Ibland känns hockey helt oväsentligt

Sent i går kväll nåddes jag av beskedet att Västervik IK:s 19-årige back, Tobias Bork, hade hittats död i sin lägenhet, efter en tragisk olycka. Så fruktansvärt, så osannolikt och så orättvist. Även vi, som inte stod Tobias jättenära, mår fruktansvärt dåligt en sådan här dag. Eftersom Tobias hade flera vänner inom Vimmerby Hockey, känns det helt självklart att hedra hans minne innan vår hemmamatch mot Nässjö i kväll.
På grund av Tobias bortgång är Västerviks match mot Kungälv inställd i kväll (spelas nästa fredag). Istället kommer laget att samlas för att prata igenom det som har hänt och stödja varandra i sorgearbetet. Vid lunchtid i dag var det heller inte bestämt om fredagens hemmamatch för VIK kommer att gå av stapeln eller ej.
Även i Tobias moderklubb, Linden Hockey i Eskilstuna, råder självklart förstämning. All verksamhet har ställts in i dag och en krisgrupp med två präster har bildats.
Våra tankar går denna dag till Tobias familj, vänner samt till Västerviks IK och Linden Hockey.

Trots allt måste livet gå vidare - hur märkligt den är känns. På hemsidan (www.vimmerbyhockey.se) hittar du info om supporterbussen till Kallinge på lördag. Minst 30 man måste vi bli för att resan ska bli av. Anmälan senast i morgon lunch.

Två och en halv timme kvar till nedsläpp! Samma skärpa som mot Osby senast önskas.
- Efter ett par tunga veckor har vi sett riktigt pigga ut de senaste dagarna. I kväll vill jag se snabba spelvändningar och högt tempo. Samt framför allt tre poäng, sa VH-tränare Anders Spaak tidigare i dag.

Nu är det också klart att Peter "Petta" Gustavsson, som la ner säsongen förra veckan, kommer att stärka upp organisationen kring laget. I fortsättningen assisterar "Petta" i båset - en finfin hjälp till Spaak och Osse. Mycket glädjande att vi även fortsättningsvis får möjlighet att berikas av "Pettas" personlighet och kunskaper.

Kommentarer
Postat av: Lasse

Lider med VIK.

2010-11-24 @ 17:37:33
Postat av: MHC Support

R.I.P

2010-11-24 @ 19:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0