När ska man få sova...?

Olofström fick nobben av sin förre poängkung Mark Hurtubise. Nu har man istället ställt in siktet på en annan kanadensare. Andrew Fournier, 23 år, med sex AHL-matcher på kontot, ryktas ha uppvaktats flitigt av Blekinge-klubben. De två senaste säsongerna har Fournier gjort närmare 150 poäng för ECHL-klubben Kalamazoo Wings, så här snackar vi ingen dussinvärvning. OIK:s forwardsbesättning lär det sannerligen inte vara många division I-lag som slår.

Förre Västerviks-backen Carl-Rickard Blom, senast i Kungälv, gjorde klart med ny klubb i dag. Nittorps IK i division II väntar härnäst. Skulle tro att Nittorp kommer att få dras med ett ganska tungt favoritskap, då bygdens son Mattias Remstam, med 127 elitseriematcher i bagaget, förstärker. Dessutom ser det ut som att man får behålla många av de tongivande spelarna (ex vis Jimmy Lund).

En känd hockeytränare i 40-årsåldern från Skaraborg, aktiv i en elitklubb i en annan del av landet, är polisanmäld för att ha misshandlat en 15-årig pojke med en planka. Händelsen ska ha inträffat på en camping på Valborgsmässoaftonens kväll. Ord står dock mot ord. Medan 15-åringen hävdar att tränaren grep tag i honom, tryckte upp honom mot ett elskåp, slängde ner honom i backen och sedan drämde en bräda i ryggen på honom, menar elittränaren (genom en person i klubben) att det är en ren skitsak, där han reagerade på ungdomskravaller, råkade knuffa till någon men att det var i nödvärn.
Det är ungefär som att höra två lags ledare berätta om deras syn på den just spelade matchen. Synen på vad som har hänt brukar skilja sig åt ungefär så mycket. Men hur än sanningen lyder, så är det tragiskt som satan.

Det var nästan så att pokalen, skänkt av Lord Stanley of Preston, fick svindel då Zdeno Chara vräkte upp den sisådär tre och en halv meter över isen i natt. Och som han vrålade den gigantiske (Tjecko)slovaken… 22-9 i målskillnad över sju finalmatcher. Ingen kan säga nåt annat än att Bruins vann välförtjänt. Intressant att se att elva forwards är klara för Boston till nästa säsong. Tio av dem är kanadensare och en av dessa är dessutom från Vancouver.

Det ena avlöser det andra. När ska man egentligen få sova? Knappt har publiken i Rogers Arena i Vancouver hunnit gå hem innan förste man står på tee nummer ett för att inleda årets upplaga av U.S. Open. Tror Hunter Mahan tar hem det. Åtminstone högst spelvärde på honom. Edfors och rakt-/långtslående Peter Hansson bäst av svenskarna på den långa och smala banan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0