67:an Georgsson gästbloggar om sin första tid i VH

När Emil Georgsson och hans fyra polare i våras bestämde sig för att lämna Västerviks IK och skriva på för Vimmerby Hockey, gav det eko i stora delar av Hockeysverige. Utrustad med en vass penna och med minst lika vassa argument, gjorde sig #67 Georgsson känd som flitigt läst bloggare under sina år i VIK. I dag gästskriver han här om sin första tid i Vimmerby Hockey:



Om ni undrar vilken den gråa bilen på väg 40 är... Den som kör om er dag efter annan, så är det fem dårar på väg mot nya drömmar och mål. Man kan dock lova att detta resande inte är något glamoröst pendlande. Då tänker jag absolut inte på de 11 milen som måste ätas upp nästa varenda dag utan på den "Stora" Opel Astran som Sportchef Rundberg valt att packa in oss fyra normalstora killar och en lite "större" Johan Andersson i. Man brukar säga att en hockeyspelares "hockeyliv" har förlängts men frågan är vart våran livstid kommer att sluta med tanke på hur våra knäleder tagit stryk så här långt! Nej skämt å sido, det här med det tuffa resandet har än så länge inte bekommit mig alls. Med risk för efterspel så trivs vi nog alla fem med den "grabbtid" vi får i bilen och slippa den diktatur som råder hemma!

Vi har nu varit VH-spelare i drygt 4 månader och utan att säga för mycket så har det varit en extremt händelsrik och rolig tid så här långt! Många nya men framförallt vänliga ansikten har man stött på och fler lär det bli med tiden.
Allt detta startade egentligen under en orolig period i våras, ett väldigt gott intryck på fikat vid ICA Kvantum i Västervik med ledord som att alltid vilja "Vinna"! Att ledord ofta kan komma bort vet vi alla men det är något vi fem som sitter i den "gråa" bilen kommer göra allt för att bevara! Dock är vi inte ensamma om detta utan sportchef Rundberg har nog hittat den främste av de främsta till att leda detta skepp, Anders Spaak. Talar Spaaken så kan jag garantera att man lyssnar och lyssnar man inte så talar man aldrig mer....

Vi har än så länge bara spelat 8 seriematcher och det placerar oss som 2.a i tabellen. Detta tycker jag är ett väldigt positivt resultat och vem hade kunnat trott/hoppats på detta! Vi är många nya spelare i en nästan helt ny trupp. Visserligen är vi många som spelat ihop förut men trots allt är spelsystem helt nytt och spelet är väldigt annorlunda mot vad vi varit vana med från tidigare säsonger vare sig man spelat juniorhockey eller seniorhockey. Det vi alla kan vara överens om är att det ser väldigt intressant ut och visst finns det stora möjlighter av att göra någonting bra utav detta! Sen skall vi ha i åtanke att ute i Sverige vimmlar det av fostrade VH-lirare som vi alla vill ska ha en möjlighet att fortsätta sin hockeykarriär och hockeyutveckling i VH. Det är därför denna tvåårsplan mot Division 1 finns!

Att gå upp är lättare sagt än gjort och det krävs mycket flyt på vägen fram. I år är serien tuffare än nånsin och det är både bra klass på Divison 2 södra och på de Division 1-serier som berör oss! Att ta klivet upp i år är utöver det vanliga! Därför hoppas jag att Vimmerbyborna är lika angelägna om detta som vi är! Vi vill, vill ni? Vill ni, så har vi mycket vunnet! Tillsammans med er så kan vi bygga något nytt och något bättre för framtiden!

Vi ses i hallen!

// Emil Georgsson # 67


Kommentarer
Postat av: lars

hänger vi kvar i vik så lovar jag dig bäste georga att VIK får ett kanon gäng. denna gång skall vi vara mycket tidigt ute , men nya kontakter.

2010-10-29 @ 12:57:54
Postat av: Lasse

Vi vill i Vimmerby.

2010-10-29 @ 18:06:04
Postat av: Acke

Härligt 67an. Det ska bli några underbara säsonger framöver att få följa er i VH. Fortsätt så som ni har börjat. Hoppas ni redan känner vår stora kärlek.

2010-10-29 @ 18:32:37
Postat av: Allvin

JOJJE!

2010-10-29 @ 21:50:35
Postat av: Jörgen

Kung Emil den I av Vimmerby!!!

2010-10-29 @ 21:58:09
Postat av: Anonym

Kom igen 67:an. Vi har alltid varit avvaktande i VH men ni och Oskarshamnarna ska känna er välkomna:-)

2010-10-30 @ 01:37:45
Postat av: VH supporter

Eeeeeemil förgrömmade hockeyspelare. Roligt att se dig i VH dressen. Lycka till med fortsättningen i serien.

2010-10-30 @ 10:18:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0