Is står högt upp på önskelistan i den här värmen!

Skönast namn i Hockeysverige? Förmodligen Frölundas 17-årige forward, Michael Schumacher. Han draftades förresten av Los Angeles Kings i sjunde rundan härom veckan och ryktas vara på väg till Owen Sound Attack (skönast lagnamn i Kanada?), regerande mästare i OHL.

Kallinge fortsätter att fylla på truppen. I går gjorde man klart med duktige backen Jesper Olsson, som de fyra senaste säsongerna har spelat med kommande seriekonkurrenten Olofström.

I Västervik gör Alexander Karlsson efterlängtad comeback efter två års speluppehåll. Den talangfulle och hårdskjutande backen la skridskorna på hyllan alldeles för tidigt (24 år gammal), men har nu tagit sitt förnuft tillfånga. Om han bara är i närheten av så bra som han var i VIK säsongen 2008-2009, så får division II-seriens forwards se sig om över axeln och målvakterna nöta reflexträning nu på försäsongen.

8 augusti. Det är det senaste budet för oss avseende datum då vi kommer att gå på is.

För Västerviks del lär det inte handla om hur väl de mäter sig med övriga division II-lag den kommande säsongen. Om man fyller på med ytterligare några starka backnamn, så lär resan genom division II bli ytterst behaglig. De första prövningarna lär komma först i kvalet till ettan.

Mycket av snacket kring kommande seriekollegan Sunne IK har handlat om spelaravhopp. Nu har laget i alla fall kontrakterat totalt fyra spelare (backarna Johan Berggren och Oskar Haglund samt anfallarna Marcus Hagberg och Daniel Donborn). Dessutom räknar man med att göra klart med ytterligare tio spelare inom en snar framtid (där ingår bland annat stötespelare som Daniel Nilsson och Hannes Berg). I övrigt ryktas det om tre backar från division III-laget Kristinehamn?!?!? Tränarfrågan då? Jo, man sägs förhandla med två olika – en från trakten och en utifrån.

För vår egen del då? Sportgruppen jobbar för fullt och det handlar framför allt om två tunga namn (en center och en back) som siktet är inställt på.

Borås bad om nåd hos herrarna, som skulle avgöra om spel i Allsvenskan eller degradering. Och de fick det. Nåd alltså... Igår blev det klart. Karlskrona kan sluta hoppas och Borås kan dra en lättnadens suck.

Precis som ryktena har gjort gällande. Tranås AIF:s finske problem-..., ehhh..., stjärn-back, Atte Valli, är klar för Asplöven.

Man ser verkligen fram emot det som komma skall. Is står högt upp på önskelistan i den här värmen.


Kommentarer
Postat av: Hasse

Du Jasså som lämnade inlägg om vår backuppsättning i det förra inlägget. Det vore intressant att få höra dina proffssynpunkter på var och en av våra backar och få reda på varför de inte håller i division ett. Då får du ju också chans att visa upp dina insiktsfulla kunskaper om deras individuella brister. Så visa nu och låt oss höra nu e du snäll. Jag listar upp dem så kan du bara fylla på och briljera med dina kommentarer. Och bespara oss nu antal matcher och mål och asists å sånt som man kan läsa på eliteprspect utan ge oss istället dina unika kunskaper om de Vimmerbys backar som är klara än så länge. Och då ska det ju till en försteback och kanske ett allsvenskt lån också. Jag har förenklat för dig så du bara kan kopiera namnen här neranför och fylla på med dina kommentarer.

Patrik Bengtsson:

Christian Widéen:

Alexander Andersson:

Johan Andersson:

Martin Modis:

Emil Wahlberg:

Martin Ågren:

2011-07-05 @ 23:53:59
Postat av: Jasså

Ingen av de uppräknade håller div I-klass, helt enkelt. Och om jag inte får använda mig av siffror och statistik, ja då vet jag inte vad du vill ha. Vet du? Dessutom borde du väl kunna göra egna rimliga bedömningar av en uppsättning spelare som TILLSAMMANS har en handfull div I-matcher på meritlistan. Det vill nog till några riktiga förstärkningar. Om inte blir det jobbigt för era målvakter i vinter. Fast vill du tro något annat så är det förstås fritt fram för dig att göra det. Facit kommer lite längre fram i år.



Ps. Mina åsikter är inte professionella utan personliga. De skiljer sig alltså inte från dina i det avseendet. Däremot kännetecknas de inte av samma önsketänkande och ängslighet som dina.

2011-07-06 @ 07:04:10
Postat av: Patte

Det är kul att se dig uttala dig om spelare som det tydligt lyser igenom att du aldrig ens har sett spela eller har en aning om.



