Storseger borta mot Motala

I kväll spelade Vimmerby Hockey träningsmatch borta mot Motala. 12-2 (2-0, 6-2, 4-0) blev segersiffrorna för VH i en match som egentligen kunde ha slutat med hur stora siffror som helst.
Vimmerby (som saknade Erik Johansson, Jim Nordh, Petrus Olivestam och Christian Widéen) rullade runt på fyra femmor hela matchen men trots de stora segersiffrorna var tränare Spaak inte speciellt nöjd.
- Nej, vi gör ingen vidare bra match. Det är svårt att hitta motivationsfaktorer, så man får nog ändå ha viss förståelse för det.
- Vi är inte tillräckligt distinkta i vårt spel. Men som sagt, i en sådan här match kan det ha sina förklaringar.
Vimmerbys mål gjordes av Marcus Schelin 3 (spelade i Motala i fjol), Sean Perkins 2, Emil Wahlberg, Robin Ekström, Joacim Hedblad, Simon Casselstrand, Andreas Rundgren, Emil Georgsson och Martin Modigs.
Bäst i VH var unge backen Pelle Ström.

Några andra intressanta resultat i kväll:
Kallinge/Ronneby-Kristianstad 3-2
Kallinge sägs ha spelat ut kommande seriekollegan Kristianstad efter noter och vann bland annat skotten med 42-21 inför 600 personer hemma i Kockumhallen.

Tranås-Olofström 3-8
Olofström dödade matchen redan i den första perioden, då man gjorde 6-2.

HC Dalen-Nässjö 5-3
Thomas Josefsson (för bra för division II) gjorde två mål för sin nya klubb HC Dalen (värvades från Boro till den här säsongen).

Pantern-Tyringe 1-2
Starkt av hårdsatsande division II-laget Tyringe, som bara fick ihop tre femmor till matchen (många spelare sjuka).

Sparta-Vita Hästen 3-5
Efter seger med 3-1 i går mot Frisk Asker, avslutade Vita Hästen i kväll sin Norgeturné med att spöa fjolårets mästare Sparta. Hästen känns ruskigt starkt.

Kungälv-Skövde 2-3

Oskarshamn-Borås 2-3 (e. str.)


Allt från Scott Arnold till bysthållare

Yuri Kuzmenkov, en 34-årig vitrysk back, som de senaste två säsongerna har kombinerat spel i den holländska ligan med bossande över Hollands U18- och U20-landslag. Där har du Motala AIF:s senaste nyförvärv. Eller förresten...de presenterade ett till i dag:
Scott Arnold, som i fjol ratades av Västervik efter att ha gjort en ynka assistpoäng på 16 matcher (och därefter lånades ut till Alvesta) signade idag för Motala.

Vad gäller kombinationen allvarsama och komiska blogginlägg, så är Mjörnbergs "utveckling" av den bröstfixerande förkortningen av Borås Hockey (BH, för er som inte hänger med) ett av de mest underhållande och mest tänkvärda inläggen i år. Kontentan är ungefär att "släck inte eld med bensin - det brinner bara ännu värre". Uppslag till kommentarer som "brösta inte upp er" och "mjölka ur det bästa ur truppen" behöver man ju inte bjuda på - om man säger så...
Läs det här:
http://www.hockeysverige.se/blogg/mjornberg#comments


Helsingborg utmanar i F-serien

Helsingborgs HC fortsätter att rusta inför division I-comebacken. Och de gör det rejält. Först landade man Markus Matthiasson (349 elitseriematcher) och i går gjorde laget klart med Malmös Micke Wahlberg (närmare 500 matcher i Elitserien och Allsvenskan). Imponerande!
Sammanlagt har HHC nu tio nyförvärv klara:
Målvakten Johan Nielsen, Rögle, backarna Anton Edlund, Gislaved och Sebastian Ström, Sundsvall samt forwardarna Alexander Hogstad, Halmstad, Jonas Elofsson, Tyringe, Rasmus Sandström, Västerås, Markus Mattiasson, EHC Linz, Österrike, Carl Ericson-Waldeborn, Gislaved och Mikael Wahlberg, Malmö.
F-serien känns enormt svårtipppad.

