Stabil 7-2-seger för VH borta mot Jonstorp

Vimmerby Hockey tog en komfortabel seger borta mot Jonstorp i kväll. 7-2 slutade matchen, efter bland annat tre mål av Joacim Hedblad och totalt 15 poäng av vår förstafemma.
Glädjande också att höra om unge backen Jakob Isakssons match.
- Alla i laget gör vad de ska i kväll, men "Jalle" var verkligen riktigt bra. Han gör rätt avvägningar hela tiden och spelar enkelt, berömmer aisstserande tränaren Nicklas Oskarsson efter matchen.

I och med att Helsingborg vann hemma mot Kallinge/Ronneby med 5-4 efer förlängning (Kallinges kvittering till 4-4 kom med endast sex sekunder kvar av matchen), är VH nu bara en poäng efer serieledande KRIF.

Här kan du läsa ett kort referat, period för period:

JONSTORPS IF-VIMMERBY HOCKEY 2-7 (0-4, 1-2, 1-1)
Skott:
 32-42 (12-20, 14-12, 6-10)
Utvisningar, Jonstorp: 9x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 6x2 min, 2x10 min.

Första perioden:
Under den första perioden i kvällens bortamatch mot Jonstorp har Vimmerby haft god utdelning på sina chanser och har ledningen med 4-0.
- Spelmässigt är det okej men inte mer. Jonstorp spelar ganska fult och det känns som att gå tillbaka till hur Skånehockeyn såg ut för 15 år sedan. Det är mycket efterslängar och klubbor mellan benen. Vi får vara glada om vi kommer härifrån utan någon skada, säger VH:s assisterande tränare Nicklas Oskarson.
Första fem minuterna av perioden var Jonstorp det klart bättre laget men sedan har VH tagit över och framför allt har man gjort några riktigt snygga mål.
Jocke Hedblads 1-0-mål kom efter en snabb omställning av förstafemman. Tvåan direktsköt Olivestam in efter en fin passning av Jonas Ström. Jocke Hedblads andra mål för matchen förde tankarna tillbaka till gammal hederligt ryskt klapp-klapp-spel. Robin Ekströms 4-0-mål var ett resultat av hans patenterade dragning och skott mellan benen i fritt läge.
I samband med Vimmerbys 4-0-mål efter femton minuters spel, drog Peter Gustavsson på sig en tiominutersutvisning för misconduct. Då satte tränare Anders Spaak in nyförvärvet från Falun, Robin Bergström, ihop med Jonas Ström och Petrus Olivestam i andrafemman. Han har sett riktigt pigg ut och var på vippen att få sätta sitt första mål i VH-tröjan redan i sitt andra byte.
Under den sista minuten fick VH chansen att spela fem mot tre, men lyckades inte öka på målskörden. Dock var Emil Georgsson mycket nära, då han prickade ribban i näst sista sekunden. Den andra perioden inleds med en minuts spel i fem mot fyra för Vimmerby.
- Vi måste bli tuffare och ta närkamperna mycket bättre. Spelmässigt är vi dock det bättre laget och jag tycker ändå att vi har ganska bra koll på läget, menar Oskarsson.

0-1 (05.42) Joacim Hedblad (Emil Georgsson)
0-2 (09.11) Petrus Olivestam (Jonas Ström, Peter Gustavsson)
0-3 (10.31) Joacim Hedblad (Robin Ekström, Emil Georgsson)
0-4 (15.10) Robin Ekström (Johan Andersson)
Skott: 12-20.
Utvisningar, Jonstorp: 3x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 1x2 min, 1x10 min.

Andra perioden:
Tolv poäng av förstfemman på två perioder. Ja, de fortsätter sannerligen att leverera. Efter den andra perioden är nu Vimmerbys ledning 6-1.
- Stundtals gör förstafemman lite som de vill, men på det stora hela gör vi ingen vidare bra period. Det känns mer som att spelarna tar i ungefär så mycket som de behöver. Det var viktigt att vi fick 5-0, då kändes det som att Jonstorp tappade lite energi, säger Nicklas Oskarsson.
Order till laget inför den tredje perioden är nu att spela enkelt istället för fint.
- Vi måste hitta tillbaka till vårt grundspel, istället för att göra en massa saker som vi inte gör i vanliga fall. Visst är det naturligt att det kanske blir på det viset samt att tempot inte är det högsta, men nu gäller det att återfå skärpan.

0-5 (07.56) Johan Andersson (Joacim Hedblad, Emil Georgsson), sp 4 mot 5
1-5 (10.13) Tommi Lehtonen (Robin Englund)
1-6 (15.30) Joacim Hedblad (Robin Ekström)
Skott: 14-12.
Utvisningar, Jonstorp: 2x2 min. Vimmerby: 4x2 min.

Tredje perioden:
Hört talas om uttrycket "spela av matchen i tredje perioden"? Det är få gånger som det har passat så bra som beskrivning, som det gjorde i kväll.
- Man ska väl inte kalla det för en dag på jobbet när man vinner med 7-2 på bortaplan, men lite så kändes det. Vi åkte hit för att ta tre poäng och det lyckades vi med, summerar Nicklas Oskarsson.

1-7 (16.19) Robin Ekström (Emil Georgsson)
2-7 (17.16) Fritjof Glebe (Johan De La Vaux, Dennis Larsson Högström)
Skott: 6-10
Utvisningar, Jonstorp: 4x2 min. Vimmerby: 1x2 min, 1x10 min min.


Från sardinröra till glädjeyra

Dags för Jonstorp på bortaplan i eftermiddag. Jonstorp får nog ses som säsongens besvikelse hittills. Inte en enda seger efter fullt tid (seger efter sudden mot Boro och förlust efter suddeen mot Osby). eftersom resterande sex matcher har slutat med förlust parkerar laget på sista plats med sina tre poäng. Dock ingen risk för underskattning, då vi vet att lagets kapacitet är betydligt högre än så. Här finns rutin i massor i poängligaledande Göran Hall samt ett par riktigt intressanta nyförvärv i de båda finländarna Tommi Lehtonen och Robin Englund.

Crostini med sardinröra, parmesanflarn och oliver, höstkryddad filégryta med basturökt skinka och kantareller samt kaneläpplen marinerade i mynta, färskpressad apelsinjuice och råsocker. Där har du gårdagskvällens meny, då tränare Spaak med hustrun Anita var på besök. En mycket trevlig och stillsam kväll avslutades runt midnatt.

Seger för Team -01 med 13-1 borta mot Virserum och gårdagen var räddad för yngste sonen - och för resten av familjen också, för den delen... Gladast var dock Virserums grabbar när de reducerade till 1-8. En stor tv-puckhög och så genuint innerlig glädje.

