"Skit"kul med Cassel och hans polare i tredjefemman!

Det har gnölats och gnällts. Men i kväll täppte Simon Casselstrand och hans Oskarshamnslina till truten på läktarexperterna, som har sagt att det är stooooor skillnad mellan junior- och seniorhockey. Cassel och hans fyra polare i tredjefemman var riktigt bra - inte bara för att de gjorde tre av Vimmerbys fyra mål, utan lika mycket för sin disciplinerade defensiva insats. Och det bästa av allt är att den här femman bara kommer att bli ännu bättre ju längre säsongen lider.

Lika som bär: Emil Georgsson och Joakim "Myggan" Andersson.

Var barnvakt åt Markus Jönssons treåriga son, Neo, i kväll. När Markus slängde in honom hemma hos mig strax innan kl 17.00, bedyrade han att det lilla charmtrollet hade "gjort det stora" i blöjan precis innan de åkte hemifrån. Jo, tjena! Med tanke på den laddning som jag fick skyffla bort precis innan vi skulle ge oss iväg till matchen, så tvivlar jag på att Markus kommer att behöva byta blöja på Jönsson Junior en endaste gång under de närmaste tre veckorna.

Men förutom gallret på hjälmen, så är inte "Myggan" jämförbar med Georgan på något sätt. Klasskillnad i kvadrat!

10 minuter in i den första perioden tyckte Neo för övrigt att det fick räcka med hockey. Vad göra? Köra hem honom till frugan och sedan dra tillbaka till ishallen igen, såklart. Fick en sån jäkla flashback i bilen hem. Har uppfostrat två söner och det var precis samma visa varje match när de var små. Tyvärr syftar jag nu inte bara på skjutsen hem i pausen, utan också på det som var tvunget att göras precis innan vi åkte till matchen.

Kvällens elakaste: "Tummen upp, Johan!" I det segerrusiga omklädningsrummet efter matchen kunde Linus Nelson inte låta bli att kommentera Johan Jönssons gipsade högertumme, som numer konstant pekar norrut.

Forwardsförvärvet Robin Begrström fick inte göra premiär i kväll. Nu är det träning torsdag och lördag, sedan bortamatch mot Jonstorp på söndag. Ska bli spännande att se hur tränare Spaak kommer att utnyttja kvicksilvret från Falun.

I dag vann Limhamn med 1-0 hemma mot Tyringe. Inte för att jag nödvändigtsvis vill påpeka att jag sa att defensivt täta Limhamn skulle kunna störa Tyringe, men hur är det möjligt att ett lag kan ha målskillnaden 15-15 efter åtta spelade matcher?

Kommentarer
Postat av: Ruskprick

Tyckte Casselstrand höjde sig redan i Åseda mot vad jag tidigare sett i två matcher i Vimmerby. Ånga på nu mot div 1. :)

2010-10-27 @ 23:50:26
Postat av: David

Om coachen låter "oskarshamnslinan" spela powerplay så kommer dom göra massor med poäng. Men det verkar han inte fattat. Massvis av deras poäng sen juniorhockeyn har kommit till i pp. Vakna!

2010-10-28 @ 06:55:02
Postat av: Roger

Du David:

1) "Oskarshamnslinan" spelar faktiskt ganska ofta powerplay.

2) Vimmerby har även ett par andra hyfsade powerplay-5:or som också gör massvis med poäng där.

3) Du kan inte jämföra juniorhockey och seniorhockey.

4) Vakna själv!

2010-10-28 @ 07:53:07
Postat av: VH

David: Lyfter på hatten för "Oskarshamnslinan" som gjorde en strålande insats igår! Trots allt så om vi skall räkna flest klara målchanser så stod även igår förstalinen för dessa! Tyvärr tror dom att alla mål skall göras i öppen kasse vilket inte kommer att fungera i längden fast det är ganska kul att kolla på dem när de sätter igång! När det gäller 5-4 så vore det ju tjänstefel att inte spela första där men kanske skall man matcha Oskarshamnarna istället för 2:femman i PP??

2010-10-28 @ 10:50:48
Postat av: Happe

Finns nog inget lag som är så skönt att tvåla dit som just Boro! Denna arroganta förening som ständigt tror sig vara så mycket bättre än alla andra. Snart dyker det väl i vanlig ordning upp ett referat på Boros hemsida där förlusten bortförklaras med otur eller liknande...

2010-10-28 @ 11:09:27
Postat av: Jonte

hur gick de med den skadade från Boro? och vad hae hänt nr 67 när han hade galler?

2010-10-28 @ 16:58:40
Postat av: Micael

Vet faktiskt inte hur det gick med honom. Har läst både på Boros hemsida och i Smålands Tidningen i dag, men det stod inte något där heller.



Georgsson och Pierre G krockade rejält på träningen häromdagen. Emil skadade läppen och fick sy ett par stygn, därför hade han galler i går.

2010-10-28 @ 18:11:11
Postat av: David

Tycker bara att det är jävligt mkt slöseri att be deras lina spela 0-0 I matcherna. Sen att man sitter och gnäller att det inte produceras, det säger vell sig självt. Visst förstafemman är och ska vara nummer ett. Andra däremot har inte visat mycket för att vara en producerande kedja.

2010-10-28 @ 18:18:07
Postat av: Jens

Fast nu va de ju faktiskt så att dem va inne på massor med baklängesmål i inledningen av serien. Bättre då att ha ambitionen att spela 0-0. Tror väl inte det e nån som gnällt på dem för att de inte har prodcerat. Snarare att nån har vatt kritisk för att de har vatt inne på många bakåt.

2010-10-28 @ 18:46:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0