Vita Hästen fortsätter sin Norgeturné. Segern mot Storhamar följdes upp med förlust (5-1) mot Lörenskog i går.


Nässjö slog Gislaved i träningsmatchpremiären

Resultat från några av helgens mest intressant träningsmatcher:

Nässjö-Gislaved 3-1
Storhamar-Vita Hästen 0-6
Troja/Ljungby-Vita Hästen 1-2 (e förl)
Skövde-Halmstad 2-6
Arboga-Mariestad 3-4
Mjölby-Surahammar 3-4
Rödovre Mighty Bulls-Helsingborg 7-3
IK Pantern-Herlev 8-1
Olofström-Mörrum 2-4
Copenhagen Hockey-Karlskrona 3-3


Heta känslor i svinkall ishall

Vänskaplig träningsmatch? Glöm det! Det var nämligen heta känslor i svinkalla Vimmerby ishall (de nya kylaggregaten verkar då funka som de ska) i dag då ett starkt Kallinge/Ronneby stod för motståndet. Och hetast var de hos hemmalaget och hos publiken. Och som så ofta var det domaren som fick klä skott.

Och visst kan man till viss del förstå frustrationen i andra och tredje perioden, då Vimmerbyspelare skickades till utvisningsbåset i parti och minut. Men att för den skull göra saken ännu värre och dra på sig lagstraff från bänken är kanske inte helt lyckat.
Ja, jag vet att det bör vara Match Penalty på Kallinges nr 12 när han kastar handskarna och drar knytnävsslag mot Jim Nordhs ansikte. Ja, jag tycker också att vissa situationer var (för att uttrycka det milt) ganska tveksamma. Men jag tror faktiskt aldrig att det har hjälpt att från bänken ifrågasätta vare sig domarens kompetens eller syn.

Det var också det lagstraffet i mitten av tredje perioden som avgjorde den spelmässigt annars jämna matchen, då KRIF fick spela 4 mot 3 och kunde göra 3-1. I nästkommande numerära överläge kom 4-1 och det var rullgardinen ner för Vimmerby. 5-1 kom sedan av bara farten, vilket också blev slutresultatet. Även om siffrorna blev lite för stora var Kallinges seger inte mycket att säga om. Man var kyligare i de avgörande lägena och behöll framför allt rätt fokus betydligt bättre.
Vimmerbys ledningsmål i den första perioden gjordes av Jonas Ström, som trampade runt och hängde upp pucken vid målvaktens första stolpe. Ström ser riktigt vass ut, även om han nog hellre skulle vilja flytta från sin centerposition och ut på kanten.

KRIF har många individuellt skickliga spelare och kommer alldeles säkert vara med och slåss om en plats till Allettan i F-serien. Mest imponerade unge Arvid Strömberg, som satte tre pytsar.
Vimmerby då? Jo, det finns verkligen kvaliteter i laget. Framför allt är truppen mycket bredare i år. Kul också att se många av de nya spelarnas kapacitet.
I dag märktes det dock att det var lite slitna ben och trötta huvuden på en del håll. De fyra senaste dygnen har innehållet tre matcher och en träning, så det är fullt begripligt.

350 personer i ishallen på en träningsmatch lovar gott.

Håkan Alm, gammal VH-back, var "hemma" på besök med sin nya klubb. Tycker att Alm är en grymt bra defensiv back, som även har utvecklat spelet med puck väldig mycket under sina säsonger i Karlskrona. Han måste verkligen vara hopplöst tråkig/jobbig att möta. Stor, stark, orädd och retlig. Svårt att tro att han är snäll som en hundvalp vid sidan av rinken...


