VIK-ordföranden "mycket irriterad" på VH

Västerviks IK ordförande Lars Jörbrink är i en artikel i Västerviks Tidningen idag ”mycket irriterad” över att Vimmerby Hockey inte ställer upp på det dubbelmöte träningsmatcher som han hade tänkt sig skulle spelas under juluppehållet. Och jädrar vilken debatt det drog igång i kommentarsfältet till förra inlägget.
”Jag tycker att det är nonchalant att säga nej till detta intresse och dessa pengar”, säger han bland annat.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen här

5 x oavgjort i Elitserien i går hade varit en snygg femling att sätta. Undrar vad det hade gett om något spelbolag dessutom hade tagit emot femlingen med 2-2 på alla dessa, som det också blev?

Nu släpper Nanne Grönwall en skiva där hon sjunger sina egna ”rockfavoriter”. Hon skymfar Should I stay or should I go, slaktar I wanna be sedacted och tar livet av If the kids are united. När fan is the bottom nådd? Allvar? Självinsikt!

Det här verkar vara en skön sport, med hyfsat enkla regler dessutom. Saxat från SVT:s texttv:
”53 dopade Kabaddi-spelare från flera länder, bland annat USA, Norge och Tyskland, har avslöjats i de årliga spelen i Indien. Kabaddi är en antik sport med sju man på varje lag som ska försöka tackla så många motståndare som möjligt”. Yeah!


Kommentarer
Postat av: Vh

Vi ska ju för fan spela allettan efter jul, så varför skulle vi möta ett div2 lag??? Det enda det skulle kunna ge är mer skador!

2011-12-02 @ 09:31:00
Postat av: Joachim

Beklagligt och ytterst förvånande att Lars Jörbrink, som ordförande och officiell röst för Västerviks IK:

- kommenterar och ens har synpunkter om att Vimmerby Hockey prioriterar förberdelser inför den stundande Allettan (på det sätt som man själv tycker är bäst) framför två träningsmatcher.

- tar upp tråden om grannklubbens ekonomi.

- har mage att anklaga VH för "nonchalans".

- antyder att anledningen skulle vara att VH är rädda för att förlora, vilket bara spär på osämjan klubbarna emellan ännu mer.



OCH ALLT DETTA DESSUTOM GENOM LOKALTIDNINGEN!

2011-12-02 @ 10:26:25
Postat av: Eje

I Vimmerby skulle intresset för en sådan här träningsmatch vara ytterst begränsat. Kanske 300 pers. Max. En vecka före jul och alla går bara och laddar inför mötena med Karlskrona, Hästen, Olofström m fl från och med 4 januari och framåt.

2011-12-02 @ 10:55:45
Postat av: Pontus

1. Ska man vara förberedd för allettan ska man väl spela träningsmatch under så lång spelledighet?



2. Varför ska han inte nämna VHs ekonomi när ryktet går om att den ska vara bland dem sämre, då detta skulle gynna VH något enormt?



3. Är det inte nonchalans när det ska behöva ta månadsvis för att få svar angående två träningsmatcher?



4. Vad tror du själv att anledningen kan vara då VH går ut med att man ska träna stenhårt men inte träningsspela?



Brukar inte lägga mig i, men du verkar inte ha ett i det du säger Johachim.

2011-12-02 @ 10:57:15
Postat av: Till Pontus

Vimmerbys spelare ska vara helt lediga(fys själva) från den 14:e till 27:e. Därifrån ska man köra stenhårt! Dom har redan vid det tillfället spelat 27 matcher i serien från mitten på september! Varför i helvete ska man då spela träningsmatcher den 16:e och 17:e tre dagar efter avslutad serie! Hur motiverande skulle det vara för som! Slitit som as tror ledighet lockar mer! Men kan du ge mig ett sjukt bra svar på varför i helvete de skulle möta vik i två matcher då?

2011-12-02 @ 11:36:28
Postat av: Joachim

Pontus:



1. Jag tror i och för sig att VHs ledning är bättre lämpade att avgöra vad som är bäst för dem – sportsligt och ekonomiskt, kortsiktigt och långsiktigt. Men tack för omtanken!!!



2. Eftersom det är just ett rykte och dessutom är felaktigt. Vimmerby Hockey redovisade nyligen på ett möte med sponsorer och medlemmar att man idag har ett banklån som man amorterar 11000 kronor i månaden på (avbetalat om 2 och ett halvt år), inte en krona i skuld till någon leverantör, bra likviditet och så en budget som visar 160 000 kronor i plus för det här året (som man dessuton ligger betydligt bättre än). Jag tycker att det är anmärkningsvärt att VIK:s ordförande pratar i ryktestermer om andra föreningars ekonomi i lokaltidningen.



3. För det första handlade de inte om ”månadsvis” och det var inte heller det som Jörbrink ansåg vara nonchalant i tidningen, utan han sa ” Jag tycker att det är nonchalant att säga nej till detta intresse och dessa pengar.”