Nedsläpp mot Jonstorp i eftermiddag klockan 16.00 och matchen kan du följa via liverapportering här.
Förhoppningsvis kan jag också lämna några rapporter från Osse Tha Man i pauserna samt efter matchen.

Undrar varför ryktena om en Foppa-comeback i IK Oskarshamn får mig att tänka på Leeds värvning av Thomas Brolin eller Djurgårdens värvning av Ibrahim Ba? Oavsett, så vore det ju en publik- och PR-mässig fullträff om Salo rodde det i hamn.

Lördagsblandning...

10 stygn i pannan/vid ögonbrynet och hjärnskakning. Det blev resultatet av den tackling som Boros Martin Löfgren åkte på av VH-backen Alexander Andersson i onsdagens match.
Domaren bedömde tacklingen som en checking to the head och den utförliga redogörelsen i anmälan om bestraffning från domaren lyder:
"Spelet är utanför Vimmerbys ytterzon. Boro Vetlandas spelare Martin Löfgren får som ej puckförande spelare en våldsam tackling mot huvudet. Spelaren slungas in i sargen. Följden av tacklingen är att spelaren har en förmodad huvudskada och ambulans tillkallades."
Alexander ska nu ge sin version av händelsen innan Region Syd tar beslut om eventuell förlängd avstängning.

Nu på förmiddagen bär det av till Virserum för säsongens första träningsmatch. För grabbens Team -01 alltså. Kvart över sex slog han upp sina ljusblå i morse och väckte mig bara för att förvissa sig om att jag verkligen kommer att stå upp och applådera efter matchen om de vinner.

Mer trevligheter i kväll, då tränare Anders Spaak med hustru kommer på middag. En rejäl hösträtt står på menyn. Tur att a-laget har match i morgon. Har en känsla av att det hade kunnat bli väldigt sent annars.

Ringde förresten till Boros sportchef Leif Karlsson i går bara för att kolla hur det var med Martin Löfgren. Han berättade då att det också verkade som att de fick den backen Juha Autio skadad i hans duell med en VH-spelare i slutet av matchen. Vi hoppas sjävlklart på ett snart tillfrisknande för båda.

67:an Georgsson gästbloggar om sin första tid i VH

När Emil Georgsson och hans fyra polare i våras bestämde sig för att lämna Västerviks IK och skriva på för Vimmerby Hockey, gav det eko i stora delar av Hockeysverige. Utrustad med en vass penna och med minst lika vassa argument, gjorde sig #67 Georgsson känd som flitigt läst bloggare under sina år i VIK. I dag gästskriver han här om sin första tid i Vimmerby Hockey:Om ni undrar vilken den gråa bilen på väg 40 är... Den som kör om er dag efter annan, så är det fem dårar på väg mot nya drömmar och mål. Man kan dock lova att detta resande inte är något glamoröst pendlande. Då tänker jag absolut inte på de 11 milen som måste ätas upp nästa varenda dag utan på den "Stora" Opel Astran som Sportchef Rundberg valt att packa in oss fyra normalstora killar och en lite "större" Johan Andersson i. Man brukar säga att en hockeyspelares "hockeyliv" har förlängts men frågan är vart våran livstid kommer att sluta med tanke på hur våra knäleder tagit stryk så här långt! Nej skämt å sido, det här med det tuffa resandet har än så länge inte bekommit mig alls. Med risk för efterspel så trivs vi nog alla fem med den "grabbtid" vi får i bilen och slippa den diktatur som råder hemma!

Vi har nu varit VH-spelare i drygt 4 månader och utan att säga för mycket så har det varit en extremt händelsrik och rolig tid så här långt! Många nya men framförallt vänliga ansikten har man stött på och fler lär det bli med tiden.
Allt detta startade egentligen under en orolig period i våras, ett väldigt gott intryck på fikat vid ICA Kvantum i Västervik med ledord som att alltid vilja "Vinna"! Att ledord ofta kan komma bort vet vi alla men det är något vi fem som sitter i den "gråa" bilen kommer göra allt för att bevara! Dock är vi inte ensamma om detta utan sportchef Rundberg har nog hittat den främste av de främsta till att leda detta skepp, Anders Spaak. Talar Spaaken så kan jag garantera att man lyssnar och lyssnar man inte så talar man aldrig mer....

Vi har än så länge bara spelat 8 seriematcher och det placerar oss som 2.a i tabellen. Detta tycker jag är ett väldigt positivt resultat och vem hade kunnat trott/hoppats på detta! Vi är många nya spelare i en nästan helt ny trupp. Visserligen är vi många som spelat ihop förut men trots allt är spelsystem helt nytt och spelet är väldigt annorlunda mot vad vi varit vana med från tidigare säsonger vare sig man spelat juniorhockey eller seniorhockey. Det vi alla kan vara överens om är att det ser väldigt intressant ut och visst finns det stora möjlighter av att göra någonting bra utav detta! Sen skall vi ha i åtanke att ute i Sverige vimmlar det av fostrade VH-lirare som vi alla vill ska ha en möjlighet att fortsätta sin hockeykarriär och hockeyutveckling i VH. Det är därför denna tvåårsplan mot Division 1 finns!

Att gå upp är lättare sagt än gjort och det krävs mycket flyt på vägen fram. I år är serien tuffare än nånsin och det är både bra klass på Divison 2 södra och på de Division 1-serier som berör oss! Att ta klivet upp i år är utöver det vanliga! Därför hoppas jag att Vimmerbyborna är lika angelägna om detta som vi är! Vi vill, vill ni? Vill ni, så har vi mycket vunnet! Tillsammans med er så kan vi bygga något nytt och något bättre för framtiden!

Vi ses i hallen!

// Emil Georgsson # 67


Gästspel på bloggen under fredagen

I morgon, fredag, kommer en profil av stora mått att göra ett gästinlägg här på bloggen. Här utlovas både grabbsnack, en känga till diktaturen på hemmaplan (flickvännen), lite funderingar kring viljan att vinna samt inte minst ett stycke hatkärlek till en grå Opel Astra.

Alex avstängd "tills vidare"

I eftermiddags fick vi ett brev från förbundet, som gjorde klart att vår back Alexander Andersson är avstängd tills vidare (under utredningstiden) för den "checking to the head", som han blev skickad av banan för i går. Vi har beretts tid att svara på detta och kommer att göra det direkt under fredagen. Man kan tycka vad man vill om situationen som föranledde Huddinge-Alex matchstraff, men tyvärr har vi knappast oddsen på vår sida. Det är ytterst sällan som förbundet går in och ändrar betsraffningen som har utdelats av en domare. Men självklart ska vi göra vad vi kan.