Vimmerby vann borta mot Tyringe

Idag var det dags för träningsmatch borta mot hårdsatsande division II-laget Tyringe. Trots en svag insats, tre skador i början av första perioden (Andreas Rundgren fick en puck i ansiktet, Erik Johansson ljumskskadad och Petrus Olivestam fotskadad) samt med tre av lagets framträdande spelare på hemmaplan (Christian Widéen, Joacim Hedblad och Jonas Ström), lyckades VH vinna med 3-2.
- Jonas spelar i morgon hemma mot Kallinge igen. Hur det är med de tre som fick gå ut i början av matchen får vi se på träningen i morgon bitti, kommenterar VH-tränaren Anders Spaak.

Efter den första perioden, som Tyringe dominerade, var ställningen 1-1, sedan Emil Georgsson gav VH ledningen i den tionde minuten.
I inledningen av den andra perioden gjorde Tyringe 2-1 men efter mål av Emil Georgsson och Simon Casselstrand vände VH till 3-2, ett resultat som stod sig matchen ut.
- Det här var ingen bra insats av oss, flera klasser sämre än mot Kallinge borta tidigare i veckan. Visserligen arbetar vi oss in allt mer i matchen ju längre den går - precis som det var mot Kallinge. För tillfället jobbar vi hårt med vårt försvarsspel och det gör vi bra. Däremot var det mycket annat som inte funkade, men det kommer så småningom det också, menar Spaak.

I den tredje perioden skapade Tyringe några vassa chanser att kvittera, medan Vimmerby prickade stolpen en gång.
- Även om det finns mycket mer att önska, så vinner vi ju i alla fall. Så här kan det bli ibland och det oroar mig inte det minsta. I och med alla spelare som fick gå ut, så blev det lite rörigt i formationerna, menar Spaak.
Bäst i Vimmerby var målvakten Calle Brattenberger, backen Sean Perkins samt tvåmålsskytten Emil Georgsson.


Klüft efter matchen mot Vimmerby

- Godkänt, inte mer.
Så kommenterar Kallinges tränare, Patrik Klüft, sitt lags insats i gårdagskvällens träningsmatch mot Vimmerby Hockey.
Om lagets ryck från 1-1 till 3-1 på 30 sekunder i mitten av den andra perioden säger Klüft:
- Stundtals jobbade vi rätt - och då kom också målen.
Om Vimmerbys dominans och upphämtning till 3-3 i slutperioden, säger Klüft istället:
- Jag tror vi blev lite bekväma och glömde bort att "göra jobbet".

Så har det gått i träningsmatcherna hittills

Träningsmatchandet har så smått börjat rulla igång för lagen i vår serie. Här kan du läsa hur det har gått i de matcher som hittills har spelats. Och med det i beaktande är det väl inget som motsäger det som de flesta tror - att det är Skövde, Mariestad och Vita Hästen som får dras med ett tungt favoritskap?

IFK Arboga
Borlänge-Arboga 2-2

Gislaved SK
Gislaved-Grästorp 2-4
Grästorp-Gislaved 7-2

Grästorp IK
Grästorp-Kungälv 5-1
HV71 J20-Grästorp 3-0
Gislaved-Grästorp 2-4
Grästorp-Gislaved 7-2

IFK Kumla
Kumla-Nyköping 3-6

Mariestads BoIS
Mariestad-Karlskrona 4-1
Mariestad-Kungälv 3-0
Mariestad-Surahammar 7-2
Troja/Ljungby-Mariestad 5-2

Mjölby HC
Falun-Mjölby 3-1
Falun-Mjölby 3-6

Skövde IK
Skövde-Borås 2-3
Skövde-Karlskrona 4-3
Halmstad-Skövde 0-6
Skövde-Huddinge 6-2
Bofors-Skövde 4-1

Tranås AIF
Nyköping-Tranås (första träningsmatchen, spelas i kväll)

HC Vita Hästen
Huddinge-Vita Hästen 3-5

 


Smått och gott av intresse...

