Storväxt Mestis-back provtränar en vecka

Stor, stark, spelande, defensiv och välmeriterad. Nästa vecka anländer Anton Björninen, en 22-årig finsk back, till Vimmerby för en veckas provträning. De två senaste säsongerna har Anton varit ordinarie i HeKi - ett av lagen i finska Mestis-ligan (som är Finlands motsvarighet till vår allsvenska), där han har gjort ett 70-tal matcher. Han är fostrad i SM-liiga-klubben Pelicans organisation, där han spelade i landets högsta juniorliga under tre säsonger och då också ansågs vara en av landets mest lovande i sin årskull.

Från flera håll har vi fått riktigt bra referenser på Anton, så nu får vi hoppas att han motsvarar de förväntningar som vi har på honom. Anton Björninen anländer på tisdag i nästa vecka och som sagt var handlar det i första hand om en veckas provträning. Då får vi tid att bilda oss en uppfattning om honom som spelare, vi får lära känna varandra och han hinner dessutom bekanta sig med staden. Därefter tar vi ett gemensamt beslut om hur vi går vidare.

Fakta om Anton Björninen:
22 år, 187 cm, 84 kg.
67 matcher i Mestis-liiga (11 poäng)
74 matcher i Jr. A SM-liiga (17 poäng)
Finsk juniormästare med Pelicans 2007.


Kommentarer
Postat av: hej

om han nu är så bra som det låter, varför vill han komma till er, vad är det som lockar spelarna?

2010-10-02 @ 09:17:17
Postat av: Micael

Jag föreslår att du frågar honom när han kommer hit, så får han berätta själv. Det vi har presenterat för honom är info om vår klubb och de ambitioner vi har, visat seriöst intresse + att vi har gemensamma bekanta inom branschen som kanske har talat väl om oss. Vad vet jag?

Vi snackar som sagt om en veckas provträning med en kille som vill röra på sig och helst utanför Finlands gränser.

Om han är så bra som det låter? Ja, det är ju det vi hoppas få se under en veckas träning och just det som är syftet med att vi vill ha det här upplägget.

2010-10-02 @ 10:52:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0