Vad säger motståndartränaren egentligen?

Vi har analyserat några motsåndartränares (bort)förklaringar till hur de kunde få stryk av den där nykomlingen från Pippi Långstrump-land. Vi har läst och hört vad de har sagt. Det är den enkla biten. Det svåra är att försöka förstå vad de menar. Vi har gett det en chans och gjort så gott vi har kunnat:

Tränaren i tidningen: Resultatet speglade inte matchbilden!
Han menar: De andra hade sån jävla tur. Vi var egentligen mycket bättre. Om de inte hade haft sin målvakt och sina tre första femmorna så hade vi vunnit hur lätt som helst.

Tränaren i tidningen: De var mer effektiva än vad vi var!
Han menar: De har flyt och får in varje puck de skjuter mot mål. Visserligen fick vi ta 90% av våra avslut från sarghörnen men vi vann i alla fall skottstatistiken - trots att vi inte har några vassa forwards.

Tränaren i tidningen: Vi straffades för att vi gick bort oss!
Han menar: Jag vet inte hur jag ska få mina spelare att förstå att en ”indianare” vare sig har något med mod eller mitt avgrundsskrik att göra. Och hur vi kan ”gå bort oss” även ”hemma”, det fattar jag inte.

Tränaren i tidningen: Vi måste lära oss att spela enklare i egen zon!
Han menar: Fan vad vi skulle ha vunnit stort om vi hade haft en Elitserieback i varje backpar, som vet hur man slår sarg ut utan att det blir puck out, målgivande passning åt fel håll eller en passning i knähöjd.

Tränaren i tidningen: Vi bjuder på flera billiga mål!
Han menar: När vi får mål i arselet beror det enbart på alla dessa misstag som vi gör. Jag hörde motståndartränaren tjata nåt om att våra backar och vår målvakt var och köpte korv, men jag fattar inte vad han menade. Vår ena back är ju dessutom laktosintollerant.

Tränaren i tidningen: Vi ska inte lasta vår målvakt för förlusten!
Han menar: Kräket var så jävla uselt att jag skulle kunna betala för att få Rydaholm att ta emot honom.

Tränaren i tidningen: Det är svårt för våra spelare att anpassa sig till en så här ojämn domarnivå.
Han menar: Domarna håller en klart högre nivå än vad vi förtjänar men mina spelare är ju åtminstone konstant usla och hur ska de då kunna anpassa sig till de svajiga killarna i randigt? Säger sig ju självt hur orimligt det är.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Hallå Vimmerby www.vt.se/sport/?articleid=6186500

Varför snacka om kul.

Men tyvärr är ni för rädda å bli slagen av ett

Div 2 lag.

2011-12-02 @ 06:41:41
Postat av: Jocke

Artikeln i Västerviks Tidningen var det sjukaste jag har läst. Det står att "tanken var" att lagen skulle mötas. Fel, fel, fel. Det var "Västervik IK:s tanke". Hur kan de vara så jävla korkade att tro att Vimmebry ställer upp på två träningsmatcher, två och tre dagar efter serien tar slut. Och när ALLT fokus ligger på att förbereda sig för ALLettan. Jörbrinks uttalanden är ju så jävla pinsamma. Han tänker bara på pengar, VH tänker på det sportsliga. Som att Vimmerby skulle ha något ansvar för att fixa Västerviks ekonomi. Pinsamt! I Västervik verkar man tro att jorden snurrar runt dem. Men det är faktiskt så att Vimmerby har tackat nej till flera andra erbjudanden om träningsmatcher. Även från betydligt mer kvalificerat håll än från division 2 lag. Bland annat allsvenskt lag. Väx upp!

Och Jörbrink "när ryktet går om Vimmerbys dåliga ekonomi". Läs på innan du uttalar dig och bygg för fan inte dina resonemang på rykten. Så oprofessionellt att man ju kan kräkas.

Att ge definitivt besked nästan en månad innan "NI" hade tänkt er träningsmatcher. Är det för sent! Det här var bland det sjukaste jag har läst!

2011-12-02 @ 08:43:56
Postat av: Erik A

Den där ordförarn i VIK kan ju inte va helt frisk.

Som en liten unge som inte får som han vill.

Dumma dumma Vimmerby som inte ställer upp när jag har fått en sådan bra idé.

