Backbjässen Bengtsson lånas in från Linköping HC

För tillfället har vi bara sex ordinarie backar att tillgå, då Alexander Andersson är avstängd under tiden utredningen om hans checking to the head mot Boros Martin Löfgren pågår och Anton Karlsson har tvingats ta en tillfällig time out från hockeyn på grund av personliga skäl.
Därför känns det riktigt bra att VH-fostrade backbjässen i Linköpings J20-lag, Patrik Bengtsson, ikväll blev klar för inlåning till oss under de kommande fyra matcherna. J20 Superelit har speluppehåll i närmare två veckor, vilket har gjort det möjligt.

Johan Schillgard, J20-boss i LHC, ringde mig från Boston idag och meddelade att papperen var underskrivna och att det därmed var fritt fram att låna Patrik - om han själv ville...
I kväll ringde så vår assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, och meddelade att Patrik Bengtsson hade tackat ja.
Nu återstår bara pappersexcerisen med förbundet under morgondagen. Men det brukar inte innebära några problem.

Så här skriver LHC:s hemsida om den 189 cm långe och 89 kilo tunge backen:
”Smart back som gör sitt jobb i det tysta. Defensivt viktigt för laget, bra skridskoåkning och bra omdöme i offensiven. Fick känna på hetluften lite förra året med seniorlaget.”
Bengtsson ansluter till laget under onsdagen och gör premiär redan i hemmamatchen mot topplaget Helsingborg på onsdagskvällen. Missa inte chansen att se hemmaspelaren återvända efter närmare fyra säsonger i LHC:s organisation.

Även den vasse LHC-forwarden Andreas Rundgren var på ingång till moderklubben Vimmerby Hockey. Rundgren var själv riktigt sugen på en utlåning under fyra matcher men LHC:s läkare avrådde efter dagens läkarundersökning. Anledningen är att Rundgren har haft problem med ljumskarna en tid och ansågs behöva vila.

Vi har också hört oss för om att låna in Tobias Jonsson, VH-fostrad lagkapten i HV71:s J20-lag, men allsvenska IK Oskarshamn hann före oss. Tobbe spelade med IKO i kvällens förlustmatch (2-5) borta mot Västerås.

Har fått vissa indikationer på att vår tränare Anders Spaak kommer att bjuda på ett par överraskningar i morgon. Den som är nyfiken och vill se, bör dyka upp i Vimmerby ishall runt 19-hugget.

Petrus Olivestam, som kraschade sin axel i sargen i söndagens match mot Jonstorp, känner sig bättre i dag. Han kommer dock att vila från morgondagens match mot Helsingborg.


Kommentarer
Postat av: per

Imponerande, + extra roligt att det är en Vimmerby fostrad kille! :)

2010-11-02 @ 23:37:54
Postat av: Peter

Var det inte detta vi skulle slippa undan, låna in spelare hit o dit o skapa osäkerhet i truppen, plus en kostnad för pappersarbete mm. Inget ont om killarna som är riktigt duktiga, men tror inte på detta i längden.

2010-11-03 @ 02:15:06
Postat av: Honke

Jaha, nu börjas det med inlåningskarusellen igen. Det leder sällan till nåt bra. Skapar bara osäkerhet i laget Låt de egna juniorerna fylla upp platserna istället - så pass bra är de.

2010-11-03 @ 08:39:58
Postat av: Makarov

Okej, men nu är två ordinarie backar borta av olika skäl. Varför skulle klubben inte ta chansen att låna hem en VH-fostrad kille? Kanske blir så att P Bengtsson är aktuell här till nästa säsong? Tänk lite längre snälla....

2010-11-03 @ 11:25:19
Postat av: Kurre

Låna in Tobias ulvbane istället, han var ju kung förra året..

2010-11-03 @ 12:30:46
Postat av: Gurra G

Nej, inte Ulfbanen!! Han platsar ju inte ens i dagens V-vik!

2010-11-03 @ 14:58:56
Postat av: Micke

Ulvbane var ju förutom widen bästa back förra året ?

2010-11-03 @ 16:24:29
Postat av: Tittfint

Säga vad man vill om Ulvbane, men näst bästa back hade han inte varit i VHs j20 ens.

2010-11-03 @ 21:51:42
Postat av: Honko

Med all respekt Makarov så tror jag att det är du som tänker kortsiktigt. Patrick Bengtsson kan vara aktuell för VH till nästa säsong skriver du, jag tvivlar starkt på det. Varför skulle en back som knackar på dörren till elitserien vara intresserad av att lira i div. 2 nästa säsong? (ja, jag tillhör tyvärr inte de som tror att VH tar steget upp i ettan i år)



Inget ont om Patrick Bengtsson som är en mycket bra hockeyback, men att låna in spelare skapar oro i truppen och kan få de juniorer som är duktiga och kämpar för en plats att tappa sugen. Då blir en redan rätt tunn trupp än mer urvattnad och lånen än fler. Resultaten vet vi från de två föregående säsongerna...

2010-11-04 @ 15:32:37
Postat av: Larionov

Du Honko skriver själv att VH:s trupp redan är tunn. Men ändå är du emot att man ska låna in någon spelare?!?!?!?!?!? Undrar vem du är farsa eller brorsa till som du tycker ska spela istället?

2010-11-04 @ 19:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0