Supporterbuss, ny huligantant och Jalles näsa

Åkte med supporterbussen till Åseda i dag. Säger inte mer än så...

Matchen då. Ja, är det någon gång begreppet "en kassaskåpssäker seger" passar in, så är det som beskrivning av kvällens drabbning. VH var helt enkelt bättre i allt och segern kunde ha varit betydligt större.

Bästa sättet att besegra ett defensivt lag med ett kompakt försvar? Helt klart att skaffa sig ett par måls försprång! För när Åseda tvingades kliva upp lite i banan och åtminstone försöka skapa målchanser, så var det vidöppet bakåt. Vet inte hur många gånger vi kom tre mot två och två mot en i kväll.

Jacob Isakssons näsa är nu ungefär tre gånger så stor jämfört med i vanligt slakt tillstånd. Jalle fick en puck i ansiktet och tvingades bryta kvällens match. Isen såg ut som en offerplats, men Jalle var trots det vid gott mod i omklädningsrummet efter matchen. Nu väntar läkarbesök.

Säga vad man vill om VH Ultras, men de går i alla fall inte obemärkt förbi. Ibland på gränsen, ibland strax över den. Men som sagt, de gör avtryck...

Tydligen redan ett 15-tal personer anmälda till Alvesta-bussen på söndag.

En ny Huligantant var nära att slå till i kväll. En dam hade nämligen bestämt sig för att stå exakt raden framför VH-klacken. Förmodligen hade hon stått på just den platsen de senaste 20 säsongerna och hade verkligen inga planer på att låta några fjunisar från Vimmerby ändra på det. Inte ens när hon fick en flagga viftande mitt i ansiktet gjorde hon en ansats till att ta ett kliv åt sidan, utan valde istället att försöka slita sönder flaggan.

Med den sista tillstymmelsen till röst, som han hade kvar, kom en trött men lycklig Fille H fram till mig i bussen och bad mig hälsa till "alla" via bloggen. Vilka dessa "alla" är, är jag inte helt säker på. Men efter VH-segern såg han ut att vilja ta hela världen i sin famn, så vi får väl tro att han då verkligen menade "alla"...

Kommentarer
Postat av: Åsedabo

Ja kan bara ta av mig hatten och hålla med om att Vimmerby va de laget som va klart bäst. Siffrona kunde blivit högre, Men de som jag blir undrande över är hur du kan sitta och berömma nått så sjukt som er klack för de va nog de värsta jag sett, i min värld hör ej sprit och sport i hop och tror ni de är er dom hejjar på dom är ju där för spriten . supa mitt i veckan ballt.. En klack i alla ära om dom sköter sig skriker hejjar på sitt lag men du kan väl knappast mena de du är stollt över detta? Att åseda gjorde en dålig match de är ju inget att skriva om de händer ju alla. sen att de är få i antalet i hallen men dom som är där är där för att hejja fram just Åseda.

2011-01-27 @ 06:53:49
Postat av: FilleH

Tack Runberg!;d

2011-01-27 @ 08:25:31
Postat av: Hasse Hodda

Kömmer det någon supporterspelare eller?

2011-01-27 @ 13:18:50
Postat av: Micael

Åsedabo:

Att berömma vår klack har jag verkligen inga som helst problem med. De är ovärderliga för laget, bra killar och som dessutom lever för hockeyn.

Däremot är det en helt annan sak att berömma och acceptera enskilda saker som kan hända i kölvattnet av en 50 man stor klack. Och det har jag aldrig gjort. Berörda personer har också bett om ursäkt för det som kan ha orsakat dig och andra personer obehag. Och om det inte har gått fram till dig, så levereras ursäkten härmed på detta sätt.



Hasse Hodda:

Klart att det gör! Förhoppningsvis blir det officiellt i morgon. Transferfönstret stänger på måndag kväll.

2011-01-27 @ 13:45:22
Postat av: anders

åsedabo:

Har du aldrig varit på en elitseriematch, vad tror du de säljer där, jo öl och sprit.Vad tror du deras klackar sjunger och skriker det är inga barn sagor precis.Tror nog spelarna i åseda skulle höja sig om ni skrek lite.

2011-01-27 @ 15:02:09
Postat av: Berra Lente

Vill tala om för er att ni patetiska saker kanske skulle ägna er åt era egna problem. Vi hade en person som de gick över styr för inte ALLA, inget vi kan ändra på. Men vi står för de och ber om ursäkt för de. Men att era nyktra "Föräldrar" kanske borde bli något äldre än 14 själva. Att stanna till och håna mig personligen när jag städade läktaren och även plockade upp era ungars burkar är inte ok. Sen kalla mig psykopat idiot och alla glåp ord ni sa kan inte vara ok de heller. Patetiska dåliga förlorare och ett jävla pack de är vad ni är. Hade ni skött er hade vi fått skämmas men efter erat jävla beteende kan vi säga att de är jämt. Vill ni fortsätta detta påhopp om allt skitsnack "kolla så dom beter sig omogna idioter psykopater och bla bla bla " är ni varmt välkomna hit eller bjuda oss till åseda och reda ut detta. För att kalla oss fjortisar och dyligt är inget jag tar efter erat beteende. Som sagt sköt er själva och vi får skämmas men inte efter detta. Döm inte klubben för detta vi är en fristående grupp som älskar VH. Spelarna i sig verkar gilla oss och de är den ända kopplingen till klubben vi har.