För det andra blev VH klara för Allettan i onsdags och kunde ju omöjligt planera framtiden i detalj innan dess. Lättare för er som glider igenom er serie på en skridsko och inte har en betydelsefull match förrän långt in i februari.



4. Självklart är det så att man efter 27 omgångar och en Alletta som startar den fjärde januari, behöver bra och individuellt anpassad träning 100 gånger mer än två meningslösa träningsmatcher, där man på grund av skador, slitna spelare och lediga spelare ändå hade fått ställa upp med ett B-lag.



Jag kan inte förstå att det har blivit sådant liv om att ett lag tackar nej till en träningsmatch mot ett annat.

2011-12-02 @ 11:43:59
Postat av: SL

till VH om man är rädd för skador , hur skall man då kunna vinna mot kallinge (Beckert),Olofström eller stentuffa Kristianstad eller karlskrona i allettan. Dessa lag spelar betydligt tuffare hockey än västervik , dom skall ni ju möta med b-laget. idel bortförklaringar, sanningen är ni törs inte möta VIK ! Det avslöjar ni ju själva "rädd för skador" ekonomin skiter jag i ni bet ju själva o kör på så länge det håller.I medvind blåser alla flaggor , men utan vind är det kört ,se nybro o mfl o tidigare VIK.

2011-12-02 @ 13:40:28
Postat av: Christer Lindfors

Det är lika bra att avsluta det här tramssnacket från Västervik med att önska er lycka till i div 2 och kvalet! Förhoppningsvis spelar VIK i ettan nästa år och då blir det heta derbyn med matcher som har lite mer drag än två meningslösa träningsmatcher!

2011-12-02 @ 13:47:42
Postat av: Hasse

Stene:

Du måste ju vara född i en gödselstack! Var fan har du läst att någon säger att vi är rädda för skador? Hur fan ska man kunna resonera och argumentera med en paranoid människa som du, som hittar på egna sanningar.

Vi HAR skadade spelare i dag, som vi vill få friska till Allettan. Det är vad som skrivs.

Vi är helt ointresserade av träningsmatch mot er eftersom det vore helt meningslöst.

Det är ungefär som att ni skulle träningsspela mot Virserum.

Fatta att vårt fokus till 150% ligger på allettan och att er ordförandes taffliga, orealistiska och helt grundlösa idé om två träningsmatcher två dagar efter vi har spelat den 27 tävlingsmatchen för säsongen, är så sjukt så man blir mörkrädd.

2011-12-02 @ 14:03:12
Postat av: Erik

Var får en del VIKare sina obefogat höga tankar om sig själv ifrån? Det måste vara något i vattnet?

VH har tackat nej till många lag som ville möta oss under juluppehållet. Hört nån annan som har gnällt?

2011-12-02 @ 14:09:13
Postat av: Vik

Allt handlar väl om att slå ett rejält slag för hockeyn i våran del av länet och samtidigt kunna få in lite extra slantar till respektive förening.Alla pengar man kan få in är väl bra. Måste väl vara perfekt för de halvskadade att få smyga igång matchande.Men tyvärr verkar en del i V-by tro att de är så överlägsna.Inte kan man vara rädd för att förlora även om man haft svårt att föra matcher mot ettan sämre lag.

2011-12-02 @ 15:49:44
Postat av: Suck

Självklart handlar allting om spelarna som flyttade från Västervik till Vimmerby inför förra säsongen.



Låt oss teoretiskt säga att VH möter VIK, och förlorar 2 raka matcher med 3-2.



Det är vad ni önskar och ni skulle då se det som någon retroaktiv upprättelse "Ja, där fick 67:an och de andra se att de aldrig borde bytt klubb - höhö". Eller?



Jag ser gärna tävlingsmatcher mot VIK, men 2 träningsmatcher? Efter 27 seriematcher i ettan? 17:e December när spelare är trötta och vill hem till familjer i olika delar av Sverige?



Nja. Då får ni väl säga att "VH är fega" om ni vill då.

2011-12-02 @ 16:26:06
Postat av: Tragisk

Men vadå vill hem till sina familjer? .. Vad snackar du om ? Spelarna har väl ett jobb att sköta 5 dagar/veckan... Eller är det 20 proffs i VH nu ? Eller just ja,dom skulle ju vila sig i form nu helt plötsligt. ?

2011-12-02 @ 17:07:27
Postat av: Acke

Det är fullständigt omöjligt att förklara för idioter som inte vill förstå.



1) VH ska inte spela NÅGON träningsmatch under uppehållet, har aldrig planerat att göra det - oavsett om motståndet skulle ha hetat Västervik, Oskarshamn, NY Rangers eller vad som.



2) Att spela två träningsmatcher 2 resp 3 dagar efter serien har slutat är ju helt korkat att tro.



3) Spelarna ska vara lediga, vilket behövs. Sedan kommer de gå in i en tung träningsperiod under andra halvan av uppehållet.