"Vimmerby hade bättre fart i sitt anfallsspel."
Boros tränare Kjell Alstrin till Smålands Tidningen efter gårdagens match.

Idag gjorde vårt senaste tillskott, Robin Bergström från division I-klubben Falu IF, sin första hela träning med sitt nya lag. Utan att dra allt för stora växlar, kan man ändå säga att det ser klart bra ut. Bergström är snabb, teknisk och har fint spelsinne. Förmodligen gör han debut i bortamatchen mot Jonstorp på söndag. Ska bli mycket spännande att följa.

"Det gick undan där".
Boro-tränaren igen. Nu om Vimmerbys matchavgörande ryck i den andra perioden där laget gjorde tre mål på sju minuter.

Fyra hemmamatcher och vi snittar på 607 betalande åskådare per match (totalt 2427 personer). Helt okej, men jag både tror och hoppas på att snittet kommer att landa en bit högre än så när vi summerar säsongen.

"Nu har vi fått jaga mycket mot två bra lag".
Kjell Alstrin efter förlusterna mot KRIF och Vimmerby.

"Skit"kul med Cassel och hans polare i tredjefemman!

Det har gnölats och gnällts. Men i kväll täppte Simon Casselstrand och hans Oskarshamnslina till truten på läktarexperterna, som har sagt att det är stooooor skillnad mellan junior- och seniorhockey. Cassel och hans fyra polare i tredjefemman var riktigt bra - inte bara för att de gjorde tre av Vimmerbys fyra mål, utan lika mycket för sin disciplinerade defensiva insats. Och det bästa av allt är att den här femman bara kommer att bli ännu bättre ju längre säsongen lider.

Lika som bär: Emil Georgsson och Joakim "Myggan" Andersson.

Var barnvakt åt Markus Jönssons treåriga son, Neo, i kväll. När Markus slängde in honom hemma hos mig strax innan kl 17.00, bedyrade han att det lilla charmtrollet hade "gjort det stora" i blöjan precis innan de åkte hemifrån. Jo, tjena! Med tanke på den laddning som jag fick skyffla bort precis innan vi skulle ge oss iväg till matchen, så tvivlar jag på att Markus kommer att behöva byta blöja på Jönsson Junior en endaste gång under de närmaste tre veckorna.

Men förutom gallret på hjälmen, så är inte "Myggan" jämförbar med Georgan på något sätt. Klasskillnad i kvadrat!

10 minuter in i den första perioden tyckte Neo för övrigt att det fick räcka med hockey. Vad göra? Köra hem honom till frugan och sedan dra tillbaka till ishallen igen, såklart. Fick en sån jäkla flashback i bilen hem. Har uppfostrat två söner och det var precis samma visa varje match när de var små. Tyvärr syftar jag nu inte bara på skjutsen hem i pausen, utan också på det som var tvunget att göras precis innan vi åkte till matchen.

Kvällens elakaste: "Tummen upp, Johan!" I det segerrusiga omklädningsrummet efter matchen kunde Linus Nelson inte låta bli att kommentera Johan Jönssons gipsade högertumme, som numer konstant pekar norrut.

Forwardsförvärvet Robin Begrström fick inte göra premiär i kväll. Nu är det träning torsdag och lördag, sedan bortamatch mot Jonstorp på söndag. Ska bli spännande att se hur tränare Spaak kommer att utnyttja kvicksilvret från Falun.

I dag vann Limhamn med 1-0 hemma mot Tyringe. Inte för att jag nödvändigtsvis vill påpeka att jag sa att defensivt täta Limhamn skulle kunna störa Tyringe, men hur är det möjligt att ett lag kan ha målskillnaden 15-15 efter åtta spelade matcher?

Hemmamöte mot Boro är alltid något extra

Säg Boro/Vetlanda och du kan se en extra gnista tändas i ögonen på hockeyfans i Vimmerby. I kväll är det dags för det mest klassiska derbyt för Vimmerby Hockeys del – hemmamatch mot antagonisterna från Landsbro. Ska bli ruskigt kul. 800 pers senast mot stjärnfyllda Kallinge. Kan två raka segrar samt prestigefyllt derby locka lika många i kväll?

Boro har ett par tunga veckor bakom sig, med tre förluster på de fyra senaste matcherna. Förutom segern mot Nässjö (1-3) i förrförra omgången har det blivit ganska klara förluster mot Limhamn, Osby och nu senast hemma mot Kallinge. Matchen mot Kallingen var förövrigt en riktigt het holmgång, där ett överlägset powerplayspel avgjorde till Blekingelagets fördel.

I kväll ryktas det om att Boro saknar backklippan Mattias ”Tulle” Karlsson, som har plågats av onda ljumskar den senaste tiden. I övrigt rapporteras ordinarie lag. Det sades dock att Joakim ”Myggan” Andersson skulle missa matchen på grund av att han är bortrest, men den uppgiften känns säker. Räkna nog med att den lille gallerförsedda retstickan, och tillika irriterat duktige spelaren, speedar omkring i Vimmerbyhallen i kväll.

Kvällen i övrigt då?
- Självklart kommer serieettan Kallinge att slå jumbon Jonstorp enkelt.
- Defensivt täta Limhamn kan säkert ställa till det för Tyringe på hemmais.
- Osby-Värnamo kan sluta hur som helst. Tillsammans med Nässjö tycker jag att Osby är seriens överraskning så här långt.
- Nässjö-Helsingborg och Åseda-Alvesta är två vidöppna matcher.


Det går fort i hockey...

Johan Jönssons skada i tummen visade sig vara en fraktur. Idag opererades han i Västervik. Nu väntar gips i minst fyra veckor, därefter två veckor med skena och sedan rehabträning.
– Känns tungt som fan. Men inga lag går upp innan jul. Jag tänker inte låta detta förstöra säsongen för mig utan jag är helt inställd på att föra upp Vimmerby i ettan, säger fjolårets skyttekung i division I-laget Östersund.
Härlig inställning och vi väntar så gärna. Nu får detta ta den tid det tar, sedan kommer Jönssons återinträde i truppen efter juluppehållet att kännas som att vi får en högklassig värvning.

Även det andra nyförvärvet från Östersund, Stefan Sterner, går skadad. Hans spricka i vadbenet läker tyvärr inte så snabbt som läkarna först trodde, utan han är borta ytterligare några veckor.

Vilket sparkapital vi har i dessa båda inför vårsäsongen.