Seriekollegan Kumla fyller på truppen. Man har gjort klart med Sunnespelarna Jesper Gustafsson och Daniel Nilsson samt Max Lalander, som återvänder hem från Örebros J18-lag. Kumla är till stora delar ett nytt lag i år, då hela tolv spelare (än så länge) har värvats eller är på try out.

19-årige Jimmy Hellström återvänder hem till Arboga (även de i vår serie) efter några säsonger i Leksands ungdomsorganisation och nu senast spel med Kramfors-Alliansen. Hellström har erbjudits ett try out-kontrakt av moderklubben. Arboga har också gjort klart med finske Mestis-forwarden Rasmus Österback, som gjorde fem poäng på 41 matcher med TuTo i fjol.

VIK-backen Andreas Lind har bestämt sig för att fortsätta i klubben. I och med Andreas påskrift finns nu bara en backplats kvar att fylla för storfavoriterna i division II södra.

Gislaveds reslige back Anton Åström (med ett förflutet i Skellefteå) gjorde i somras klart med Asplöven. Väl på plats norröver var det något som fick Anton att ångra sig. I går skrev han istället på för Kristianstad i söderettan, utan att ens ha hunnit göra någon träning med Asplöven.

VH-fostrade Richard Carlssons nuvarande klubb, Huddinge, har haft en riktigt tung start på säsongen. Nu lämnar dessutom tre spelare klubben, som samtliga värvades inför den här säsongen. Dels handlar det om duktige backen Marcus Liikane (i Nybro i fjol) som helt plötsligt har bestämt sig för att lägga av. Ännu tyngre förlust är bröderna Jonathan och Johnas Persson, som båda snittade över en poäng per match med IK Ore i fjol. Mycket talar nu för att de återvänder till just Ore.

Mer Gislaved. Tre backar provspelade med klubben i förra veckan. En av dessa, den store backen Andreas Persson, har man nu valt att kontraktera. Andreas spelade i fjol i division II-laget IFK Hallsberg.


Tränare Spaak nöjd med premiären

- Om man bortser från att vi i den första perioden var alldeles för valpiga, inte var noggranna i defensiven och inte riktigt beredda på tempot, så tycker jag att vi gör en helt okej premiärmatch. I den andra perioden, då de går ifrån till 3-1, får de lite av retroaktiv utdelning för sina missade chanser i den första perioden.
- Jag kommer ihåg hur det såg ut under den första träningsmatchen i fjol. Då mötte vi Skara och efter den matchen undrade jag vart jag hade kommit och hur det skulle gå. Men det gick ju ganska hyfsat till slut, skrattar VH-tränaren Anders Spaak.
Han är med andra ord nöjd med vad han fick se i kväll.
- Framför allt är det glädjande att vi är så fysiskt starka mot ett så här pass bra motstånd. Den tredje perioden dominerar vi totalt, säger han.
Det fanns även många individuella glädjeämnen i laget. Backförvärvet från Åseda, Emil Wahlberg, var lagets bäste spelare.
- Han agerade starkt både offensivt och defensivt. Kul också att se Patrik Bengtssons återkomst till hemmaklubben.
Härnäst väntar nu Tyringe (som fick stryk med 4-1 mot Mörrum i dag) borta på lördag, sedan är det dags för returmatch mot Kallinge hemma på söndag.


Knapp förlust trots kraftig VH-dominans i tredje

Klart bättre än i fjol! Senast vi mötte Kallinge/Ronneby IF på bortaplan, den 27 november i fjol, slutade det nämligen med förlust med 6-3. I kväll, i Vimmerby Hockeys första träningsmatch för säsongen, blev det ”bara" 4-3. Vimmerby ägde dock den sista perioden totalt och hade mängder med chanser att avgöra, men istället satte Kallinge segerpucken med bara dryga minuten kvar.