4) Intresset för en träningsmatch mot Västervik är noll i Vimmerby. Det kanske skulle dra 200 pers, när alla bara går och dreglar efter A1.



5) Vad är det som får er att tro att ni är så extremt speciella? Jag fattar inte det. Möjligtvis att en match mellan IKO och Vimmerby hade lockat en del folk, men som sagt, VH har aldrig planerat att spela någon match under juluppehållet.

2011-12-02 @ 18:05:24
Postat av: stefan

Vet med säkerhet att frågan om matcherna kom från ett företag i Vimmerby som ville se dessa matcher och gå in med en summa pengar till vinnande lag. Idén kommer inte från VIK utan VIK fik en förfrågan om intresse fanns vilket de ställde sig positiva tll.

2011-12-02 @ 18:51:42
Postat av: Erik

Stefan:

Vad du missar att säga är att företaget finns i BÅDE Vimmerby och Västervik.

Och med tanke på att idén kommer från en extern person så är ju Jörbrinks agerande ännu mer obegripligt. Inte minst med tanke på att han säger att HAN har slussats runt och fått vänta så länge på besked.

2011-12-02 @ 19:49:25
Postat av: Pelle

HAHAHAHAHA...Va söta ni e, PILUTTA er!!

2011-12-02 @ 20:24:34
Postat av: Ishockeyfan

Svar till Vh har du redan glömt träningsmatcherna inför div 1 starten vilka lag mötte ni då.Erik undrar vem som har höga tankar om sig.Tror det finns ett stort intresse för sådana här matcher och kan säkert generera en hel del pengar då rivaliteten mellan lagen verkar stor, vi som följt hockyn under flera år vet att snart är rollerna ombytta det har vi sett under åren bättre att vara ödmjuk och stötta varandra.

2011-12-02 @ 21:22:04
Postat av: till erik

Ännu mer obegripligt är väl att Ordförande Jörbrink raggar träningsmatcher? Känns väl som sportchefens jobb? För Västervik har väl en sportchef?

2011-12-02 @ 21:44:55
Postat av: Hasse

Ishockeyfan:

Vadå "stötta varandra"? Menar du att vi ska spela två träningsmatcher mot VIK trots att lagets tränare inte tycer det är det bästa för laget bara för att vara schyssta?

Eller menar du att ni ska lägga ner och vika er för att det finns andra som har avvikande åsikt än er?



Jag är helt övertygad om att matcherna mellan oss hade blivit superjämna. VIK är skitbra ochs erien ni spelar i är jättebra. Att toppen mellan tvåan och ettan inte är så stor, det har väl om inte annat vi visat den här säsongen.



Men ni måste snart fan inse att det här inte handlar om något annat än att VH väljer sin egen uppladdning inför Allettan. Vi har spelat 27 omgångar och den sista spelas 14 dec. Sedan menar ni att vi ska vara schyssta och ställa upp på två matcher den 16 och 17 dec, när laget för en gång skull får några vilodagar inför den tuffa träning som väntar? Hur tänker ni?



Ni måste väl snart ha förstått att det här inte handlar om något mellan VH och VIK. Det har dykt upp en idé i någons hjärna som inte överhuvd taget är i närheten av att passa in i VH:s planering. Det har sagts förut och kan sägas igen - VH har tackat nej till flera förslag på träningsmatcher under juluppehållet. Bland annat från allsvenska lag. Men jag har inte hört att någon annan kluubb har fört ett sådant här jävla liv. Det är ju helt otroligt.



Nöj er med att vi ses i division 1 nästa säsong i stället.

2011-12-02 @ 22:16:05
Postat av: Anonym

Vh kommer alltid att vara tvåa! Tänk possitivt! Vi slipper stå i en ishall med hönsnät! Tror de försvann på 80-talet

2011-12-02 @ 23:32:53
Postat av: The One

I gärgdsgårds serierna kan ingen höra er gråta hehe



// Oskarshamn

2011-12-03 @ 19:27:16
Postat av: Bösse

Till The One.

Håller med, Oskarshamn är sjukt bra!

Grymt när hästen slår ut Oskarshamn och vik går upp, då är de gärgdsgårds derbyn i Div1.

Så nu slutar vi leva i bubblan The One!

2011-12-04 @ 15:14:31
Postat av: SL

när vik var i ettan o ni i tvåan , då ställde alltid vik upp när NI frågade om trän-match ,men det var ju då? det gäller tydligen inte nu ? Vem är sjuk/frisk , framtiden får väl utvisa det.

GOD JUL VH , ni verkar ju behöva vila om ni skall klara allettan.

2011-12-06 @ 18:53:03
Postat av: Hasse

SL, du undrar vem som är sjuk och vem som är frisk. Jag har svaret: Du är sjuk!!!

2011-12-06 @ 19:47:56
Postat av: SL

dit snack hasse VH sporrar oss mera i VIK att dra på ännu hårdare , tack för den kicken.

Vi ses nästa år i ettan.

2011-12-07 @ 17:25:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0