För att täcka upp för skadorna på Sterner och Jönsson har vi i dag gjort klart med Robin Bergström, 21-årig forward som har spelat division I-hockey med Lycksele, Linden, Kalix och Falun de senaste säsongerna. Bergström, som har gjort 38 poäng på sina 67 spelade division I-matcher, anlände till Vimmerby sent i eftermiddags och kastades rakt in i sin första träning. Robin, som är en speedig ytterforward, är anmäld till morgondagens lag i hemmamatchen mot Boro.
Kontraktet med Robin Bergström sträcker sig i första hand till och med den 20 december.

Emil Georgsson och Pierre Gustavsson kolliderade rejält på gårdagens träning. Båda gick i däck, men som tur var så skadades inte någon av dem allvarligt. Visserligen blödde Georga rejält ur munnen och fick svänga förbi sjukan hemma im Västervik för att få ett par stygn dittråcklade på överläppen - han tränade inte idag men kommer att spela matchen i morgon.

Fler förändringar i truppen:

- Gemensamt har klubben och Simon Gustavsson valt att gå skilda vägar. Simon tycker inte att han har fått ut det han önskade av hockeyn, utan kommer i fortsättningen att vara engagerad i J20-laget hemma i Oskarshamn. Tråkigt tycker alla vi som framför allt i fjol såg Simons kapacitet.

- Även målvakten Alexander Johansson lämnar laget, om än tillfälligt. Han lånas ut till grannklubben Virserums SGF för att hitta glädjen till hockeyn igen, som han säger sig ha förlorat den senaste tiden.


Johan Jönsson skadade handen

Vid kvällens match mot Alvesta skadade Johan Jönsson sin ena hand. Vad det är för typ av skada är dock inte fastställt ännu.
- Jag skulle ta emot en motspelare när han kom in i zonen och fick då en smäll som böjde hela tummen bakåt. Det gör ont och har svullnat upp ganska rejält nu, säger Johan, som dock hoppas på att det bara rör sig om en mjukdelsskada.
- Jag ska till sjukhuset i Vimmerby och röntga handen i morgon, säger Johan på väg hem från Alvesta.

VH besegrade Alvesta med 6-5

Alvesta SK-Vimmerby Hockey 5-6 (1-2, 2-2, 1-2)
VH:s poäng:
Robin Ekström 1+3, Emil Georgsson 0+4, Joacim Hedblad 2+1, Petrus Olivestam 1+0, Pierre Gustavsson 1+0, Johan Andersson 1+0, Christian Widéen 0+1, Martin Ågren 0+1, Peter Gustavsson 0+1, Jonas Ström 0+1.
Skott: 22-33 (4-13, 7-10, 11-10)

Första perioden:
Efter den första perioden, som försenades närmare 20 minuter p.g.a. att plexiglaset gick sönder på uppvärmningen, har Vimmerby ledningen med 2-1.
Alvesta tog ledningen efter cirka tre minuters spel. Vimmerbys replik kom ganska snart därefter, då Johan Andersson stänkte in ett handledsskott i numerärt överläge (assists av Christian Widéen och Robin Ekström).
2-1 gjorde Joacim Hedblad i mitten av perioden, på passning av Robin Ekström och Emil Georgsson.
Vimmerby vann skotten med 13-4, har varit det klart bättre laget, skapade mycket chanser och presterar betydligt bättre än i den senaste matchen mot Åseda.

Andra perioden:
Vimmerby och andraperioder är något som av tradition inte brukar gå så väl ihop. Dagens match verkade till en början inte utgöra något undantag. Drygt 13 minuter in i den andra perioden hade hemmalaget, Alvesta, vänt till ledning 3-2.
Med fyra minuter kvar av perioden kvitterade dock VH till 3-3 efter en märklig situation, där VH helt plötsligt var tre man ensamma med Alvestas målvakt. Målskytt var Pierre Gustavsson (assist av Martin Ågren och Emil Georgsson).
Med minuten kvar av perioden kom även 4-3 till Vimmerby, vilket är ställningen inför de avslutande 20 minuterna. Efter en trasslig situation skickade Robin Ekström in pucken från kanten och kunde se den studsa in (ass Emil Georgsson och Joacim Hedblad).
Spelmässigt var den andra perioden mycket sämre än den första. Stundtals tappade VH sitt grundspel och har haft tur som fortfarande har ledningen. Johan Jönsson har tvingats utgå efter att ha fått ett slag på handen (ska dock inte vara någon större fara), så till den tredje perioden kommer Jonas Ström att flyttas in som center i andrafemman, med Peter Gustavsson och Petrus Olivestam på varsin kant.
Hittills har tredjekedjan med Pierre G, Simon Casselstrand och Linus Nelson varit bäst i Vimmerby.

Tredje perioden:
Målen fortsätter att trilla in i en strid ström. 5-3 till Vimmerby efter fyra minuter av sista perioden, då Petrus Olivestam störtar på mål och slår en en retur på ett skott från Peter Gustavsson (assistpoäng även till Jonas Ström). Alvesta gav dock inte upp utan reducerade till 5-4 knappa två minuter senare.
Med fem minuter kvar av matchen kom sedan matchavgörande 6-4 till Vimmerby. I powerplay passade Robin Ekström tvärs igenom målgården till Joacim Hedblad, som kunde raka in pucken. Assistpoäng även till Emil Georgsson.
Men spänningen var inte slut. Med bara elva sekunder kvar att spela reducerade Alvesta ytterligare en gång, men närmare än så kom laget inte, även om man hann ner ytterligare en gång i anfallszonen innan slutsignalen ljöd. 6-5-seger och tre friska poäng till Vimmerby.
Spelmässigt var den tredje perioden okej och Vimmerby var det klart bättre laget, enligt Vimmerbys assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, som via telefon i pauserna och efter matchen har bistått med uppgifterna kring matchen i Alvesta i kväll.

Jag spyr på hockeyn...

Ja, bildligt talat alltså... I dag är det ytterligare en svår bortamatch (nu mot Alvesta) och själv ligger jag hemma med magsjuka. Blir att följa liverapporteringen på nätet ikväll. Känner mig på rymmen om jag är längre än fem meter från toan, så att resa till Alvesta är tyvärr fullständigt otänkbart.

Om matchen då? Visst, Alvesta ligger på näst sista plats så visst ska vi ha hyfsad chans att åka hem med poäng. Dock har laget radat upp hedersamma förluster den senaste tiden. 0-1 mot Limhamn, 2-3 mot Osby, 1-2 mot Nässjö och 1-3 mot Kallinge. I den senaste matchen - den mot KFRIF - var laget fullständigt utspelat i två perioder. I den tredje förändrades matchbilden totalt och Alvesta var inte alls långt borta från att vända på steken. Det sägs ha varit mer tur än skicklighet som räddade poängen till Kallinge.