Namnkunniga Kallinge inledde matchens bäst och var det bättre laget i två perioder. Ställningen var då 3-1 till hemmalaget (VH:s 1-1-mål gjordes av Pierre Gustavsson på pass av Simon Casselstrand och Marcus Schelin).
I den tredje perioden tog Vimmerby över totalt. Emil Georgsson reducerade redan efter 53 sekunder, då han, Robin Ekström och Emil Wahlberg kom 3 mot 1 och mycket elegant satte pucken i mål.
Efter knappt tio minuter var det dags för Georgsson igen. Den här gången utnyttjade VH ett dåligt KRIF-byte. Andreas Rundgren passade fram och målet var ett faktum.
Bara minuten senare var det nära ledningsmål för Vimmerby men denna gången tog pucken i stolpen. Då tog ett skakat hemmalag time out. Efter 16 minuter var det dags igen men då missade VH öppen kasse.
Och som det så ofta går då ett lag pressar på, så var det det andra lagen som gjorde mål.
Med bara 1.09 kvar avgjorde Kallinges Viktor Wahlqvist matchen från i stort sett ingen vinkel alls. Vimmerby plockade sedan ut målvakten med 14 sekunder kvar, men utan att lyckas kvittera.

På det hela taget en riktigt bra premiärmatch för Vimmerby Hockey mot ett starkt motstånd. Kallinge/Ronneby visade redan i sin första träningsmatch, mot fjolårets Allettanlag Olofströms IK (tack Anonym!...;-), att de blir starka i år. Den matchen dominerade man även om det blev förlust. Kvällens prestation av Vimmerby (trots att vi saknade Christian Widéen, Sean Perkins och Joacim Hedblad) visar att vi kan ha något ganska intressant på gång.

MATCHFAKTA:
Kallinge/Ronneby IF-Vimmerby Hockey 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)

Första perioden:
1-0 (10.56) Arvid Strömberg (Andreas Nordfeldt)

Andra perioden: 1-1 (01.59) Pierre Gustavsson (Simon Casselstrand, Marcus Schelin), 2-1 (10.03) Håkan Alm (Arto Miettinen, Joel Åkesson), 3-1 (10.33) Tobias Holm (Arto Miettinen, Håkan Alm).

Tredje perioden: 3-2 (00.53) Emil Georgsson (Robin Ekström, Emil Wahlberg), 3-3 (09.51) Emil Georgsson (Andreas Rundgren), 4-3 (18.51) Victor Wahlqvist (Johan Niedomysl, Andreas Nordfeldt).

Utvisningar, KRIF: 3x2 min. Vimmerby: 5x2 min
Skott: 28-25 (9-7, 13-4, 6-14)
Domare: Jonas Olsson, Karlshamn, och Robin Werner, Ljungby.


Även jänkaren saknas...

Fem minuter innan matchstart fick vår tryoutande amerikan, Sean Perkins, reda på att hans papper inte hade hunnit bli klara och att han däremd inte fick spela kvällens match.
Tre tunga namn som saknas med andra ord: Christian Widéen, Sean perkins och Joacim Hedblad.

VH har precis i inledningen av tredje perioden reducerat till 3-2. Emil Georgsson nätade på pass från Robin Ekström och Emil Wahlberg. Wahlberg har ersatt Perkins som back i förstafemman.

Underläge efter två perioder

Efter den första perioden av kvällens träningsmatch mot KRIF Hockey ledde ett starkt hemmalag med 1-0. I den andra perioden kvitterade Pierre Gustavsson (ass Marcus Schelin och Simon Casselstrand) men på 30 sekunder i mitten av den andra perioden gick hemmalaget iväg till 3-1. Och självklart är det släkten som är värst. Efter 10.03 satte förre VH-backen Håkan Alm 2-1 efter Vimmerby-slarv i egen zon. 30 sekunder senare assisterade han sedan Tobias Holm till 3-1. Därmed har Håkan Alm, på en träningsmatch, överskridit poängskörden han nådde under hela säsongen med Karlskrona i fjol - 1+1 mot 0+1... ;-)
3-1 är också resultatet efter två perioder. KRIF är starka, för matchen och leder rättvist.

