann med 3-1 i Motala!

FÖRSTA PERIODEN:
Trots en hel del lägen åt båda håll har det bara producerats ett mål under den första perioden i Platenhallen i Motala. Målet kom i slutminten och var signerat Johan Jönsson, på pass från Östersundspolaren Stefan Sterner.
Motala har haft mest puck och även stått för det mesta av spelet, men har däremot inte lyckats skapa de där riktigt farliga chanserna. Bland annat fick man läge att spela 5 mot 3 i mitten av perioden men VH försvarade sig bra.
Allt eftersom perioden gick, fick VH allt mer att säga till om. Joacim Hedblad och Robin Ekström hade varsitt jätteläge att ge Vimmerby ledningen men Fredrik Jacobsson i MAIF-kassen svarade för ett par grymma räddningar.
Efter VH:s sena ledningsmål, hade Motala bud på kvittering ett par gånger, men vi går till pausvila med bortaledning.

ANDRA PERIODEN:
2-0 till Vimmerby redan efter en halv minut. Ett riktigt snyggt mål, där Robin Ekström kunde raka in pucken i öppen kasse, på pass av Johan Andersson.
VH hade även 3-0 inne, men målet dömdes bort för spark.
Alexander Johansson i VH-kassen storspelar. Har gjort flera bra räddningar - bland annat i numerärt underläge.
Efter lite böljande spel i mitten av perioden fick VH möjlighet att spela powerplay, vilket laget utnyttjade. Pierre Gustavsson gjorde 3-0 på pass av Widéen och Jonathan Nilsson.
Klart bättre period för Vimmerby, där speciellt andrakedjan med Sterner, Jönsson och Ström briljerade vid ett par tillfällen. I slutet av perioden skapade också "Västerviks-linan" hårt tryck mot Motalas mål och hade bud på ytterligare mål.

TREDJE PERIODEN:
Inleddes lite lojt och trevande. Pierre Gustavsson var nära att öka på Vimmerbys ledning i numerärt underläge, men skottet gick utanför. Perioden var på det hela taget ganska avvaktande. Det hände inte speciellt mycket, förutom några individuellt fina finesser.
Med drygt tre minuter kvar att spela reducerade Motala till 1-3. Laget fick sedan spela 6 mot 4 i slutet av matchen, men VH:s bäste spelare för dagen, målvakten Alexander Johansson, räddade fint vid flera tillfällen.
Matchen slut. 3-1 till Vimmerby. Skotten slutade 50-31 till hemmalaget.