2011-12-02 @ 08:58:54
Postat av: Till Jocke

Fel,fel,fel.Det var sponsorns (Han som skulle stå för vinstpengarna)tanke. "Han tänker bara på pengar......."

Hoppas era levrantörer, som ligger ute med pengar håller med er, att ni bara tänker på det sportsliga.Lycka till med korvgrillningen den 17/12 Sportgruppen/A-laget, hoppas det ger lika mycket en match hade gjort.

2011-12-02 @ 09:04:40
Postat av: Elias

Men herregud. Med en trött och sliten trupp, med fem skadade och två halvskadade spelare, så vore det väl tjänstefel att ställa upp på en sådan här jippogrej i stället för att vila, rehaba och träna rätt. Och Jörbink har en enorm övertro på Västerviks attraktionskraft i Vimmerby för närvarande. Max 250 pers skulle komma för att se en helt ointressant träningsmatch en vecka innan jul.

2011-12-02 @ 09:04:44
Postat av: Richard

Det är ju lätt att sitta och gapa när man glider igenom en serie på räkmacka och bara spelar 21 omgångar innan jul och när serien efter jul är en ren transportsträcka.

VH vill inte spela träningsmatcher under juluppehållet. Inte mot VIK och inte mot något annat lag.

Hur svårt kan det vara att fatta, utan att man behöver pipa i tidningen?

För det kan väl knappast vara Vimmerbys fel att han har planerat färdigt något utan att båda lagen har lämnat klartecken???

2011-12-02 @ 09:09:06
Postat av: Robin

Till "Till Jocke":

Om du hade tagit reda på fakta innan du skriver så vore det enklare. Vimmerby Hockey har i dag 0 kronor i leverantösskulder. NOLL!!!

Om du fortfarande vill tjafsa ekonomi så kan du läsa info från medlemsmötet som var för några veckor sedan. Det finns en text på VHs hemsida.

2011-12-02 @ 09:11:48
Postat av: Till till Jocke

Där är du ute och cyklar precis som jörbrink.. Vimmerby har inga leverantör skulder utan snarare ett banklån.. Var inte alltför längesedan vik hade de? Förresten kanske alla spelare som vik fortfarande är skyldiga pengar ska begära tillbaka dem snart?

2011-12-02 @ 09:13:30
Postat av: Oh no

Proffsigt agerat Jörbrink!

2011-12-02 @ 09:17:36
Postat av: SL

att svara nej till grannkommunen i ett trevligt hockeymöte är det att bidra till vänskap. Jag tycker det är ett bra initiativ av ordf i VIK att bjuda in till en bra hockeymatch under uppehållet. NU vet man ju att

vimmerby inte vill ,ha något samarbete.Gör det enkelt för dig jocke fråga tidningsläsarna vad dom tycker i Vimmerby o VT , tänker ta initiativ till den.

Sedan tycker jag man skall ha respekt för ordförande oavsett han är i vimmerby eller Västervik, bägge gör ett mycket gott jobb o bör vara föredömme för ungdomar, ditt uppträdande bäste jocke är väl inte V-by hockeys styrelsens bild.

Eran ekonomi i vimmerby får ni sköta själva, den har ni nog med?

2011-12-02 @ 09:19:58
Postat av: Erik

Hej.

Jag har sett varje hemmamatch med VH de senaste 4 åren. (något jag är stolt över)



Jag har personligen inget intresse av att se en träningsmatch mot Västervik en vecka innan jul. Tyvärr.

2011-12-02 @ 10:25:28
Postat av: stefan

Till SL:

för det första så kan man inte respektera en ordförande som baserar vad han tycker om en annan förening på rykten...

för det andra så finns det absolut inget intresse att träningsmatcha mot vik pga att om man ska matcha ska motståndet ligga i samma nivå eller bättre än det man ska möta i all-ettan eller hur tyvärr är inte vik på denna nivå!

Brukar se alla VH:s matcher men det finns ingent intresse från min sida att se dessa matcher!

Om du nu är så dum att du tror att du kan få VH att ändra sitt beslut pga att "alla" vikare vill se dessa matcher så beklagar jag att du inte var med när det delades ut sans och vett men det är tydligt att det är en sjukdom som går i västervik.....

2011-12-02 @ 13:30:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0