I Vimmerby saknas, förutom lagkaptenen Christian Widéen, också Joacim Hedblad. Jocke fick en smäll på sitt ena knä på en träning i veckan och är fortfarande lite öm.
"Jag tror att ledbandet har fått sig en liten smäll. Ingen större smärta men svårt att säga när man kan vara tillbaka", sa Jocke till mig i kväll.
Hedblad har ersatts som ytterforward i förstafemman av Andreas Rundgren.

I kväll startar säsongen på allvar

Efter ett par veckors isträning är det så äntligen dags för säsongens första match och det bjuds på riiiiktigt tufft motstånd. Hårdsatsande Kallinge på bortaplan - det är lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. Kallinge förlorade mot Olofström med 3-0 i sin första träningsmatch men enligt rapporterna kunde det ha gått precis tvärtom. KRIF var det bättre laget, vann skotten men var för ineffektivt i avsluten.
"Kriget om Blekinge", som de själva valde att kalla matchen, liknade mest en adrenalinfylld slutspelsmatch. 102 utvisningsminuter säger en hel del.

Liksom Vimmerby klarade ju Kallinge kvalet till ettan och återfinns den här säsongen i div 1 F. Dock är laget i stort sett helt utbytt jämfört med det lag som vi mötte i fjol. Bland annat återfinns ju nu förre VH-backen, Håkan Ahlm, i Kallinge-klubben.

Hos oss saknas lagkaptenen Christian Widéen i kväll, som kurerar ett nyopererat knä. I övrigt ser laget ut så här:

Förstafemman:
Sean Perkins, Johan Andersson
Joacim Hedblad, Emil Georgsson, Robin Ekström.

Andrafemman:
Martin Modigs, Patrik Bengtsson
Jim Nordh, Jonas Ström, Eric Johansson.

Tredjefemman:
Alexander Andersson, Martin Ågren
Simon Casselstrand, Pierre Gustavsson, Marcus Schelin.

Fjärdefemman:
Jakob Isaksson, Emil Wahlberg
Linus Nelson, Andreas Lundgren, Petrus Olivestam.

Förhoppningsvis kan vi leverera lite matchfakta och kommentarer efter matchen i kväll!

Fler än 1000 matcher i högre serier...

Vi får höra att våra spelare är för små, de är för unga, de väger för lite och framför allt är de för orutinerade. Vad gäller truppens (i sin nuvarande skepnad) rutin, ser det ut enligt följande:

- 795 division I-matcher fördelat på 12 olika spelare

- 238 allsvenska matcher fördelat på 7 olika spelare

- 1 elitseriematch

Åtmionstone inte så illa av en nykomling, som inte har varit på den här nivån tidigare...


Nya påskrifter för VH och VIK

Try out-dagarna med Motalas skyttekung Marcus Schelin verkar ha slagit väl ut. I dag signade den 23-årige snipern, med 130 matcher i division I, med Vimmerby Hockey. Marcus har de tre senaste säsongerna spelat drygt 100 matcher med Surahammar och Mjölby i ettan samt med Motala i tvåan. På dessa har han producerat 109 poäng (59+50).

I dag gjorde Västerviks IK klart med Jonas Lennartsson. Den 30-årige defensivt starke backen, som har gjort 17 poäng på 119 allsvenska matcher med IK Oskarshamn de tre senaste säsongerna, byter nu allsvenskan mot division II. Lennartsson har även 49 elitseriematcher med Skellefteå på kontot. Tung värvning av VIK, som också har gjort klart med VIK-profilerna Stefan Persson och Peter Karlsson som assisterande tränare till Mattias Karlin.

Amerikanske backen Sean Perkins har övertygat på träningarna han har gjort med Vimmerby i veckan. Både tränare Spaak och sportchef Jaensson har berömt honom. Nu återstår ytterligare en try out-vecka för Perkins innan beslut tas om det ska skrivas kontrakt eller inte.