Alvesta tränas av bygdens son och tillika gamle storspelaren Peter Andersson (f.d. Rögle, Troja, Oskarshamn, Tingsryd, Växjö m.m.). Peter återvände hem till Alvesta inför fjolårets säsong och avslutade sin aktiva karriär som spelare med att dunka in 43 poäng. I år står han alltså i båset. Och hittills har han gjort det bra med sitt lag, som var kraftigt nederlagstippat inför säsongen. Att förhandastipsen inte gick i Alvestas favör är begripligt med tanke på de tunga offensiva tapp som man åkte på. Ingen av fjolårets fyra bästa poänggörare (Peter Andersson 43 p, Johan Carlsson 36 p, Fredrik Eriksson 33 p, David Norström 30 p) spelar kvar den här säsongen. Lägg till detta att lagets bäste back, Andreas Johansson (20 pinnar i fjol) samt duktiga forwards som Svante Flood och Lars Engberg också har lämnat laget. Tillsammans svarade dessa sju spelare för 76 av Alvestas 130 gjorda mål i fjol, så det är läbegripligt att det är just målproduktionen som har klickat i år. Laget har bara mäktat med att producera nio mål på de sex inledande omgångarna.

Spelare att se upp med då?
- Den lille vasse 20-årige centern Tobias Gustafsson sägs ha tagit ytterligare ett steg i utvecklingen.
- 18-årige jättelöftet Dennis Landsing är målfarlig och spås få sitt stora genombrott i år.
- 19-årige rightaren Henrik Wiberg är en spännande forwardsvärvning från Växjös J20.
- Sedan ska det självklart bli intressant att följa backen Anton Yngwes säsong (ifjol i IK Oskarshamns J20 och spelade även några matcher med oss).

Matchstart 16.00 och liverapporteringen följer du här.

Tre poäng är ju alltid...just tre poäng

När spelet inte stämmer får man ändå vara nöjd med poängutdelningen. Visst har vi höga krav på det här laget, men samtidigt ska man komma ihåg att Åseda är extremt svårspelat - inte minst i hemmahallen.

Seger med 3-1 och extra kul att Markus Jönsson i målet fick göra en riktigt bra match. Före matchen delade tränare Spaak ut lite frågor till en del spelare och gav enskilda game plans till de olika formationerna. Fråga till Markus Jönsson ska ha lydit "Ska du börja behandla pucken som en kvinna eller fortsätta behandla den som en duschtvål?". Ikväll gav Jönsson verkligen svar.

Tredjefemmans game plan bestod i att spela 0-0 i matchen. Och det var precis vad man gjorde. Betydligt mer disciplinerat i defensiven än tidigare.

Rätt eller fel att spela med fyra kedjor hela matcherna? Det är frågan som diskuteras överlägset livligast både bland fans och spelare. Tappar vi tempo och rytm på för många formationer eller gör det att vi är överlägset starkast i slutet av matcherna och framför allt i slutet av säsongen? När man hör kommentarerna och diskussionerna på läktaren, kan jag bara konstatera att det finns ungefär lika många åsikter som det finns förståsigpåare. Och framför allt är ingen överens med den andre...
Jag kan bara konstatera att vi ligger trea i serien efter de båda hårt betrodda lagen Kallinge och Tyringe, samt att vi bland annat redan har mött lagen som ligger 1:a, 2:a, 5:a och 6:a.

Bil är ju mycket trevligare än buss

Sex personer anmälde sig till supporterbussen till Åseda, vilken ju då självklart fick ställas in. Efter att ha snackat runt med lite folk i dag, så verkar det som det är åtminstone 10-15 fulla (och då menar jag inte i första hand alkoholpåverkade) bilar som ska dit.

Jag är en av dem. Nu packar vi in boysen, T.K. och målvakts-Jönssons flickvän i Mondeon och åker.

Stefan Sterner på väg tillbaka

I träningsmatchen mot Grästorp för en månad sedan fick vårt nyförvärv från Östersund, Stefan Sterner, en puck på benet. Den tog så illa att han fick en spricka i vadbenet. Nu har dock dalmasens ben läkt ihop och igår gick han på is för första gången efter skadan. Visst gör det fortfarande rejält ont och dagens träning blev inte många minuter lång, men inom ett par veckor kan vi nog räkna in centersnidaren i laget igen. Känns som att få in ett riktigt rutinerat nyförvärv (85 allsvenska matcher och närmare 200 matcher i ettan) i truppen!

Åseda i morgon. Inför matchen var det väldigt många som efterlyste supporterbuss. Märkligt att endast sex stycken av dessa sedan anmälde sig. Ingen buss i morgon, med andra ord. Men vi får väl hoppas att det blir lika många som tar bilen, som det var mot Nässjö senast (70-80 personer).

Åseda, ja. Det kommer garanterat att bli en riktigt tuff match. Laget har visserligen åkt på två klara förluster i de två senaste matcherna (1-4 mot Värnamo borta och 3-8 mot Kallinge hemma) men detta är siffror som ljuger. Mot Värnamo ska laget ha varit väl så bra som sina motståndare och precis som i matchen mot oss, var Värnamos målvakt, Martin Spångberg, näst intill omänsklig. I matchen mot KRIF var siffrorna jämna halvvägs in i matchen, innan det rann iväg. Seger mot Jonstorp, poäng mot Helsingborg och uddamålsförlust mot Osby, skvallrar om att det kommer att krävas en 100-procentig insats och full fokusering av våra killar i morgon.

Under veckan har Åseda gjort klart med lån av den 18-årige forwarden, Patrick Fransson, från Nybro. Fransson har ett gäng division I-matcher noterade på kontot, men har inte lyckats ta en ordinarie plats i Nybros trupp.
Det ryktas också om att en back från "over there" ska vara på ingång. Dock ingen som kommer att spela i morgon.


Man kan alltid skylla på:

- några puckar i stolpe och ribba.
- ett gäng individuella defensiva misstag.
- otur med några domslut.
- att vi inte kom upp i normal nivå.
Om man vore ännu sämre förlorare än vad jag är, alltså...

Jag nöjer mig med att konstatera att vi idag förlorade mot ett för dagen bättre, mer välorganiserat och hetare lag.
Framför allt var det Kallinges tidigare kritiserade defensiv, som imponerade mest. Laget krympte ytor och gjorde det svårt för våra killar. Grattis Kallinge till en rättvis seger - både på isen och på läktaren!

Eftersom jag är så fruktansvärt irriterad just nu, så nöjer jag mig med detta. Annars kommer det när som helst något icke lämpligt farande genom sladden från tangentbordet till skärmen.

Nu ska jag trösta mig med en pilsner, god mat samt lite gott vin till det och så Zlatan på tv:n.

Uppladdningen har börjat!

