Synd att det är 20 mil till Osby...

Inför säsongen gjorde Helsingborg den kanske mest spektakulära värvningen av alla lag i vår serie, då man knöt den högpresterande allsvenske centern, Daniel Wallin (ex HV71, Oskarshamn, Rögle och Troja), till sig. På grund av tidsbrist har Daniel bara haft möjlighet att spela ungefär hälften av lagets matcher (sex poäng på nio matcher) och nu meddelar han att han hoppar av helt. Och kanske är till och med karriären över redan vid 32-års ålder?
– Man ska aldrig säga aldrig, men just nu känns det som om jag spelat min sista match, berättar Daniel för Helsingborgs Dagblad.

Gamle Vimmerbybekantingen Rickard Bergström (Leksandsfostrad backklippa) varvade inför den här säsongen ner i division III-laget Stortorparna IF, efter tre mycket framgångsrika säsonger i division I-laget Trångsunds IF. I går bestämde han sig dock för att växla upp ett snäpp och skrev på för Åkers Hockey i tvåan. Premiär för sin nya klubb gör Rickard på tisdag – mot just Trångsund…

Årets match i Osby i eftermiddag, då man tar emot Tyringe i ett tufft Göingederby. Och kanske är det seriens två största negativa överraskningar som möts. För Tyringes del har självklart lagets osannolika skadeläge haft stor påverkan. Skidsällskapet har fyra raka förluster och den styrka laget visade upp i Vimmerby ishall för en månad sedan (seger med 3-2) verkar vara fullständigt bortblåst.
Kanske läge för Osby att skrälla i eftermiddag? Efter tolv raka förluster vann laget senast borta mot Värnamo. Och om man ska ha någon chans att knipa en av play off-platserna, så är nog seger ett måste idag.
20 mil känns tyvärr lite för långt. Annars hade det varit kul att se matchen…

Visserligen ny förlust för Västervik i går kväll (2-4 hemma mot serieledande Kristianstad) men med tanke på förutsättningarna kan jag ändå inte sluta att förvånas och imponeras över VIK:s insatser. I går tvingades man mönstra ett halvt juniorlag men hade, trots det, ledningen med 2-1 en bit in i tredje perioden. Men publiksiffran? 238 personer! Måste vara den sämsta i Tjusthallen på år och dar.

I morgon är det två saker som du absolut inte får missa. Dels a-lagets hemmamatch mot Jonstorp kl 16.00, men framför allt tänker jag på att du måste köpa Sveriges godaste hockeykorv på stan, där det är söndagsöppet i alla butiker. Dagen till ära är det Sportgruppen som står för grillning, servering och försäljning på torget.

Och nu börjar det snöa igen. Då blir det soffan och Vinterstudion på SVT...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0