Vad gör två skyttekungar från division I i Vimmerby...

...frågar sig nog många, efter att vi i kväll har gjort klart med Östersundsduon Johan Jönsson (63 poäng på 35 matcher i division I B i fjol) och Stefan Sterner (225 poäng på 194 division I-matcher och även med 85 allsvenska matcher för Mörrum på meritföretckningen)?

Perfekt Match? Yin och Yang? Kalla det vad du vill! De sökte något som vi hade och vi sökte något som de hade. De ville söderut och sökte en satsande klubb, med ambitioner att kliva uppåt i seriesystemet. Vi sökte en forward och en center att komplettera vår forwardsbesättning med. Helst två killar med erfarenhet, stort hockeykunnande och som är poängproducerande. Perfekt match, som sagt!

Det är många klubbar som har jagat Johan Jönssons och Stefan Sterners påskrifter under sommaren - flera klubbar betydligt högre upp i seriesystemet än vad vi ligger. Men lyckligtvis har ingen av dessa matchat det som killarna har sökt. Självklart är vi både glada och stolta över att ha lyckats knyta den högpresterande kompisduon till oss. De kommer att bli två riktiga attraktioner i hallen i vinter.

I kväll bad jag bloggare Stålnacke på NSD, som vet allt om alla inom norrettan, att så objektivt som möjligt beskriva spelarna för någon som inte känner till dem. Förutom en massa superlativ om deras kapacitet påtalade han också att Johan har Eliteprospects fulaste bild (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4817)   samt att Stefans mustasch på samma webbsida är otroligt vacker (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1326). Lägg därtill uppgifterna om att 67:an nu har börjat bära hatt, så inser du att slaget om "snyggast i stan" redan har inletts.

I och med att ettårskontrakten med Johan Jönsson och Stefan Sterner i kväll undertecknades, är nu truppens tolv forwardsplatser fyllda. De som ska "gör´at" i vinter är (utan någon som helst inbördes ordning):
Emil Georgsson, Stefan Sterner, Petrus Olivestam, Johan Jönsson, Andreas Lundgren, Jonas Ström, Linus Nelson, Simon Casselstrand, Peter Gustavsson, Simon Gustafsson, Joacim Hedblad och Robin Ekström.
Nästa fråga från dig läsare blir då naturligt: Och backbesättningen då?
Jo, den ser också stark ut. Vi har sex riktigt bra backar kontrakterade och flera duktiga juniorer som knackar på dörren. Men framför allt ska vi vara ett offensivt spelande lag i vinter...

Kommentarer
Postat av: VeHå

Gött att du satt sedelpressen på högvarv i källaren Rundberg, då får fiskrensarna vid kusten något nytt att prata om idag då

2010-07-24 @ 06:36:54
Postat av: Olle

IMPONERANDE! :)

2010-07-24 @ 09:57:12
Postat av: Peer

målvakts sidan då? ;)

2010-07-24 @ 14:48:55
Postat av: Micael

Målvaktssidan är komplett sedan tidigare. Vad jag syftade på avseende backbesättningen var att folk kanske undrar vad som händer där, då det fortfarande saknas ett par namn innan den är komplett.

2010-07-24 @ 18:19:11
Postat av: Adam

målvakts sidan är ju redan klar! Markus Jönsson, Alexander Johansson och Pontus Thuresson :))

2010-07-24 @ 18:20:34
Postat av: vik supporter

Grattis till ett par bra värvningar! Men allvarligt micke sluta snacka om att det är ert fantastiska upplägg spelarna väljer, när det i verkligheten är kontrakt i 100.000:- klassen som gör att spelarna går till er! T:om en åsna skulle kunna värva ett slagkraftigt lag med en spelar budget på över 1.500 000:-

2010-07-24 @ 20:12:21
Postat av: Vh

seriöööstttt "vik spporter" va lite realistisk xD

2010-07-25 @ 01:42:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0