Tänk vad man kan gå igång på en hockeymatch. I Vimmerby har uppladdningen inför eftermiddagens match redan börjat på flera håll. Snackade med ett gäng igår som skulle dra igång förfesten vid kl 10 i dag, ett annat gäng skulle börja med bira och pyttipanna till lunch, några mer sunda själar laddar upp med innebandy och bastu. Själv är jag mest bara nervös och vill att matchen ska starta. Nu handlar det inte bara om att vi kör ett nytt grepp med lördagsmatch, utan visst kittlar motståndet lite extra. Kallinge, som i dag endast saknar forwarden Linus Claesson, har inlett säsongen förtroendefullt och leder serien. Enda plumpen i protokollet är bortaförlusten mot Tyringe, annars snackar vi idel segrar.

Kallinge och Vimmerby är de två lag i serien som hittills har producerat flest mål, 21 respektive 20 stycken. Mycket tyder på en offensiv och målrik match.

Enligt Kallinges hemsida blev det 32 personer som reser med deras supporterbuss. Bussen avgår just denna minut, kl 11.00.

Kl 12.00 samlas Vimmerby Hockeys alla spelare och ledare på Restaurang Sweet Chili för gemensam lunch, innan det är dags att ge sig upp till ishallen.

Eftersom det var närmare 100 Vimmerbyfans som åkte bil till matchen borta mot Nässjö i onsdags, kommer vi testa intresset för en eller flera supporterbussar till Åseda nu på onsdag. Anmälningslistor kommer att finnas i ishallen i eftermiddag eller så ringer du in anmälan till kansliet (0492-151 94) i veckan alternativt mailar på vimmerby.hockey@telia.com. För att resan ska bli av måste vi ha minst 30 anmälningar kl 12.00 på tisdag. Pris för resan (tur och retur) är 60 kronor om det blir fler än 40 anmälda och 80 kronor om det blir 30-40 anmälda. Bussen avgår från ishallen kl 17.15. Anmälan är bindande.

Det är slutspelat i Västerviks IK för både Emil Ekblad och Tobias Holm (båda f.d. IK Oskarshamn). Försvarsjätten Ekblad, som tog med sina grejor hem efter gårdagens träning, ryms inte i budgeten och Holms try out-kontrakt med Oskarshamn har gått ut och kommer inte att förlängas. VIK erbjöd därför Holm kontrakt men fick nobben.

Själva har vi beslutat att inte kontraktera den finländske Mestis-backen, Anton Björninen, som provtränade med oss under en veckas tid. Anton är en otroligt sympatisk kille och bra defensiv back, men inte riktigt den spelartyp vi sökte.


Snart smäller det...!

Åh vad vi ser fram emot matchen i morgon mot Kallinge. Oavsett utgång, så är det härligt med mycket publik, bortafans på plats, toppmatch och vetskap om att det kommer att bli en härlig drabbning. Så här skulle känslan vara inför varje match.

KRIF-bloggen "Sarg ut" gör, som vanligt, sitt bästa för att lägga över favoritskapet på oss - trots deras egen uttalade målsättning om att gå upp i ettan.
Eller vad sägs om: "Det kommer onekligen bli mycket svårt att få med sig poäng hem från Vimmerby. Men vi åker dit ändå, ödmjuka och med en from förhoppning om att det inte rinner iväg allt för mycket på resultattavlan."
Eller: "Eklöven åker under lördagen till Bullerbyn för att, åtminstone försöka, spela jämt mot Sveriges bästa division 2-lag - Vimmerby Hockey. Det är inte mycket, kanske till och med inget alls, som talar för att det här gänget missar en plats i division 1 till nästa säsong."
Suck... Det kändes åtminstone lite kul och fräscht i början. Men nu vet jag inte...?

Trots massivt spelövertag för gästande Alvesta, lyckades Osby vinna kvällens hemmamatch. 3-2 blev resultatet efter förlängning.

Återigen. Missa nu inte när det brakar loss i Vimmerby Ishall i morgon lördag. Kl 15.00 är det nedsläpp.

Nu längtar jag till matchen mot Kallinge på lördag

19 poäng av Vimmerby Hockeys förstakedja måste väl ändå vara någon form av rekord? Firma Hedblad (4+1), Georgsson (2+5) och Ekström (1+6), hade stundtals total lekstuga under kvällens segermatch (10-3) borta mot Nässjö. Eller lekstuga är egentligen ett kraftigt understatement. Här snackar vi snarare modell nöjesfält.

Återigen helgjutna insatser av både tredje- och fjärdelinan. Visserligen blev de poänglösa, vilket säkert är frustrerande för dem, men oj så mycket nytta de gör och så mycket de bäddar för sina lagkamrater.

Två mål av Johan Jönsson. Och storsnipern från Brunflo kommer bara att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

Jonas Ström hamnar ibland lite i skuggan av de rubriker som hans polare från Västervik skapar, men jösses vilken bra hockeyspelare han är och vilken motor han var i andralinan i kväll.

Kallinge hemma på lördag. Ettan mot tvåan i serien. Två av de mest topptippade lagen mot varandra. Burakowsky och Brasar. Minst en buss KRIF-supportrar på plats. Say no more! Jag längtar redan.

Drygt 200 personer i Höglandsrinken i Nässjö i kväll och närmare hälften av dem var från Vimmerby. Nu ska vi höras ännu mer hemma på lördag.

VH-fostrade Jakob Karlsson hängde en balja i krysset i Olofströms segermatch (4-1) mot Västervik i division I i dag. Jakob utvecklas allt mer till en nyckelspelare för Blekingelaget.

I övrigt i kväll då? Ja, inga direkta jätteskrällar. Starkt dock av Helsingborg att vinna med klara siffror borta mot Värnamo samt av Limhamn att vinna ännu klarare hemma mot Boro. Åseda höll jämna steg mot Kallinge i halva matchen men föll ihop i slutet. Detsamma gällde matchen mellan Tyringe och Jonstorp, där ställningen var 3-3 efter halva matchen.

Resultat:
Åseda-Kallinge 3-8 (skotten dock bara 32-33)
Tyringe-Jonstorp 8-3
Limhamn-Boro 4-0
Värnamo-Helsingborg 1-4


Nu drar vi snart till Nässjö!

Nu bär det snart iväg till Nässjö. Har hört att det ska vara en hel del Vimmebrybor som sätter sig i bilarna och åker åtta mil västerut i eftermiddag. Återkommer senare i kväll med några korta rader från matchen. Om du inte har möjlighet att se matchen i Höglandsrinken, så kan du följa liverapportering här.

I går åkte vår finske vän Anton Björninen hem efter en veckas provträning. Nu ska vi fundera var och en på sitt håll under några dagar, så får vi se vad det resulterar i. Klart är dock att Anton är en bra back - det hann han visa under den gångna veckan.

