"Vimmerby känns intressant"

Som många säkert redan vet så var det Nackas poängkung, Björn Jonasson, som provtränade med Vimmerby Hockey i går. Jonasson är en smart och kreativ ytterforward, som kommer lämna Nacka nu under juluppehållet. Om 23-åringens karriär fortsätter i Vimmerby är dock inte klart ännu.
– Jag diskuterar med några klubbar som ska spela i Allettan. Vimmerby känns intressant och de verkar spela en rolig och offensiv hockey och det borde passa mig, säger Jonasson till Vimmerby Tidning i dag.
I fjol kom Björn Jonasson tvåa i skytteligan i division 1 D med sina 40 poäng på 27 matcher. Endast slagen av Nyköpings Fredrik Håkansson. I Allettan Mellersta vann sedan Björn skytteligan med sina 21 poäng på 14 matcher, närmast följd av bröderna Persson i Ore (Johan och Jonathan) samt Huddinges Vilhelm Åman-Stigart.
Den här säsongen kom han, med sina 28 poäng (14+14) på 21 matcher, på 13:e plats i skytteligan för div 1 D. Dock ska sägas att Nacka har haft det betydligt tuffare i år. Laget kom näst sista (nia) i serien och mäktade bara med 81 mål framåt. Dessutom drogs Björn med en del skador i inledningen av säsongen (krånglande ljumskar och bruten hand).

Seriekollegan Skövde breddar truppen med Skaras 21-årige center, Anton Gustavsson, som har snittat drygt en pinne per match i division 2 hittills den här säsongen. Anton har Skövde som moderklubb, men lämnade för Skara i fjol.

Grästorp har två finska spelare på provträning. Backen Janne Niva, 21, (RoKi) och forwarden Akseli Mattila, 23, (Kiekko-Laser) anlände i tisdags och har nu fyra dagar på sig att bevisa att de är värda en chans i Fortsättningsettan.

I början av december anlände Leksandsforwarden, Henric Andersén, som lån till Vita Hästen. I går blev det klart att han stannar i Norrköpingsklubben säsongen ut.
- Det är en bra spelare för oss. Han gjorde det bra när han spelade med oss och inne i gänget så att säga. Det är bra att han kom tillbaka, säger Vita Hästens tränare Sune Bergman till klubbens hemsida.

Mer Vita Hästen. 34-årige Henrik Höglund har formligen öst in poäng för sin nya klubb. I dag har Värmlands Folkblad en bra artikel om den "hetaste spelaren i division1". Du hittar den här.

.


Kommentarer
Postat av: För kännedom

6:45 in i klippet.



http://www.iblug.com/p/khkaren/cn=FP132DF7DN0006324



2011-12-30 @ 10:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0