Förre VH-målvakten Dennis Hedström ser fram emot sin fortsatta hockeykarriär. Eller vad sägs om Facebookinlägget: "Time to step it up and go PRO! EHC Bregenzerwald heter laget!".


Motalas skyttekung på tryout i Vimmerby

För andra dagen i rad kan vi berätta om en tryout-spelare som anländer till Vimmerby. I går var det den amerikanske backen Sean Perkins och i dag handlar det om Motalas 23-årige poängkung Marcus Schelin – 55 poäng (25+30) i tvåan i fjol och 24 poäng på 32 matcher i ettan med Mjölby säsongen dessförinnan. Marcus har totalt 130 division I-matcher i bagaget från tidigare säsonger. Han gör sin första träning med VH i kväll.

I går surrades det mest om Karlskrona som nästa klubbadress för Almtunas jagade poängmaskin Mark Hurtubise. Dessförinnan har han i stort sett varit klar för Olofström. I dag siar välunderrättade bloggare Stålnacke på NSD att han (Hurtubise) snart sätter namnteckningen längst ner på Asplövens kontraktsförslag. Den oändliga historien fortsätter…

Den svensk-isländske högerplockaren, Dennis Hedström, fick inte nytt kontrakt med Vimmerby Hockey efter den gångna säsongen. Ny klubbadress blir EHC Bregenzerwald i österrikiska andraligan. Där blir han bland annat lagkamrat med förre Gislavedsbacken Anders Selin. Flyttlasset till Österrike går i helgen.


Backjakt i norra länet

I dag anländer amerikanske backen Sean Perkins till Vimmerby för två veckors provträning.
– Det kommer inte kosta föreningen någonting att ha honom här. Han ska själv stå för flyg, boende och mat, säger Jan-Erik Modigs i VH:s styrelse till Vimmerby Tidning.
– Om det visar sig vara rätt kille för oss är det inte alls omöjligt att han spelar här i vinter, men det får inte vara en spelare i mängden. Det måste vara en bra spelare som höjer nivån.
Sean Perkins är en 25 årig rightare, som är 175 cm lång och väger 86 kilo. Perkins kommer från Michigan och har spelat i både ECHL och CHL, som tillhör de högre ligorna i Nordamerika under NHL, samt med Edinburgh i EIHL.
Förra säsongen spelade Perkins med Odense i danska högstaligan. Där var han lagets poängbäste back, bland annat före danske VM-backen Michael Eskesen, före detta landslagsbacken Mats Schaarup samt Leksandsikonen Örjan Lindmark.

Våra nya seriekollegor, Gislaveds IK, hann knappt tacka ja till friplatsen i ettan innan det började röra på sig på spelarfronten - backarna Andreas Persson (Hallsberg), Samuel Selinder (Björklövens J20) och Johan Holmberg (Salzburg) är på try out, medan man har signat centern Stefan Thellberg (Grums/Skåre).

Även Västerviks IK jagar backar. Västerviks Tidningen avslöjar i dag att 34-årige Janne Öberg, med närmare 400 elitseriematcher för Modo och Malmö på kontot, har kontaktats av VIK.
– VIK har hört av sig och visat intresse. De har gjort ett bra intryck på mig. De är absolut med i bilden. Men jag har långt ifrån bestämt mig. En satsning utomlands vore kul, det gäller dock att jag hittar något som passar både mig och min flickvän, säger Öberg till VT.
– Det är ett viktigt beslut jag har framför mig, så det får ta den tid det tar. Som sagt, VIK är helt klart ett av många intressanta alternativ.
Förra säsongen spelade Jan Öberg med Tingsryd i allsvenskan.

