Serien firar halvtid med spännande omgång

Halva serien är spelad och det ser väl ungefär ut som de flesta förståsigpåare siade om innan vi drog igång – både i toppen och i botten. Kvällens omgång, den sjuttonde i ordningen, bjuder på några rejält intressanta matcher. Den i Limhamn kommer i alla fall jag att följa med extra stort intresse.

Kvällens matcher:

Alvesta-Kallinge/Ronneby Bottenlaget Alvesta är inte att leka med i hemmahallen, där man har tagit 12 av sina totalt 13 poäng. Sedan tränaren (tillika förre storspelaren) Peter Andersson snörade på sig skridskorna har laget lyft. Självklart blir det ändå svårt att ta poäng hemma mot Kallinge, som mosade oss i den första perioden i lördagens heta möte. Normalt sett en stabil Kallinge-seger.

Boro/Vetlanda-Nässjö
Höglandsderby och en mycket viktig match i kampen om den sista slutspelsplatsen. Båda lagen har blandat och gett rejält på slutet. Troligt att matchen blir jämn och slutar med uddamålsseger åt endera hållet.

Helsingborg-Limhamn Skånederby och toppmöte. Limhamn har imponerat rejält på slutet med nio matcher i rad utan förlust under ordinarie tid. Faktum är att det bara är Vimmerby som har lyckats vinna mot Limhamn (7-6 borta efter förlängning) sedan den 24 oktober. Limhamn stoltserar nu med fem raka segrar och mest imponerar självklart 6-3 borta mot Kallinge, som var startskottet på laget segersvit.
Även Helsingborg har visat form de senaste matcherna. 9-4 borta mot Tyringe, 7-1 hemma mot Värnamo och 5-3 borta mot Åseda imponerar. Omöjligt att tippa det här!

Jonstorp-Osby
Ännu ett Skånederby, men av lite annan karaktär, spelas i Jonstorp. Hemmalaget, som ligger sist i serien, tar emot krislaget nummer ett, Osby IK. Jonstorp har dock lyft sig rejält efter sin bedrövliga inledning. Visserligen har man förlorat de två senaste matcherna, men 1-3 mot Limhamn och 2-3 mot Tyringe skäms inte för sig. Dessförinnan hade laget faktiskt tre raka segrar.
För Osby är det precis tvärtom. Laget har nio raka förluster med den sammanlagda föga smickrande målskillnaden 18-52 och har därmed givetvis åkt fritt fall genom tabellen. I helgen fick coachen Göran Wassbjer sparken och vi får väl se om det kan få någon effekt. Ikväll tror jag ändå Jonstorp blir för svårt.

Värnamo-Tyringe
Inte riktigt lika bedrövligt är det för Värnamo, men inte långt ifrån. Laget har sju raka förluster, men av dessa har tre kommit i förlängning och en har varit med uddamålet. Här finns det dock kapacitet och jag tror att det bara är en tidsfråga innan det släpper för VGIK.

Vimmerby-Åseda
Avstår att tippa men självklart går vi för tre poäng i kväll. Åseda är dock svårspelat – ett lag som aldrig viker ner sig, utan ger 100 procent in i varje situation under 60 minuter. Förhoppningsvis får vi se Stefan Sterner göra seriepremiär i hemmahallen igen. Hans skadade ben är nu läkt och på träningarna de senaste veckorna har han sett allt bättre ut för varje dag som går. Ska bli mycket spännande att följa Sterner framöver.
Kan vi också få be om fullt fokus redan från början av matchen?


Kommentarer
Postat av: tjoho

Heja VH! Mera backskott,det funkar ju halva matchen såg ut som powerplay för vimmerby ändå inte mer mål.

2010-12-01 @ 22:00:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0