Intresset för Vimmerby Hockey är stort. Den förra veckan sattes nytt besöksrekord "all time" för både den här bloggen och Vimmerby Hockeys hemsida. Kul som tusan!

Många intressanta matcher i kväll. Kan Åseda störa Kallinge/Ronneby (som vi möter hemma på lördag)? I Aplarinken väntar toppmöte mellan Värnamo och Helsingborg. Limhamn-Boro känns oviss, medan Tyringe får ses som klar favorit hemma mot Jonstorp.

Nähä, nu vankas lite käk. Sedan slänger jag in mina både söner, polaren Pär samt Stefan Sterner i Mondeon och susar till Nässjö.

Norra Skåne om gårdagens match

http://www.nsk.se/article/20101011/SPORT/710119983/1127/sport/*/utvisningarna-sankte-oik-i-vimmerby

Osby värda minst en poäng?!?!?!

Seger med 5-3 och övervikt med 43-16 i skott. Utöver de tre målen hade Osby inte tillstymmelse till en enda målchans och under lååååånga stunder av matchen var det praktisk taget spel mot ett mål. Efter matchen var den assisterande Osbytränarens, Göran Wassbjer, kommentar följande:
- Vi var värda minst en poäng.
Hmmm...
Jag kanske inte är helt objektiv, men om Osby hade fått med sig en poäng hem i kväll, hade det varit en stöld helt i klass med den på Nationamusem i Stockholm härom året.

Riktigt bra insats av fjärdelinen, som snurrade friskt nere i Osbys zon och framför allt visade stort hjärta. I första perioden visade de vägen med sin inställning.

Skönt också att Johan Jönsson fick hänga sin första balja i serien. Detsamma för Anton Karlsson och Pierre Gustavsson.

Nu drar vi till Nässjö på onsdag, för ytterligare en svår match. Nässjö borta har ju tidigare säsonger inte gett oss anledning att jubla speciellt högt.

Nästa hemmamatch är på lördag mot Kallinge. Detta Kallinge, som slog just Nässjö i kväll med 7-1. Seriefavoriten börjar röra på sig och nu är man faktiskt i serieledning. Värnamo, Boro och Vimmerby på samma poäng (sex stycken) som KRIF.

Kvällens resultat:
Vimmerby-Osby 5-3
Jonstorp-Värnamo 3-6
Kallinge/Ronneby-Nässjö 7-1
Alvesta-Limhamn 0-1
Helsingborg-Åseda 3-2 e. str.
Boro-Tyringe 2-1 e. förl.

Några reflektioner...

I kväll gjorde Västerviks nye amerikan, Chris Davis, premiär för klubben. Och han gjorde det riktigt bra. Nu förlorade visserligen VIK bortamötet mot Kristianstad med 13-4, men Davis svarade för ett mål och en målgivande passning. Känns som att ECHL-spelaren från Wheeling Nailers kan vara ett riktigt bra nyförvärv.

Vår tränares, Anders Spaak, senaste klubb - Grästorps IK - fortsätter att övertyga som nykomlingar i division I. Efter kvällens 4-1-seger hemma mot Munkfors ligger laget på fjärde plats i division 1 E. Grästorp har tagit imponerande tolv poäng på sju matcher.

Pantern slog Halmstad med 4-3 i kväll i söderettan. Pantern-målisen Calle Brattenberger (ex Vimmerby) sägs ha varit riktigt bra. Bratten var för övrigt en av de målvakter som vi förde diskussioner med inför den här säsongen.

Jag måste också, för första gången någonsin, skriva om innebandy i bloggen. Missa inte att gå och kolla på Vimmerby IBK under säsongen (om deras matcher inte krockar med våra förstås). Det unga laget har överraskat rejält, genom att inleda division II-serien med två raka segrar. Är talangerna redan nu redo att bära klubben till en ny storhetstid?

Jakob Karlsson, VH-fostrad hockeyspelare och tillika frilanskollega på lokalblaskan, har rivstartat säsongen i Olofström i division 1 F. Sex poäng (3+3) på sju matcher imponerar. Comeback i VH nästa säsong, Jakob?

På söndag ska vi ta emot Osby hemma. Mot Värnamo senast hade våra killar enorma problem med Martin Spångberg i hemmalagets mål. Men det är nog lika bra att vänja sig vid bra målvakter i den här serien. I Osbys kasse väntar nämligen seriens förmodligen bästa keeper - Jani Palmroos.

Förlust mot bättre motstånd

Vi är många som har varnat för dem och i kväll visade Värnamo att de definitivt blir ett lag att räkna med. Även om våra grabbar inte var i närheten av den nivå som de visade i hemmamatchen mot Tyringe, så är det bara löjligt att säga nåt annat än att vi förlorade mot ett bättre lag. Kommentarer som att "det var vi som gjorde dem bra" etc, betackar jag mig för. I dag vann Värnamo rättvist - that´s it!

4-1 är visserligen inte siffror som speglar matchen. Återigen vann vi skotten, men om man bara gör mål på vart 40:e skott, säger det sig självt att det är en fullständig omöjlighet att vinna. Sedan spelar det ingen roll hur många frilägen, ribbskott etc man vaskar fram - det är in i nätet de ska. Samtidigt kanske ett mål på vart 40:e skott är normal utdelning när herr Spångberg i Värnamos mål spelar som han gjorde i dag. Imponerande!

Det är svårt att dra några slutsaster efter två omgångar. Men vad man definitivt kan konstatera är att den här serien kommer att bli ett rejält getingbo. Efter kvällens omgång skiljer det exempelvis bara en poäng mellan serieledande Boro (fyra poäng) och tian Alvesta (tre pinnar). Lag som vann i den första omgången åkte på storstryk i den andra. Det är bara att hoppas på att varannan-match-trenden håller i sig till på söndag. Då väntar Osby i hemmahallen...

Tyringe slog Kallinge med 6-2 i kväll och Helsingborg krossade Alvesta med 8-1. Drakarna börjar spruta eld!
Övriga resultat: Jonstorp-Boro 5-4 efter förlängning, Osby-Åseda 3-2 och Limhamn-Nässjö 1-2 efter straffar (duktige Christian Gresell och målis Christian Skoog matchvinnare i straffläggningen).

Referat från kvällens match hittar du på www.vimmerbyhockey.se

Anton i Katthult...

Det har sina fördelar att pyssla med det här. I går hade jag nöjet att få luncha med våra ytterst sympatiska norrländska vänner, Johan Jönsson och Stefan Sterner. Och maten på Brygghuset var, som vanligt, alldeles förträfflig. Två timmar blev vi sittande och hann med att avhandla allt från sprickor i benet till offensiva backar.