2011-01-27 @ 17:23:18
Postat av: Tommie

Till Åsedabo. Jag åker på Vimmerbys matcher för att se på hockey, heja fram VH och inget annat... Sprit hör inte till kan man tycka va man vill om. Jag har åkt på ett antal matcher genom åren när Djurgården spelar både inom hockey och fotboll... Samlats på Östra Station "Järnkaminernas tillhåll" innan hemmamatcher för sjunga upp, ta en/flera öl,snacka med andra supportrar och ladda för en fest som 14 417 "Stockholms Stadion" och 8 094 "Hovet" vill ha och i slutändan hoppas att rätt lag vinner. Ska tilläggas att på de så kallade nybyggda arenor Kinnarps m.m. så FINNS det öl servering. Vh Ultras är inget undantag. Ja menar inte att man ska åka på en supar resa för då kan man lika gärna vara hemma. Men vi är ett litet " början till stort " gäng som står på ståplats och varje hemma match tar ett par öl innan match ( ÄVEN ONSDAGAR/SÖNDAGAR )och tycker inte att de e fel med de. Precis som en vanlig Svensson en varm sommardag kan ta sig en öl med gänget efter jobbet " After Work".. MEN allt ska skötas på ett bra sätt.

2011-01-27 @ 21:07:09
Postat av: Berra Lente (Lennart)

Tja gott folk som ni vet är de dags på söndag igen med supporterbuss. Får vi ihop antalet till denna buss med kanske? Alla ni som vill med kan smsa mig med antal och namn så fixar jag med chauffören men han vill han svar redan imorgon. Ni som inte har mitt nummer får lättast tag i de på Ultras sidan där jag skrivit de i ett inlägg. Ni som inte vet vad de är känner kanske Krister Rosenqvist han har de också. Hitta.se finns tillgängligt ja de är inget konstigt att få tag i. Sprid detta till släkt vänner och familj ja med andra ord nära och kära. Jag och Ricky möter upp er alla i Alvesta och åker med hem om de går vägen med buss. Självklart betalar vi hela summan och ni kan räkna in oss i antalet. Ha de bra så länge och kom ihåg en del av oss kanske ska ta de lite lugnare med ölen

2011-01-27 @ 22:06:06
Postat av: Utomstående betraktare

Åseda verkar inte ha någon direkt rotad supporterkultur i sin hall när man läser här om hur Åsedaborna förfasas över hur det går till när en klack kommer på besök. På andra håll i hockeytvåan är vi vana vid en klack och att det förekommer alkohol i samband med matcher (i synnerhet bortamatcher) är fullt acceptabelt så länge det hålls på en sansad nivå. Det hjälper till att släppa spärrarna så folk vågar leva ut.



Visst kan det ibland gå över gränsen till "neandertalarnivå" och det är ju naturligtvis ett problem. På det stora hela tycker jag dock att en klack är ett trevligt inslag och något som höjer upplevelsen..... Trots att det bara handlar om division två.

2011-01-27 @ 23:32:35
Postat av: Erik

Den tanten såg vi med i åseda! Men hon var inte lika jävlig som tanten i nässjö.. men lagom dryg iaf!



MVH en vitängel.

2011-01-28 @ 00:37:22
Postat av: Oh canada

Enligt säkra källor är det klart sedan igår så varför går ni inte ut med det?

2011-01-28 @ 17:07:55
Postat av: Micael

Helt enkelt eftersom dina "säkra källor" inte har rätt. Att vara överens med en spelare och att vara spelklar för klubben, är tyvärr långt ifrån samma sak.

2011-01-28 @ 17:18:57
Postat av: Oh canada

Ok. När räknar ni med att det blir klart då?

2011-01-28 @ 17:25:27
Postat av: Micael

Allt hänger på Migrationsverket. Men vi har ju fram till kl 23.59 på måndag kväll på oss. Så innan dess förhoppningsvis...

2011-01-28 @ 17:33:48
Postat av: Christer Lindfors, Göteborg

En canadick på G förhoppningsvis! Eller två...

2011-01-28 @ 18:01:35
Postat av: Peter

Tragiskt att en del inte kan ta att ett annat lag har en klack och att dom upptar lite mer plats än dom som BRUKAR vara där,,lite LAGOM gnäll,,,lite LAGOM svenskt,,,



2011-01-30 @ 00:46:43
Postat av: Joel

Enligt säkra källor ska Alvesta åka på pisk idag, varför har du inte gått ut med det??

2011-01-30 @ 09:54:57
Postat av: Anonym

Joel:

Jag har hållit på och kollat upp dessa uppgifter under morgonen, men har inte fått dem bekräftade än. Glad över att dina källor är säkra. Då ser vi fram emot en trevlig eftermiddag.

2011-01-30 @ 10:02:08
Postat av: J.R

Härligt med serieledning efter kvällens match!!!

Nu väntar vi med spänning på vad som presenteras under mogondagen...

2011-01-30 @ 18:29:18
Postat av: Söte Göte

När presenteras frälsaren?

2011-01-31 @ 12:33:33
Postat av: Christer Lindfors, Göteborg

Nu Micke vill vi veta vad som händer med nyförvärven!

Vi vill ha lite Boro-hets också! s

2011-01-31 @ 17:54:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0