Grattis Helsingborg och Kallinge!

Grattis Helsingborg och Kallinge, som ikväll blev klara för division I-spel nästa säsong (4-3 till Helsingborg i matchen lagen emellan inför närmare 2000 personer i isladan i Helsingborg). Inte helt oväntat och samtidigt ett bevis för att ”vår” division II-serie höll riktigt hög klass den här säsongen. HHC och KRIF vidare från F-kvalet och Vimmerby vann E-kvalet.

Med tanke på hur kvällens matcher slutade, lär det med stor sannolikhet bli så att vi kommer att placeras i division I södra E kommande säsong, tillsammans med lag som exempelvis Tranås, Vita Hästen, Mjölby, Skövde, Mariestad, Grästorp och Sunne. Inom ett par veckor väntas förbundets förslag komma.

Bedrövligt tråkigt däremot att vi inte får uppleva derbyn i ettan mot Västervik. Likt Houdini var de på väg att krångla sig ur ett omöjligt läge. Minns framför allt kvitteringen med två sekunder kvar av förra matchen, ett gäng uddamålssegrar samt att det vid 2-2 i kvällens match mot Gislaved hade räckt med ett ynka mål till för att laget skulle klara sig kvar i division I. GSK:s båda mål i tom kasse skickade dock VIK ner i tvåan. Tycker ändå att Västervik har visat alla olyckskorpar den här säsongen. Laget har varit så jäkla nederlagstippat men var ändå på vippen att klara nytt kontrakt. Jag lider verkligen med Thomas Lind, som har kämpat som ett djur för sitt VIK.

Vad gäller Gislaved så kändes det däremot som att deras lindansande var tvunget att få ett slut någon gång.

Har varit mycket ekonomiskt snack nu några dagar. En del mer nyanserat, en del mindre. En del mer initierat, en del mindre. En del sanningar och en hel del rena spekulationer. Som kontrast är det därför skönt att få dra igång med förberedelserna inför division ett redan i morgon med ett mycket spännande möte, som kan ha stor betydelse för vår framtid. Nästa vecka ska sedan truppen börja inventeras och förberedelserna inför framtidsmötet på Astrid Lindgrens Näs den 12 april göras klara. Likt kungen, vänder vi nu blad och ser framåt.

Vimmerby, Helsingborg och Kallinge från den södra tvåan till division I alltså. Undrar hur seriemakarna, som ska komponera ihop nästa säsongs division II-serier resonerar nu? Mycket talar väl för att man går tillbaka till tre åttalagsserier istället för säsongens två tolvlagsserier?

Tack å go natt!


Kommentarer
Postat av: Forca Vik

Klart det blir snack om ekonomin om inte allt redovisas.Tycker det vore konstigt annars.Lustigt att det varit tyst här eller har du ratat en massa inlägg??Hoppas ni reder ut det ,så det inte blir som för de flesta andra som satsar .Vi behöver ett lag iettan från vår region.

2011-03-31 @ 13:25:23
Postat av: KRIF

http://www.nyhetskanalen.se/lokalt/karlskrona

2011-03-31 @ 16:22:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0