I dag var det dags igen. På schemat stod guidning av Vimmerby med omnejd tillsammans med vår provtränande finske back, Anton Björninen. Jag vet inte om det bara var för att vara snäll mot mig, men han sa åtminstone att han uppskattade det mycket. Störst, med finska ögon, var utan tvekan Katthult, sockerdricksträdet och att Frödinges tårtor tillverkas i kommunen.

Värnamo i kväll då? Inte lätt alls. De förlorade ju det jämna derbyt mot bottentippade Alvesta i helgen. Men om man får tro Alvestas tränare, Peter Andersson, kan det vara så att de har mörkat formen rejält under försäsongen och är bättre än vad många av oss har trott. Vad beträffar Värnamo så har de absolut kapacitet för att hänga med i toppen.

Matchen följer du på Everysports liverapportering, genom att klicka här. Nedsläpp kl 19.00.

Flera spännande matcher i övrigt i kväll. Självklart riktas de flesta blickarna mot Tyrs Hov i Tyringe, där hemmalaget tar emot Kallinge-Ronneby. Vilket tungviktsmöte och prestigematch redan i andra omgången!
Ska också bli intressant att se om Helsingborg repar mod efter den lite oväntat svaga insatsen mot Boro (förlust 7-4) i premiören.

Björninen på plats i Vimmerby

I dag anlände vår provtränande finske Mestis-back till Vimmerby. Fram till på måndag i nästa vecka ska nu 22-årige Anton Björninen från Lahti övertyga oss om att han är "the man"!
Sin första träning med Vimmerby gör Anton redan kl 18.00 i kväll.

Joina Vimmerby Hockey på Facebook

Du har väl inte missat Vimmerby Hockeys Facebookgrupp? Gå med här, så eliminerar du risken att missa det som händer inom klubben. Här finns bilder, info, diskussionsgrupper etc. Gå in på www.facebook.com och sök på Vimmerby Hockey.

NSK-bloggaren imponerad av Vimmerby

Tomas Gustavsson, sportbloggare på Norra Skånes Tidningar, imponerades av Vimmerby i går. Läs hans blogginlägg efter matchen här: http://blogg.nsk.se/hockey/

Norra Skånes artikel om matchen läser du här: http://www.nsk.se/article/20101004/SPORT/710049997/1127/sport/*/tyringeforlust-i-premiaren

Det mest imponerande: Sättet de gjorde det på

En del söndagar är trevligare än andra. Det här är just en sådan. Inte bara att vi slog fjolårets seriesegrare och tillika favoriter i år, Tyringe, med 4-2. Det som imponerade mest var sättet, som killarna gjorde det på. Tyringe var nämligen helt chanslöst mot våra tigerkrigare och snarare hade 6-2 eller 7-2 varit ett mer rättvisande resultat. Nu ska man absolut inte dra några stora växlar av en premiärmatch men visst lovar det gott?

Samtliga mål gjorda av Västervikare. Hedblad 2, Georgsson och Ström varsitt. Det måste vara nåt speciellt i vattnet i kuststaden.

Kul att se att vi har tre jämna och högpresterande femmor. Bra snurr offensivt och stark defensiv i alla tre. Kul också att se Markus Jönsson i målet. Och Anders Spaak på bänken...:-)

På sin blogg tippade Johan Jönsson att matchen skulle sluta 5-2, varav ett mål skulle komma från hans egen klubba. Riktigt bra tippat. Ja till och med helt rätt - om han hade petat in ett själv, vill säga... Jönsson var dock riktigt bra i kväll, så han är förlåten ;-)

Småland regerade verkligen i den första omgången, där det förövrigt blev idel hemmasegrar. Mest överraskande var Alvestas seger över Värnamo:
KRIF-Limhamn 4-1
Boro-Helsingborg 7-4
Nässjö-Osby 3-2 (e förl)
Åseda-Jonstorp 6-4
Alvesta-Värnamo 4-3

Nu kör vi!

Nu är allt som det ska. Tigerhuvudet är på plats, tröjorna hämtade hos sömmerskan, spelarna börjar precis nu droppa in en efter en i hallen, trycksvärtan i matchprogrammen har lagom torkat, spelarbussen från Tyringe och Tyringefansens buss (de kommer ett drygt 30-tal) är på ingång och jag har varit nervös sedan i går. Fan vad härligt med seriepremiär. Kl 16.00 kör vi!


Träning i dag, match i morgon

Ett dygn kvar, sedan är det dags att dra igång serien. Söndag kl 16.00 smäller det. Äntligen!
Fjolårets seriesegrare, Tyringe (som har sett ruggigt bra ut på försäsongen) är självklart tuffast möjliga motstånd. Men det är bara att ta tjuren vid hornen direkt.

Läs en intervju med Tyringes tränare, Joakim Johansson, inför seriepremiären i morgon.
http://www.bluefoxes.nu/index.php?subaction=showfull&id=1285945321&archive=&start_from=&ucat=5


Om du har möjlighet ska du komma upp till hallen redan i dag (lördag) kl 11.00 och se den sista träningen innan seriestarten. Jag kan lova ett gäng heltaggade spelare som kommer att göra försäsongens bästa ispass.

Och missa inte heller att ta ett snack med korvgrillande spelare på stan under dagen.

Storväxt Mestis-back provtränar en vecka

Stor, stark, spelande, defensiv och välmeriterad. Nästa vecka anländer Anton Björninen, en 22-årig finsk back, till Vimmerby för en veckas provträning. De två senaste säsongerna har Anton varit ordinarie i HeKi - ett av lagen i finska Mestis-ligan (som är Finlands motsvarighet till vår allsvenska), där han har gjort ett 70-tal matcher. Han är fostrad i SM-liiga-klubben Pelicans organisation, där han spelade i landets högsta juniorliga under tre säsonger och då också ansågs vara en av landets mest lovande i sin årskull.

Från flera håll har vi fått riktigt bra referenser på Anton, så nu får vi hoppas att han motsvarar de förväntningar som vi har på honom. Anton Björninen anländer på tisdag i nästa vecka och som sagt var handlar det i första hand om en veckas provträning. Då får vi tid att bilda oss en uppfattning om honom som spelare, vi får lära känna varandra och han hinner dessutom bekanta sig med staden. Därefter tar vi ett gemensamt beslut om hur vi går vidare.

Fakta om Anton Björninen:
22 år, 187 cm, 84 kg.
67 matcher i Mestis-liiga (11 poäng)
74 matcher i Jr. A SM-liiga (17 poäng)
Finsk juniormästare med Pelicans 2007.


RSS 2.0