Värnamo - Vimmerby 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1) e. förl.

1-0 (19.43) Jonas Bystedt (Alexander Heiel)
2-2 (45.48) Thomas Lüddeckens (Ian Drummond)
2-3 (60.07) Joacim Hedblad (Emil Georgsson, Emil Ekström)

Skott: 32-33 (12-8, 10-15, 10-9)
Utvisningar, Värnamo: 3x2 min. Vimmerby: 1x2 min.

Första perioden:
Med bara 17 sekunder kvar av den första perioden tog hemmalaget Värnamo ledningen. Perioden har varit tillknäppt, tempofattig och ganska händelsefattig. Två lag som har tagit ut varandra och knappt skapade några målchanser alls.

Andra perioden:
I pausen gjorde VH-ledningen ett antal förändringar, vilket fick effekt då Vimmerby dominerade den andra perioden kraftigt. Joanthan Nilsson ersatte Johan Andersson som back i förstafemman. I andrafemman plockades Peter Gustavsson och Robin Bergström bort till förmån för centern Andreas Lundgren och Petrus Olivestam,.
Olivestam var också spelaren som stod för VH:s kvitteringsmål, då han bröt en passning i mittzon, kom en mot en och skickade iväg ett dragskott som gick stolpe in.
Fem minuter senare kom VH:s ledningsmål. Joacim Hedblad kom fri från egen blå och gjorde inget misstag.
- Andra perioden var otroligt mycket bättre från vår sida, än vad den första var. Två mål är okej, men samtidigt har vi missat tre frilägen i mittperioden, berättar Nicklas Oskarsson, VH:s assisterande tränare.
- Kan vi nu bara bibehålla skridskoåkningen och kanske utnyttja våra chanser lite bättre, så tror jag att vi kan lösa detta.

Tredje perioden:
Drygt fem minuter in i den tredje perioden kvitterade Värnamo till 2-2. Trots både spel- och chansövertag för Vimmerby slutar matchen 2-2 och nu väntar förlängning.
- Det känns lite snöpligt att vi skulle behöva ta det här till förlängning. I den andra och tredje perioden har vi varit klart bättre, menar Nicklas Oskarsson.

Förlängning:
Tekning framåt, två pass och sedan rakade Jocke Hedblad in sitt andra mål för kvällen. Sju sekunder tog det för Vimmerby att avgöra i förlängningen. För andra matchen i rad spelade formationen Bengtsson, Ekström, Georgsson och Hedblad hem en snabb suddenseger för VH.
- Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi hade det tufft i första perioden. Å andra sidan är det ganska begripligt eftersom vi inte har tränat speciellt mycket den senaste veckan - det tog helt enkelt en period att komma igång. Kul att Markus Jönsson tar revansch för senaste matchen och är riktigt bra ikväll. Extra plus också till bänkspelarna Olivestam, Nilsson och Lundgren som kommer in och bidrar med energi. De har en stor del i att vi kan vända den här matchen, avslutar Nicklas Oskarsson.
På söndag väntar Tyringe hemma i en härlig toppmatch. Det blir ju heller inte sämre av att Intersport i Vimmerby bjuder all publik på fri entré.

I övrigt i kväll då?

Kallinge
fortsätter att imponera. Man vann toppmötet borta mot Tyringe med 4-1 (37-36 i skott till hemmalaget). Det enda som väl var en liten besvikelse i den matchen var publiksiffran på 737 personer (ungefär vad Tyringe har haft i snitt hittills).

Åseda
visade styrka och slog Osby borta med 5-3. Nu har Åseda häng på en kvalplats uppåt (bara en pinne bakom Nässjö)!

Med ett nödrop klarade Helsingborg att ta tre poäng hemma mot Alvesta (3-2).

Limhamn
 tappade 6-4 i slutet av matchen mot Nässjö.  Efter oavgjort efter full tid avgjorde till slut hemmalagets Stefan Timglas under straffläggning.

Lika dramatiskt var det i det andra mötet mellan Skåne och Småland. Mellan Jonstorp och Boro hade hemmalaget ledningen med 3-1 tills mindre än fyra minuter återstod men Boro lyckades hämta upp till oavgjort. Efter en mållös förlängning avgjorde dock hemmalaget Jonstorps veteran, Göran Hall, i straffläggningen. 4-3 till Jonstorp.