Andra gången gillt...

För tre veckor sedan var han i Vimmerby för första gången. Då diskuterade vi en del, kollade på stan och avnjöt en delikat middag på Brygghuset. I går kom 23-årige Markus Jönsson, den gångna säsongen målvakt i Hanhals, till Vimmerby för andra gången i sitt liv. Med sig hade han nu även flickvännen Emelie och sonen Neo. I dag avslutades deras tvådagarsvistelse med lunch och kontraktsskrivande på min altan.

Under flera säsonger har Markus varit den västra division II-seriens bästa målvakt och har de fyra senaste säsongerna haft en räddningsprocent på över 91%. Han är fostrad i Mikael Sandbergs skola och har än i dag nära samarbete med Micke. Vi har haft ögonen på Markus en längre tid och det känns oerhört tillfredsställande att kunna fylla den tredje målvaktsplatsen med en högklassig spelare och framför allt genomsympatisk kille.

För några veckor sedan pratade jag med Markus två senaste tränare (Niclas Högberg, Hanhals, nu förbundskapten för damkronorna, samt Conny Magnusson, Rönnäng, nu tränare för Grästorp) och deras omdömen om Markus var i stort sett identiska. "En talang utöver det vanliga. Ambitiös, modern i sitt agerande och en målvakt vars maxkapacitet ingen känner till än, eftersom han inte har satts på de proven".

Målvaktssidan känns riktigt bra inför kommande säsong. Markus och Alexander Johansson kommer att sporra varandra till ytterligare utveckling och unge Pontus Thuresson kommer att se till att dessa båda inte på något sätt känner sig säkra på sina platser.


Kommentarer
Postat av: VIK

Grattis, till målisen, ser bra ut, dock nu när vik börjar få ordning på saker o ting är o förblir ni lillebror. tänker på underskrifter av nordin, men framförallt av Heed. där har vi fått den hemvändarhjärtat som kan ta hand om alla nya. syns inte i kvalet micke tyvärr

2010-07-04 @ 05:41:18
Postat av: Johan

Vad är det för typ av målvakt?

2010-07-04 @ 10:38:02
Postat av: Johan

Grattis till ett grymt nyförvärv! / Kungsbacka-Johan

2010-07-08 @ 22:43:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0