Hasse-Jasså 10-0.

2011-07-06 @ 10:40:52
Postat av: Christer Lindfors

High five Patte!

2011-07-06 @ 11:12:37
Postat av: Självinsikt behövs

Lite hemmablind blir man,men "Jasså" har ändå lite rätt.Div 1 rutin saknas.Wideen har rutin,men bara 3 matcher med Vik i ettan utan att övertyga.Kan han styra PP i ettan? Johan mest på bänken i Vik stor och stark,men tempot? Ågren och Modigs klarar de fysiken? Emil lån som känns osäkert.Bengtsson borde hålla,Alexander har tuffhet, hänger han med på rören? Känns som det behövs en PP back med bra skott.Hoppas jag har fel och att flera av backarna tar ett kliv i utvecklingen.

2011-07-06 @ 13:59:07
Postat av: Daniel

Jasså: Önskar verkligen vi kunde plocka över era backar från VIK. Ulvbane, Lind och en matchotränad "Kina" är inte ens bra backar i tvåan förstår du väl? Alexander Johansson är en spelartyp som är lika bra i div 3. som i Allsvenskan. Han besitter inget annat än bra skridskoåkning, resten av hans attribut är väldigt mediokra! Om du inte tror mig så har du ju en hel säsong på dig att se att jag har rätt :)

2011-07-06 @ 14:10:40
Postat av: Jasså

Jo, Patte och Fnatte, jag förstår att ni är fler som drömmer. Är man uppväxt på sagor blir det gärna så, antar jag,

2011-07-06 @ 15:55:47
Postat av: SL

1. cristian widen , den enda backen som håller ihop laget en hel match , 2 den gode VIK johan glimtar till då o då men är alldeles för långsam för div ett , men kan nog höja sig ett snäpp? Modigs är en stor talang men kommer han att utvecklas hos er tvivlar på det. Alexander Andersson har varken tempo eller spelduglighet för ettan. Resten har jag inte sätt o uttalar mig inte om dom , vet bara walberg är ok enl utsago av bla lind

2011-07-06 @ 16:41:33
Postat av: Patte

Jasså:

Du blir bara mer patetisk ju mer du skriver. Det är absolut ingen som har drömt, hoppats, önskat eller ens sagt att Vimmerbys backuppsättning är bra. Läs gärna igenom diskussionen. Det hela började med att DU dissade VHs backar totalt och blev ombedd i ett inlägg att precissera din kritik spelare för spelare. Det har du ju lyckats "sådär" med.



Svaren "Ingen av de uppräknade håller div I-klass, helt enkelt" och "spelare som TILLSAMMANS har en handfull div I-matcher på meritlistan" är riktigt usla argument och analyser av de spelar du dissar. Det bevisar att du inte har en aning om vad du snackar om och att du inte har sett dem spela.

Vad har antalet division I-matcher att säga om en spelares kapacitet? Ingenting!

2011-07-06 @ 17:55:43
Postat av: Självinsikt behövs

Har man lite div 1 rutin måste det ju ha någon betydelse eller? skiljer trots allt lite mellan ettan och tvåan.Har man spelat i ettan har man visat att man klarar eller inte klarar det.Detta vet vi ju inte så mycket om i nuläget utan kan bara spekulera och låta tiden utvisa det hela.Vad gäller Viks backar,så kan man väl säga att Lindh klarade ettan hyfsat,Ulvbane var en favorit i V-byi tvåan ,så han borde hålla, Kina lite ? Alexander ja har man spelat Forward x antalmmatcher för att sedan bli en hyfsad back på allsvensk nivå,säger väl det de mesta.Får väl se hur många i V-by som kan vara lika bra i ettan som tvåan????

2011-07-06 @ 21:33:52
Postat av: Semester?

Har bloggen och även fladderpass semester??

2011-07-12 @ 18:49:53
Postat av: John

Rutin från divI spelat ingen roll!!

Om man ska ta ett exempel kan man ta pebben Axelsson i Frölunda, han hade massa NHL rutin när han kom till frölunda, men har han varit ngn lysande stjärna med NHL rutin på isen som dom hade tänkt sig?

(Nu kan han säkert ha rutin utanför, men på syftar jag mest på)

=)

2011-07-14 @ 16:54:22
Postat av: JP

John du kan väl knappast mena att Pebben Axelsson ska hålla toppklass, så pass gammal och avdankad som han är?



Riktigt dåligt exempel.

Sen vet jag inte hur du kan jämföra NHL och elitserien på det sättet?

2011-07-15 @ 17:08:56
Postat av: Hallå!!!!!

Långsemester?

2011-07-29 @ 18:18:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0