En av landets mest talangfulla forwards, Tingsrydskillen Simon Dahl, lämnade i går ett dystert besked. Endast 20 år gammal lägger han av med hockeyn p.g.a. bristande motivation. Inför den här säsongen värvades juniorlandslagsmannen till Mörrum från Linköpings J20, där han toppade den interna poängligan i fjol med 38 poäng (23+15) på 41 matcher.

Han fick inte stanna i Leksand, så i somras skriv Stefan Erkgärds (153 matcher i Elitserien och 178 i allsvenskan) på för norska Frisk/Asker. Då sa Erkgärds följande:
- Det ska bli kul att komma iväg till Norge, Det var ett lätt beslut att ta. Jag har haft en bra dialog med tränaren Mats Lusth. Man kanske inte kan bli lovad speltid, men jag känner att de tror på mig och vill satsa på mig, sa Erkgärds då
- Men det är klart att jag vill hem till Sverige och spela igen. Kanske i en toppklubb i allsvenskan eller i elitserien.
Och återkomsten till svensk hockey blev snabbare än vad han kanske hade trott själv. I veckan gjorde Erkgärds nämligen en helomvändning och skrev på för våra seriekollegor i ettan, Vita Hästen från Norrköping. Har sagt det förr, men med defensivt starke Erkgärds blir det ännu tydligare: Vilka ska stoppa Hästen i år?

Senaste ryktet gällande Mark Hurtubise säger att det blir Karlskrona som snor honom framför näsan på Olofström.


Hjälp till att landa supporterspelaren!

Vimmerby Hockeys sportgrupp har nu dragit igång arbetet med supporterspelaren. Samlingen pågår för fullt - haka på du också!

Först in var tre före detta VH-hjältar - Johan Jönsson, Michael Rosell och Sebastian Hellman. Vi avslöjar självklart inte hur mycket pengar de har gått in med, däremot bockar vi allra ödmjukast för de generösa bidragen.

Tanken med supporterspelaren är att de pengar som VH-fansen samlar in kommer att läggas på en spelare - VH-fansens egen spetsspelare, som förhoppningsvis anländer till Vimmerby inom en snar framtid. Rykten säger att man har långt gånga förhandlingar med en riktigt bra spelare

www.vimmerbyhockey.se kan du ladda hem ett formulär, som du fyller i. Skicka sedan in det till Vimmerby Hockey. Antingen mailar du på vimmerby.hockey@telia.com, skickar in till Vimmerby Hockey, Box 69, 598 21 Vimmerby, faxar på 0492-151 94 eller ger den ifyllda blanketten till någon du känner i Vimmerby Hockeys organisation.


Gislaved tackar ja till spel i ettan

I dag kom det officiella besked från Svenska Hockeyförbundet. Gislaved, som erbjöds platsen i division 1 E efter avhoppade Sunne, har tackat ja. Gislaved ersätter Sunne rakt av i den lottade spelordningen.

Elfving väljer studierna före hockeyn

Forwarden Gustav Elfvings sejour i Vimmerby Hockey blev rekordkort. Han lämnar nämligen klubben innan han ens hann anlända. Elfving värvades från Värnamo i somras men har nu kommit in på skola i Malmö och tar därför time out från hockeyn. Elfving ska utbilda sig till fastighetsmäklare.
- Det här har kommit från ingenstans, kommenterar 23-åringen till Vimmerby Tidning.
- Jag har aldrig varit bättre tränad men har ändå inte riktigt motivationen. Jag kommer förmodligen inte spela någon hockey om inte suget kommer framåt vintern. Jag får se lite hur mycket tid skolan tar, säger Elfving i dagens nummer av Vimmerby Tidning.

Sunne drar sig ur division 1

Enligt Värmlands Folkblad kommer ikväll vår seriekollega, Sunne IK, att offentliggöra att man drar sig ur division 1 och begär sig själva ner i division 3. Klubben har inte lyckats göra klart med någon tränare, har endast fyra spelare kontrakterade och har inte kommit igång med försäsongsträningen.
Vad som händer med den vakanta platsen återstår att se.

RSS 2.0